Time: 0.0344 Seconds\n

BEATRIZ MACIAS

Tampere-talo, Maestro

BEATRIZ MACIAS
Kohteen nimi: BEATRIZ MACIAS
Osoite: Yliopistonkatu 55, 33100,Tampere
Tapahtuma-aika:
29.04.2020 - 29.04.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Ke 29.4. klo 18 Maestro
Beatriz Macias: Best of Zarzuela
Liput 18 €

Meksikolais-amerikkalainen Beatriz Macias tuo espanjalaisen lyyrisen oopperan keväällä suomalaisten kuultavaksi. Macias on yksi tämän päivän kiinnostavimmista ja monipuolisimmista klassisen musiikin uusista kasvoista. Musiikin voi tuntea syvällä sisimmässään, sydäntä särkevän draamaattiset romanssit ja vastustamaton rytmi vie nautinnolisesti mukanaan.

Macias aloitti uransa huilistina, mutta tekee nyt nopeaa vauhtia nousujohteista, kansainvälistä uraa laulajana. Macias on esiintynyt soolokonserttien lisäksi useiden eurooppalaisten kamari-ja sinfoniaorkesteriden solistina. Maciasin konserttisarja “The Best of Zarzuela” kuullaan mm. Suomessa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa. Hänen latinalais-amerikkalaiset juurensa sopivat tähän dramaattiseen taidemuotoon mainiosti.

Beatriz Macias on palkittu Yhdysvalloissa Yamahan nuori artisti -palkinnolla ja Euroopassa hän aloitti uransa Luxenburgin kamariorkesterin soolohuilistina. Tämän jälkeen hän on esiintynyt mm. Frankfurtin radio-orkesterin, Luxenburgin filharmonikkojen, Royal Opera ´La Monnaien, Opera National de Lorrainen ja Houstonin sinfonisen orkesterin kanssa. Vähitellen laulu on kuitenkin vienyt Beatrizin mukanaan ja nyt hän tekee nousujohteista uraa laulajana. Suurlähetystöt ympäri maailmaa ovat kutsuneet Maciaksen esiintymään mm. Meksikoon, Belgiaan, Saksaan, Hollantiin, Kreikkaan ja Suomeen osana ”Without Borders” konserttisarjaa.

Zarzuela on espanjalaista lyyristä oopperaa. Nimi tulee espanjan sanasta ”zarza”, joka tarkoittaa karhunvatukkaa. Tämä nimi juontaa juurensa Palacio de la Zarzuelaan, espanjan kuninkaallisten asuinpaikkaan, jonka pihalla kasvoi karhunvatukkaa. Musiikkityyli syntyi juuri tämän palatsin teatterissa 1600- luvulla. Zarzuelan suurimmat säveltäjänimet, Ruperto Chapi ja Tomás Bretón nostivat tyylilajin suuren maailman tietoisuuteen 1800-luvun loppupuolella.

Konsertin kesto n. 90 minuuttia sisältäen väliajan.

Tuotanto Tampere-talo

Kommentoi