Time: 0.0022 Seconds\n

HARHAMA, Espoon kaupunginteatteri

Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola

HARHAMA, Espoon kaupunginteatteri
Kohteen nimi: HARHAMA, Espoon kaupunginteatteri
Osoite: Revontulentie 8, 02070,Espoo
Tapahtuma-aika:
23.09.2020 - 07.11.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Suomen kantaesitys 16.9.2020 Revontulihallissa

Taidekentän moniottelija, vuoden 2017 Finlandia-palkinnon voittanut Juha Hurme ohjaa Irmari Rantamalan esikoisteokseen pohjautuvan kantaesityksen Espoon Kaupunginteatteriin!

Harhama (1909) on tolkuton omaelämänkerrallinen 1100-sivuinen kertomus miehestä, joka etsii elämän tarkoitusta 1900-luvun alun aatteiden ja maailmanhistorian käänteiden melskeessä. Harhama itse kirjoittaa elämäänsä ja kokemuksiaan kuvaavaa Teosta. Esityksessä yhdistyvät erikoisella ja ainutlaatuisella tavalla kuvaus Harhaman Teoksen kirjoitusprosessista sekä ne tapahtumat, jotka Teoksessa kuvataan.

Juha Hurme näyttää, miten suomalaisuusaatteen aamunkoiton suuruudenhullusta romaanista tehdään näytelmä. Näyttämöllä mahdoton muuttuu mahdolliseksi. Luvassa on kansannäyttämöperinteestä ammentava show, jossa Harhaman traaginen elämänkohtalo värittyy aikakauden aatteilla.

Irmari Rantamala puolestaan on suomalaisen kulttuurihistorian kiinnostavimpia hahmoja. Hänet tunnetaan myös nimillä Algot Untola, Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J. I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Maiju Lassilan nimellä kirjoitettu Tulitikkuja lainaamassa on kotimaisen draaman klassikkoteoksia. Hän oli opettaja, toimittaja, kirjailija, vallankumouksellinen ja vaaliagitaattori, joka kuoli epäselvissä olosuhteissa sisällissodan aikana.

Näistä aineksista Hurmeen Harhamasta tulee syksyn 2020 hauskin, koskettavin, viisain ja ennennäkemätön JOKIN.

Ohjaus ja sovitus: Juha Hurme
Koreografi: Saara Hurme
Säveltäjä: Petra Poutanen-Hurme
Valot ja lavastus: Raisa Kilpeläinen
Puvut: Reija Laine
Äänet: Tommi Koskinen
Näyttämöllä: Tomi Alatalo, Eetu Känkänen, Antti Laukkarinen, Enni Ojutkangas, Cécile Orblin, Roosa Söderholm

Kommentoi