Time: 0.0031 Seconds\n

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: KAMARIKONSERTTI: GET IT!

Jyväskylän kaupungintalo

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: KAMARIKONSERTTI: GET IT!
Kohteen nimi: JYVÄSKYLÄ SINFONIA: KAMARIKONSERTTI: GET IT!
Osoite: Vapaudenkatu 32, 40100,Jyväskylä
Tapahtuma-aika:
04.11.2020 - 04.11.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Get it? Tajuatko?
Kamarimusiikin ei tarvitse aina olla sävellettyä pelkästään totunnaisille jousikvarteteille ja soolosoitin-piano-duoille! Tämän tajusi jo 1800-luvun alussa Beethoven, joka laajassa septetossaan – eli seitsemän soittajan yhteiskoitoksessa – kertaheitolla sekä jatkaa klassismin ajan serenadien perinnettä, suuntaa jo tulevaan sinfoniseen maksimaalisuuteen että ennen muuta juhlii ja tanssii kuin maalaistalonpoika.
Tämän tajusi myös 1900-luvun alussa tšekkiläinen Bohuslav Martinů, joka kokeili niinkin eksentristä kokoonpanoa kuin klarinetti, käyrätorvi ja sello sekä sotilasmusiikista tutumpi virvelirumpu – ja onnistui luomaan ratkiriemukkaan uusklassisen iloittelun syvällisyydestä tinkimättä.
Ennen kaikkea tämän tajusi kuitenkin nykyaikana yhdysvaltalainen Gene Koshinski, joka halusi vapauttaa fagotin ”rokkaamaan” yhdistäen sille pariksi kevyen musiikin puolelta kevennetyn rumpusetin.
Eli kamarimusiikissa voi kokeilla erilaisia kokoonpanoja ja se voi parhaimmillaan vain vapauttaa säveltäjiä ja muusikoita? Tajuan! Get it!

Kommentoi