KivaaTekemistä testasi: Laukaan Kylpylähotelli Peurunka yllätti monipuolisuudellaan

Julkaistu:

09.10.2015
| Kirjoittanut:

Frisbeegolfin opastauluja. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Frisbeegolfin opastauluja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jyväskylän lähellä Laukaassa sijaitseva Kylpylähotelli Peurunka oli meille uudehko tuttavuus. Olimme kuulleet ja lukeneet siitä paljon hyvää ja ajaneet nelostietä monet kerrat ohikin. Nyt pääsimme vihdoinkin tutustumaan siihen kunnolla.

Suomen pisin vapaasti laskettava vesiliukumäki ja Wibit-vesikiipeilyrata!

Vanhemmalle väelle Peurunka on tuttu sotaveteraanien kuntoutuspaikkana, mutta nykyään 1970-luvulla rakennettu kuntoutuspaikka UKK-kupoleineen on historiaa. Joulukuussa 2011 avattiin uusi Kylpylähotelli, joka tarjoaa monipuolista tekemistä kaiken ikäisille ja toimii edelleen myös kuntoutuspaikkana.

Vierailumme aikana Peurungassa näkyi paljon hyväntuulisia eläkeläisiä, lapsiperheitä ja liuta treenileirille tulleita junioreita vanhempineen. Näimme myös yllättävän paljon frisbeegolfin harrastajia.

Peurungan Kylpylähotelli. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Peurungan Kylpylähotelli. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Monipuolista tekemistä

Yllätyimme siitä, kuinka paljon kaikkea kivaa Peurungassa oli. Tekemiseen nähden kahden vuorokauden loma tuntui vähän liian lyhyeltä. Peurungassa vierähtäisi helposti viikkokin. Koska olimme liikkeellä lasten kanssa, kylpylä hotellin leikkipaikkoineen oli se tärkein juttu.

Peurungan leikkihuone. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Peurungan leikkihuone. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jännittävä avaruuskylpylä

Löysimme kylpylästä monta juttua, jotka olivat kivempia muihin vierailemiimme kylpylöihin verrattuna. Kivoin juttu meidän kaikkien mielestä oli virtaus aikuisten altaassa ja se, että uida pystyi virtauksesta huolimatta molempiin suuntiin. Sisärata oli tarkoitettu virran mukana polskutteleville ja ulkorata vastavirtaan uiville, mikä oli loistava tapa saada tehoja uintiin. Meidän juniorimme mielestä virtaus oli niin kova juttu, että lasten altaat jäivät kakkoseksi, jotka nekin tosin olivat mukavia leluineen ja vesiliukumäkineen.

"Virtaava" allas ja lasten allas liukumäkineen (oik.).
”Virtaava” allas ja lasten allas liukumäkineen(oik.).

Itse pidin virtauksen lisäksi siitä, että kylpylässä oli rauhallinen tunnelma ja että siellä oli vesijuoksuvöitä vapaasti kaikkien käytettävissä. Näin ei ole kaikissa kylpylöissä. Tykkäsin myös kylpylän yleisestä tunnelmasta ja hämyisestä valaistuksesta. Plussaa antaisin rannekkeista. Ne eivät olleet kovia muovisia ”rannekelloja” vaan mukavasti käteen sujahtavia kumirannekkeita, jotka tuntuivat miellyttävältä uidessakin.

Wibit-kiipeilyrata. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Wibit-kiipeilyrata. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kylpylän ympäri kiertävän radan keskellä oli uusi Wibit-kiipeilyrata uimataitoisille lapsille. Se näytti olevan suosittu. Näkyipä radalla muutama lapsenmielinen aikuinenkin. Kahdeksanvuotiaan tyttäremme suosikki oli huikea 130-metrinen vesiliukumäki. Sukeltamista arastelevana hän tykkäsi sitä, että vesi ei pärskähtänyt liikaa kasvoille huiman liu’un lopuksi iskän kanssa.

Tältä huima vesiliukumäki näyttää ulkoapäin. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Tältä huima vesiliukumäki näyttää ulkoapäin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

MAINOS – Kivaa Tekemistä -verkkokaupasta kotimaista sijoituskirjallisuutta ja Jokipiin Pellavan lahjapakkauksia. Alennuskoodi: ”ALE2023”
Katso lisää

🔸🔸

Punaiset posket Peurungan poluilla

Koska tykkäämme liikkua luonnossa, testasimme myös Peurungan ulkoilureitit.

Peurungan ulkoilukartta. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Peurungan ulkoilukartta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kylpylähotellin ympärillä kulkee kolme eripituista kesäreittiä: Valopeura 2,6 km, jossa voi liikkua pimeälläkin valaistuksen ansiosta, Peltolenkki 4,3 km sekä Isopeura 8,2 km. Reittien varrelta, Peurunkajärven rannalta löytyy kota ja laavu, jonne voi mennä syömään omia eväitä reippailun päätteeksi ja vaikkapa paistaa makkaraa nuotiolla. Talvisin reiteistä on käytössä Valopeura ja Isopeura hiihtäjille.

Lapsia harmitti kovasti se, että ”hiiri ei ollut kotona” ja sovittiinkin, että tullaan uudemman kerran sitten kun Hilarius on paikalla. Peurungassa asustelee kesäisin Hilarius Hiiri, jonka talossa on monenmoista puuhaa pikkuväelle. Hohtokeilauskin olisi kiinnostanut, mutta aika ei riittänyt.

Asuukohan Hilarius täällä?
Asuukohan Hilarius täällä?

