Time: 0.0029 Seconds\n

JULIUS CAESAR

Olavinlinna

JULIUS CAESAR
Kohteen nimi: JULIUS CAESAR
Tapahtuma-aika:
30.07.2022 - 30.07.2022

Katso kartta isompana

Esittely:

G. F. Händel
Julius Caesar

Julius Caesarin ja kuningatar Kleopatran rakkaustarina on Händelin parhaita oopperoita. Kosmopoliitti Händel hioi italialaisen barokkioopperaperinteen huippuunsa Lontoossa, kun hänen omakin menestyksensä oli suurimmillaan. Ooppera sopi koristeelliseen ja dramaattisuutta korostavaan barokkiin.

Julius Caesarissa valta, vetovoima ja rakkaus kietoutuvat toisiinsa, ja elinvoimansa teos saa paitsi ihastuttavasta musiikista, myös tarinan uskottavista hahmoista. Tämä toteutus on musiikillinen tragikomedia, vauhdikas kamppailu rakkaudesta.

Esityksen ohjaaja Marin Blažević on myös vierailevan Kroatian kansallisoopperan johtaja ja dramaturgi, joka on punonut tarinaan kerroksellisuutta: Esitys alkaa harjoituksesta, joka rakentuu ja kehittyy virtuoosiseksi oopperaspektaakkeliksi, kunnes alkaa hajota ja lopulta katoaa. Kaiken viihdyttävän hulluttelun keskellä ”etsimme tapoja tehdä Julius Cesaristamme samastuttavan ja ajankohtaisen aina globaalista politiikasta pandemiaan”, ohjaaja sanoo.

Julius Caesar tekee Oopperajuhlien historiaa, sillä se on kaikkien aikojen ensimmäinen barokkiooppera Olavinlinnan näyttämöllä. Pääosassa laulaa Diana Haller, kysytty barokkirepertuaarin taitaja.

Muokattu: 30.07.2022