Time: 0.0122 Seconds\n

SUSANNA LEINONEN COMPANY: TOXIC

Louhisali, Espoon kulttuurikeskus

SUSANNA LEINONEN COMPANY: TOXIC
Kohteen nimi: SUSANNA LEINONEN COMPANY: TOXIC
Osoite: Kulttuuriaukio 2, 02100,Espoo
Tapahtuma-aika:
30.10.2020 - 27.11.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

TOXIC

TOXIC on häijyn herkkä kuvaus ajastamme, jossa sosiaalinen media muokkaa ennennäkemättömällä tavalla käsityksiämme todellisuudesta. Teos sijoittuu epävakaaseen ja nopeasti muuttuvaan maailmaan, jossa yhteisöllisyyden sijaan katse on vahvasti kääntynyt yksilöön. Sen keskiössä ovat identiteettiään etsivät hahmot eksistentialististen kriisien pyörteissä. TOXIC pureutuu ihmisyyteen pimeyden ja haavoittuvaisuuden sekä itsekkyyden ja herkkyyden risteyksessä.

Susanna Leinosen teokset tunnetaan äärimmäisen vaativasta ja fyysisestä liikekielestä. Leinosen edellinen teos, kriitikoiden ylistämä NASTY käsitteli kysymyksiä naiskehosta ja vallasta. TOXIC lähestyy kehollisuutta askeleen universaalimmalla tasolla. Teos avaa katsojalle nopeasti muuttuvan, syöksykierteessä olevan maailman, jossa asioilla on vain välineellinen arvo. Onko empatiakykymme kadonnut täysin ihmispetojen ryömiessä esiin historiankirjoista?

Henkeäsalpaavan visuaalinen TOXIC ei moralisoi,  eikä se tarjoa yksioikoisia ratkaisuja. Teos esittää kysymyksen: mitä seuraavaksi?

Koreografia Susanna Leinonen
Tanssijat Emmi Hakala, Camilla Keihäs, Aaron Saira, Tatiana Urteva ja Susanna Leinonen
Visualisointi Sari Nuttunen ja Susanna Leinonen
Pukusuunnittelu Sari Nuttunen
Video Ville Seppänen
Kesto 60 min

Kommentoi