Time: 0.0010 Seconds\n

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: TZIGANE & RUMMUKAINEN

Jyväskylän Kaupunginteatteri Suuri näyttämö

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: TZIGANE & RUMMUKAINEN
Kohteen nimi: JYVÄSKYLÄ SINFONIA: TZIGANE & RUMMUKAINEN
Osoite: Vapaudenkatu 36, 40100,Jyväskylä
Tapahtuma-aika:
07.10.2020 - 07.10.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Ludwig van Beethoven pyrki musiikissaan herkeämättä kohti jotain suurempaa takoen sinfonista musiikkia sfäärisiin mittoihin ja ylimaalliseen lunastuksellisuuteen.
Jälkimaailma muistaakin häneltä parhaiten koko teoslajia moukaroineet sinfoniajärkäleet, mutta jättiläisetkin tarvitsevat välillä lepoa ja hengähdystä suureellisuudesta. Beethoven huumorintajuisena optimistina ei muutenkaan pitänyt paatoksesta ilman välttämätöntä tarvetta.
Kahdeksas sinfonia on juuri tällainen virkistävä keidas ihanteiden tavoittelun lomassa: kepeän ongelmaton ja mutkattoman hyväntuulinen. Aivan kuin Beethoven palaisi kamppailujensa lomassa tapaamaan oppi-isiänsä Haydnia ja Mozartia ja jälleennäkemisen riemu olisi suunnaton!
Riemua on ilmassa myös Haydnin aurinkoisen välittömässä sellokonsertossa, kun taas amerikkalaisen George Walkerin herkkä Lyric tarjoilee vilvoittavan varjon paahteen keskelle.
Sellisti Senja Rummukainen ja kapellimestari Eugene Tzigane ohjastavat illan kohti alati levenevää hymynkaretta ja positiivista energiaa.

Kommentoi