Time: 0.0012 Seconds\n

RHYTHM OF THE DANCE SHOW

Tampere-talo, Iso sali

RHYTHM OF THE DANCE SHOW
Kohteen nimi: RHYTHM OF THE DANCE SHOW
Osoite: Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tapahtuma-aika:
13.10.2021 - 14.10.2021

Katso kartta isompana

Esittely:

RHYTHM OF THE DANCE

The National Dance Company of Irelandin tuottaman Rhythm of the Dance –tanssiesityksen on kuluneitten kahdenkymmenen vuoden aikana nähnyt jo noin 7,5 miljoonaa katsojaa yli viidessäkymmenessä eri maassa ympäri maailmaa.

Vuonna 1999 ensiesityksensä saanut ja Suomessakin aikoinaan nähty Rhythm of The Dance on yksi maailman suosituimmista irlantilaista tanssia ja musiikkia yhdistelevistä esityksistä.

Rhythm of the Dance on tuottaja Kieran Cavanaghin suunnittelema ja toteuttama huikea tanssiesitys, joka vie katsojat irlantilaisten tanssijoiden, muusikoiden ja laulajien johdattelemana ajassa taaksepäin Irlannin kelttien eksoottiseen maailmaan nykypäivää unohtamatta.

Noin kaksi tuntia kestävä, tempoltaan lähes hengästyttävä tanssi-ilotulitus on ehdottomasti nähtävä ja koettava livenä. Esityksen kiihkeydestä kertonee jotain se, että tanssijoilla on ajoittain vain muutamia sekunteja aikaa esiintymisasujen vaihtamiseen kesken show’n.

Irlantilainen step dance teki läpimurtonsa Euroopassa ja samalla muuallakin maailmassa Eurovision laulukilpailuissa Dublinissa, Irlannissa toukokuussa 1994. Kilpailujen väliajalla nähty esitys oli niin häikäisevä ja mieleenpainuva, että kyseisen laulukilpailun voittajaa muistaa tuskin kukaan, mutta kyseisen tanssiesityksen varmasti kaikki.

Rhythm of the Dance yhdistää nerokkaasti perinteistä irlantilaista tanssitaidetta nykybalettiin ja moderniin tanssiin. Tuottaja Kieran Cavanagh on vuosien aikana päivittänyt show-kokonaisuutta, joten täysin samaa esitystä kuin Suomessa vuonna 2003 ei taatusti nähdä tänä vuonna.

Näyttävät lavasteet ja huippumoderni ääni- ja lavateknologia antavat kelttitaiteelle arvoisensa puitteet. Estradilla nähdään yli kaksikymmentä nuorta huipputason esiintyjää, jotka on valittu tähän arvostettuun esiintyjäryhmään tuhansien ehdokkaiden joukosta. Arvostelijat ympäri maailmaa kiittävätkin esityksen rytmiä ja täsmällisyyttä, energiaa ja tarkkuutta niin laulun, soiton kuin erityisesti tanssin osalta. Yli kahdenkymmenen vuoden aikana Rhythm of the Dance on hioutunut ja kehittynyt lähes täydellisyyttä hipovaksi, unohtumattomaksi tanssiesitykseksi.

Konserteissa on väliaika. Konserteissa ei ole ikärajaa.

Konserttijärjestelyt: RH-Entertainment

Muokattu: 15.06.2021

Kommentoi