Time: 0.0131 Seconds\n

KIRK LIGHTSEY QUARTET @ KONEPAJA-SALI

Konepaja-sali

KIRK LIGHTSEY QUARTET @ KONEPAJA-SALI
Kohteen nimi: KIRK LIGHTSEY QUARTET @ KONEPAJA-SALI
Osoite: Aleksis Kiven katu 17 (Konepajanpasaasi 2), 00510,Helsinki
Tapahtuma-aika:
02.05.2020 - 02.05.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Legendaarinen Kirk Lightsey - yksi viimeisistä hard bop -pianisteista esiintyy Konepaja-salissa lauantaina 2. toukokuuta.

Kirk Lightsey syntyi Detroitin tuottoisaan musiikkiskeneen vuonna 1937. Tismalleen saman ikäinen Lightseyn kouluyhtyeen jäsen Ron Carter näytti viime kesänä Pori Jazzissa, kuinka upeasti soitto vielä legendoilla kulkee. Lightsey on pitkällä urallaan esiintynyt, ja tehnyt yhteistyötä monien jazz-huippujen mm. Chet Baker, Dexter Gordon, Sonny Stitt, Freddie Hubbard, George Coleman, Pharoah Sanders, Betty Carter etc. kanssa.

Mukana konepaja-salin keikalla nähdään myös kenties Euroopan tulisin tenori - unkarilainen Gabor Bolla. 31-vuotias saksofonisti on arvostettu ja palkittu jazzmuusikko kansainvälisestikin. Hän on esiintynyt jazzfestivaaleilla ja -klubeilla ympäri maailmaa lukuisten tähtien kanssa mukaan lukien Jeff Train Watts, Randy Brecker, Gregory Hutchinson, Johnny Griffin, ja Gary Peacock.

Ruotsalainen Daniel Franck on yksi Euroopan kysytyimmistä basisteista. 40-vuotias Franck on asunut Kööpenhaminassa vuodesta -97, ja on kiertänyt Eurooppaa useiden tunnettujen taiteilijoiden mm. Benny Golson, Albert Tootie Heath, Joey Calderazzo, Antonio Farao, Lewis Nash, George Garzone etc. kanssa.

Rumpali Aleksi Heinolan perinnetietoinen soitto on noteerattu korkealle, ja hän on nousevassa asemassa suomen jazzskenessä. 26-vuotias Heinola onkin palkittu Koko Jazz Clubin ensimmäisellä tunnustuspalkinnolla, sekä Erik Lindströmin rahaston apurahalla. Esiintynyt mm. Jukkis Uotila, Sinne Eeg, Leroy Jones, Max Ionata, Jukka Perko, Teemu Viinikainen kanssa.

Kirk Lightsey Quartet
Lineup:
Kirk Lightsey (US) - piano
Gabor Bolla ((HU) - tenor sax
Daniel Franck (SE) - bass
Aleksi Heinola (FI) - drums

"Elämä on kuin jazzia... se on parasta improvisoituna."

Kirk Lightsey Quartet @Konepaja-sali
Aleksis Kiven Katu 17 (Konepajanpasaasi 2), 00510 Helsinki
Lauantaina 2.toukokuuta 2020
Ovet auki klo 20.00

Kommentoi