Talvista tekemistä

Lasten kanssa olisi voinut mennä myös luistelemaan Icecat Arenan yleisövuorolle. Talvisin Peurunkajärven jäälle aurataan retkiluistelurata. Peurungan lasten omassa Hiihtomaassa on lyhyt ympyrälenkki aloitteleville pikkuhiihtäjille. Kaikki lumisiin puuhiin tarvittavat välineet voi vuokrata Peurungan Bistro Nemosta.

Upea Peurunkajärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Upea Peurunkajärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Fribeegolfia

Näimme Valopeura-reitin varrella paljon frisbeegolfin harrastajia. Peurungan 20-väyläinen rata tarjoaa haasteita, koska koreja on sijoitettu mm. lähimetsään puiden keskelle ja aivan rannan tuntumaankin. Frisbee saattaa aloittelijalla lipsahtaa herkästi järveen. Peurunka DiscGolfParkin rata on maksullinen.

Jos sinulla ei ole omia kiekkoja, saat niitä lainaksi Peurungan Bistro Nemosta panttia vastaan. Rata on avoinna myös talvella. Peurungassa on Suomen ensimmäinen esteettömän kulun frisbeerata.

🔸🔸

HELPOMPAA LOMAILUA! — Etsi kivaa lomatekemistä palvelustamme ja tallenna sivustomme älylaitteesi suosikkeihin: www.kivaatekemista.fi

🔸🔸

Haastava rasti. Taustalla kylpylähotelli ja uimaranta. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Haastava rasti. Taustalla kylpylähotelli ja uimaranta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Muuta kivaa tekemistä

Peurunka on niin monipuolinen, että siellä viihtyy kaikenikäiset. Menisin sinne mielelläni myös kahdestaan puolisoni kanssa tai tyttöporukalla. Voisin ajatella meneväni lataamaan akkuja yksinkin: liikkumaan luonnossa, uimaan, nauttimaan hemmotteluhoidoista ja hyvästä ruuasta.

Ruokaillessa voi ihastella upeita maisemia. Kuva: KivaaTekemistä.fi
Ruokaillessa voi ihastella upeita maisemia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Peurungan lähellä sijaitsee Peurunka Golf. Tanssin ystäville puolestaan on tanssit Ravintola Villipeurassa keskiviikosta lauantaihin.

Musiikista kiinnostuneet voivat joko itse esiintyä karaoken merkeissä Peurungan Taverna Apollossa tai mennä Peurunka Areenalle katsomaan ja kuuntelemaan viikonloppuisin nimekkäiden artistien konsertteja. Areenalla esitetään silloin tällöin elokuvia.

Peurungassa on myös ohjattua toimintaa, kuten koskenlaskua, mönkijäsafaria, curlingia, melontaa, saunajoogaa tai vaikkapa kuumailmapallolento!

Monenmoista majoitusta

Yövyimme kylpylähotellin vieressä sijaitsevassa Peurantähti-huoneistohotellissa. Huoneisto oli todella siisti ja modernisti sisustettu. Keittiötila oli varustettu astianpesukonetta myöten. Huoneistossa oli myös sauna ja kuivauskaappi. Peurantähti oli lasten kannalta paras vaihtoehto, koska huoneistossa oli tilaa temmeltää, erilliset makuuhuoneet ja mahdollisuus valmistaa ruokaa.

Hotellihuoneiden ja huoneistojen lisäksi Peurungassa voi majoittua lomamökeissä ja rivitalohuoneissa.

Mä haluun hampulilaista!

Peurungassa olisi ollut useampi vaihtoehto ruokailupaikaksi, mutta me valitsimme lasten toiveiden mukaisesti Bistro Nemon. Paikka oli mukavan avara ja sieltä oli näkymä kylpylän puolelle. Nemossa on Hilarius Hiiren peuhapaikka kiipeilytelineineen ja liukumäkineen. Sen ansiosta me vanhemmatkin saimme syödä rauhassa. Listalla oli mm. hampurilaisia ja pitsoja.

Jos olisimme olleet liikkeellä kahdestaan, ruokapaikaksi olisi valikoitunut todennäköisesti tasokas, lähiruokaa suosiva Ravintola Peurankello.

”Äiti, mennäänhän me vielä monta keltaa sinne kylpylään?” Tätä nelivuotiaamme on hokenut siitä hetkestä lähtien kun tulimme kotiin. Vaikuttaa siltä, että Peurungan reissu taisi olla onnistunut. 🙂

🔸🔸

Yhteystiedot

Kylpylähotelli Peurunka
Peurungantie 85
41340 Laukaa

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, p. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa tai seuraa Instagramissa.

2 thoughts on “KivaaTekemistä testasi: Laukaan Kylpylähotelli Peurunka yllätti monipuolisuudellaan

  1. Mirva

    Oho, taidettiin olla samaan aikaan Peurungassa! Teidän kuvat näyttää kovasti samoille kuin meidän perheen 😊 ja mieheni kuuli keilauksen lomassa, kun olitte ravintolassa tilaamassa ruokaa 😊

    1. Sari Särkijärvi Artikkelin kirjoittaja

      Hei Mirva! Kiitos kommentistasi. Aika hauska sattuma. 🙂 Toivottavasti teilläkin oli kiva reissu. Pahoittelemme, että huomasimme ja pääsimme hyväksymään kommenttisi vasta nyt. Roskapostitulvan vuoksi olemme joutuneet säätämään asetukset niin, että jokainen kommentti vaatii hyväksyntämme, ennenkuin se tulee näkyviin. Tähän on tulossa parannus. 🙂 Aurinkoista loppusyksyä!

Kommentointi on suljettu.