Time: 0.0021 Seconds\n

HÄMÄRÄTUNNIN ROMEO

Kanneltalo

HÄMÄRÄTUNNIN ROMEO
Kohteen nimi: HÄMÄRÄTUNNIN ROMEO
Osoite: Klaneettitie 5, 00420,Helsinki
Tapahtuma-aika:
20.10.2020 - 23.10.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Hämärätunnin Romeo
Yhteistyössä Kaj Chydenius, Heikki Turunen ja Tatu Siivonen

Hämärätunnin Romeo on Tatu Siivosen monologi, joka sai ensi-iltansa Kanneltalossa pe 29.11.2019. Monologi on saanut aineksia kaikesta Heikki Turusen tuotannosta, myös pöytälaatikoihin jääneistä. Näyttelijä Tatu Siivonen esittää ruisleivän & läskisoosin voimauttamat roolit ja Chydeniuksen musiikkia esittävät muusikot Eeppi Ursin, Arja Paju ja Oskari Lehtonen.

Niin että valamistautukee hämärätuntiin. Juttu-ukko istuu jo penkillä ja kohta pyörivät hänen sanansa sydämiinne kuin jäniksenpaskat kalliolta!

Heikki Turunen on Suomen, jos ei nyt viimeinen, niin ainakin tunnetuin, rakastetuin ja pisimmän uran tehnyt kansankirjailija. Turusen esikoisteos Simpauttaja ilmestyi vuonna 1973 ja siitä lähtien Turunen on vaalinut ansiokkaasti mainettaan koko Suomen maalaisserkkuna, kirjallisuuden Irwin Goodmanina ja nyttemmin jo kadonneen maalaissuomen kuvaajana. Ennen muuta Turunen on kuitenkin tullut kuvanneeksi suomalaisen maalaiskansan sellaisena kuin se on – kauniina, rujona ja raakanakin, mutta aina kuvauksensa kohdetta rakastaen.

Turusen ruisleivän, läskisoosin, ahomansikan ja suolaheinän makuinen tuotanto on mittava. Tämä monologi Hämärätunnin Romeo on saanut aineksensa kaikista hänen teoksistaan ja kaupan päälle vielä toistaiseksi julkaisemattomista runoista, joita työryhmä on etsinyt kirjailijan kansioista, pöytälaatikoista ja muista säveleistä.

Monologi on läpileikkaus menneestä ja olevasta ihmisineen, tuoksuineen ja makuineen, se on yhtä aikaa nostalginen ja toisaalta hyvinkin kiinni tässä ajassa. Sitä katellessa soapi nauraa ja soapi itkee tirruuttoo, sitä voipi katella niin kun elämee ihteesä.

Lisäksi se saattaa ensimmäistä kertaa yhteen kirjailija Turusen ja säveltäjä Kaj Chydeniuksen, kaksi oman polvensa merkittävintä taiteilijaikonia.

Kesto n. 1 h 20 min

Ohjaus: Samuli Reunanen
Käsikirjoitus: Antti J. Heikkinen, Heikki Turusen tekstien pohjalta
Musiikki: Kaj Chydenius
Musiikin sovitus: Eeppi Ursin
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Visualisointi: Heidi Tsokkinen
Roolissa: Tatu Siivonen
Lavalla: Eeppi Ursin, Arja Paju ja Oskari Lehtonen

www.kanneltalo.fi

Kommentoi