Martina ja Alexandra kertoivat Juhlamenojen kuulumiset Sipoossa

Julkaistu:

23.10.2023
| Kirjoittanut:

Pääsin vierailemaan Juhlamenoilla, joka on idyllinen juhlien pitopaikka ja majoituskohde Etelä-Sipoossa lähellä Helsinkiä. Kohteessa on tehty monta uudistusta tänä vuonna.

Martina ja Alexandra huokaisevat koronan mentyä ohi. Ihmiset ovat iloisella mielellä ja asiakkaita on riittänyt niin majoitukseen kuin juhliin ja illanviettoihin. Kuva: KivaaTekemista.fi

Martina Majander ja lapsenlapsensa Alexandra Lundberg vastaavat yhteistyössä kohteen kehittämisestä ja toiminnasta jo neljättä vuotta. Yrityksen on perustanut Martinan äiti Stina Helenius 1989. Martina on työskennellyt päätoimisesti yrityksessä vuodesta 2013.

Kaunis miljöö luonnon keskellä Sipoon Västerskogissa, Söderkullasta Helsinkiin. Vaaleansininen ja vaaleanpunainen mökki ovat muiden mökkien tapaan täysin varusteltuja. Majoitushinta sisältää loppusiivouksen. 🏡 Kuva: KivaaTekemista.fi

Mennään heti uudistuksiin. Päärakennuksen, jossa sijaitsee vastaanotto, katto on uusittu kesän aikana. Juhlamenoilla on yhteensä viisi varattavaa lomamökkiä sekä huoneistoja. Huoneistot sijaitsevat päärakennuksen taustalla, mökit edustan metsäalueella. Majoituspaikkoja on kaikkiaan n. 30.

Juhlamenot uudisti keväällä 2023 lajittelun niin, että kaikille jätteille ja kierrätettäville materiaaleille on omat astiansa jätekatoksessa.

Ihmiset ovat oppineet lajittelemaan hyvin ja mökeissä on ohjeet kolmella kielellä. – Martina

Juhlamenoilla on kaksi eri juhla- ja kokoustilaa: Skruven 12 hengelle ja lämmitettävä jurttateltta 16:lle. Naiset kertovat, että jurttateltta on huollettu ja sen ulkoseinä on uusittu. Se sopii erilaisiin tilaisuuksiin kaikkina vuodenaikoina – kovimpia pakkasia lukuunottamatta.

Päärakennuksen katto on uusittu kesällä. Jätteiden ja kierrätettävien materiaalien lajittelua on parannettu ja parkkialueelle on juuri valmistunut sähköauton latauskatos. Kuvat: KivaaTekemista.fi

Näkyvimpänä uudistuksena jo kohteeseen tullessa näkyy parkkialueen laajennus ja upouusi 2-paikkainen sähköauton latauskatos.

Ekologisuus näkyy Juhlamenoissa monella tavalla. Parantuneen lajittelun myötä sekajätettä syntyy aiempaa vähemmän. Alexandra kertoo, että myös pullon- ja tölkinpalautuslaatikko on tulossa. ♻

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

🔸🔸

JÄRJESTÄ PIKKUJOULUT JUHLAMENOILLA! 🎅✨

Takaamme teille rentouttavan ja hauskan illan idyllisessä mökkikylässä kuusimetsän siimeksessä! Ota rohkeasti yhteyttä niin räätälöimme juuri sinulle sopivan paketin.

  • Pikkujoulupakettiin kuuluu: Ruokailu – Sauna – Palju – Majoitus
  • Hinta 125 € / hlö, voimassa 8.11.2023-31.1.2024
  • Vähimmäisosallistujamäärä 8 henkilöä
  • info(a)juhlamenot.fi, p. 040 516 7214
Juhlamenojen Pikkujoulumenu 2023. Juhlamenot sijaitsee: Vesterängintie 64-8, Sipoo

🔸🔸

”Mihin pitää kävellä että näkee poroja?”

Matkailuyrittäjät ovat ilahtuneita, että toiminta on palautunut korona-ajan jälkeen ennalleen. Asiakkaat pitävät Juhlamenoilla aktiivisesti saunailtoja ja tyhy-päiviä.

Kansainvälisiä turisteja oli majoittumassa silloinkin, kun vierailin kohteessa lokakuun puolivälissä. Samoin tunnelmallinen puusauna oli lämpiämässä! 🔥

Turisteja tulee muun muassa Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta. Borealiksen huoltoseisokki elokuussa puolestaan toi kohteeseen monia työmatkalaisia eri puolilta Suomea. Heille tarjoiltiin myös aamupala.

Martina muistuttaa, että monivuotiset kanta-asiakkaat ja yritysasiakkaat ovat yritykselle elinehto. Osassa huoneistoista on pitkäaikaisia majoittujia.

