Time: 0.0041 Seconds\n

ELÄMÄ NÄYTTÄMÖLLÄ

Riihimäen Teatteri, Päänäyttämö

ELÄMÄ NÄYTTÄMÖLLÄ
Kohteen nimi: ELÄMÄ NÄYTTÄMÖLLÄ
Osoite: Hämeenaukio 1, 11100,Riihimäki
Tapahtuma-aika:
21.01.2021 - 10.04.2021

Katso kartta isompana

Esittely:

ELÄMÄ NÄYTTÄMÖLLÄ
ensi-ilta 21.1.2021

Jossain päin maailmaa on pieni kaupunki ja siellä pieni teatteri. Teatterissa on Robert (Mikko Kivinen), vanheneva näyttelijä sekä John (Antti Peltola), nuori ja innokas näyttelijä ensimmäisessä työpaikassaan. Näiden kahden miehen kohtaamisista ja valtasuhteista kertoo David Mametin teksti Elämä näyttämöllä. Se on samaan aikaan tarina luopumisesta ja uuden sukupolven esiinmarssista.

Elämä näyttämöllä kertoo työnteosta, ihmissuhteista sekä niihin liittyvistä tunteista. Näytelmässä kuvataan ihailua, kateutta, kunnioitusta ja jopa pelkoa inhimillisen tunnistettavasti. Tarkkanäköisyydellään näytelmä tuo myös näkyviin elämän koomisen ja huvittavan puolen.

"On etuoikeus päästä työstämään Mikko Kivisen kanssa roolia, joka on myös traaginen. Katsojat eivät ole välttämättä nähneet tätä puolta Mikosta, ja se on mielestäni lahja yleisölle. Mikon taisteluparina on nuori Antti Peltola, jonka tarkkaa ja hienovireistä näyttelemistä on nähty Riihimäellä ennenkin. Näiden kahden näyttelijän yhteistyöstä voi syntyä jotain todella hienoa", sanoo ohjaaja Olka Horila.

Teksti: David Mamet
Ohjaus: Olka Horila
Esiintyjät: Mikko Kivinen ja Antti Peltola

David Mamet on yhdysvaltalainen kirjailija, esseisti, näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka näytelmä Myyntitykit (Glengarry Glen Ross, 1984) on palkittu Pulitzer-palkinnolla. Käsikirjoittajana hän on myös ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Ratkaisun hetki (1982) ja Wag the Dog – häntä heiluttaa koiraa (1997).

Kommentoi