Asiakas, joka tulee takaisin monta kertaa vuosien ajan, on paras kiitos. – Martina

Alexandra kertoo, että ulkomaiset turistit kysyvät joskus, mihin pitää kävellä, että näkee poroja tai karhuja. Siinäpä on neuvomista! 😀

Parasta työssä on se, kun näkee turisteja, jotka ovat intoa täynnä. – Alexandra

Isommat keltainen (6 hlöä) ja vihreä (4) mökki ylärinteessä. Puilla lämpiävä maasauna ulkoa ja sisältä sekä pukuhuone. Saunan edustalla on palju eli kylpytynnyri (ei kuvassa). Kuvat: KivaaTekemista.fi

Martina on ilahtunut, että frisbeegolfaajat ovat löytäneet Sipoon majapaikat. 🥏 Sipoossa järjestetään vuosittain lajin tapahtumia, kuten Tyyni Open. Aktiivinen yrittäjä Sipoon frisbeegolftoiminnassa ja laajemminkin on paikallinen Juha Kytö tiimeineen.

Kesällä Juhlamenoilla majoittui mukavasti yksityismatkailijoita ja perheitä Suomesta. Ihmiset ovat naisten mukaan koronan jälkeen iloisempia ja vapautuneempia eivätkä valita niin helposti.

Asiakkaita palvellaan aina parhaan mukaan ja paikat pidetään siisteinä. Myös piha-alueita on siistitty ja uudistettu. Ruusupensaita ja vanhoja grillejä on poistettu alueelta.

Yhteistyötä ja uutta Sipoossa

Yrittäjät kertovat uudesta hyvin sujuneesta yhteistyöstä uuden PannuCafen kanssa. Se on entinen Cafe Sibbe Joensuun Tilan rannassa. Martina kertoo, että PannuCafen sipoolainen yrittäjäpariskunta Kirsi ja Marko toimittavat heille ruokatarjoiluita moniin tilaisuuksiin.

Samoin kiinteistöhuolto ja liinavaatepesu on ulkoistettu. Työtä on liikaa, jos kaiken yrittää tehdä itse. Naiset huolehtivat yhteistyössä niin siivouksesta, saunan lämmityksestä kuin asiakaspalvelusta, tarjouksista, varauksista sekä kohteen yleisestä ylläpidosta ja kehittämisestä. Ulkopuolista siivousliikettä käytetään tarvittaessa.

Alexandra kertoo suunnitteilla olevasta pikkujoulutarjouksesta. Martinan mukaan Juhlamenojen hyvä puoli majoituskohteena on se, että asiakas voi olla tai lomailla omassa rauhassa omaan tahtiin. Kokkailu sujuu täysin varustelluissa keittiössä. Kaikissa mökeissä on vesi-wc:t ja suihkut. Yhdessä viidestä on sauna ja lisäksi käytössä on varattava maasauna mökkien keskellä.

Vaalea ihastuttava mökki perhosineen metsän siimeksessä soveltuu neljälle hengelle. 🦋 Kuva: KivaaTekemista.fi

Juttelimme lopuksi siitä, mitä uutta Sipoossa on. 💥

Meillä ei ole ollut Söderkullassa pitkään aikaan omaa baaria mutta nyt on Kyläbaari, pitäisikin mennä tutustumaan tässä joskus, Alexandra vinkkaa iloisena.

Elokuussa avattu Söderkullan Kyläbaari sijaitsee pizzeria Armandosin vieressä osoitteessa Eriksnäsintie 11, yrittäjänä molemmissa Armando Haji.

Hampparin nälkäiselle mainioita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Gumbo Kioski Gumbostrandin satamassa lähellä Juhlamenoja sekä Box Cafe & Grill, joka sijaitsee Boxin kylässä Söderkullasta itään. Juhlamenojen lähellä ison tien varressa sijaitsee myös leipomo-kahvila Keidas Cafe ja Söderkullan keskustassa Ravintola Veljekset. Sipoon ravintolatarjonta ei todellakaan lopu tässä jutussa mainittuihin.

Pohjoisempana Sipoossa on laskettelukeskus Talma Ski, jossa tehdään joka kausi uudistuksia, kuten ravintolauudistus – Snö kitchen & bar – vuosi sitten. Pop up park innokkaimmille laskijoille on ollut jo auki lokakuussa 2023!

Uusi Söderkullan Kyläbaari ei ollut avoinna vierailupäivänäni, mutta yrittäjä Armandon isä näytti minulle tilaa. Söderkullan Kartanon frisbeegolfrata sopii mainiosti aloittelijoille. Oik. alh. merellinen asuinalue Sipoonranta, josta löytyy italialainen ravintola Portside Trattoria. Kuvat: KivaaTekemista.fi

🔸🔸

YHTEYSTIEDOT

Juhlamenot Oy – majoitus ja juhlien järjestäminen
Vesterängintie 64-8
01120 Västerskog, Sipoo

p. +358 40 516 7214
info(a)juhlamenot.fi

🔸 Kotisivut
🔸 Facebook
🔸 Instagram

Lemmikit ovat tervetulleita. Ilmoitathan varauksen yhteydessä. 🐶

🔸🔸

Juhlamenot Oy on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas. (kaupallinen yhteistyö)

Jos haluat Tähtikohteeksija/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.