Time: 0.0161 Seconds\n

HÄPEÄPUU

Kulttuurikeskus CAISA

HÄPEÄPUU
Kohteen nimi: HÄPEÄPUU
Osoite: Kaikukatu 4, Leipätehdas, 00530,Helsinki
Tapahtuma-aika:
05.09.2019 - 07.09.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Häpeää on ihmiskunnassa kuin muovia maailman merissä. Häpeä sairastuttaa ja lukitsee ihmisen. Toisaalta kuitenkin tarvitsemme häpeää voidaksemme tunnistaa, kun teemme jotakin julmaa ja väärää, sillä se auttaa vetämään rajoja.

Häpeäpuu pohtii ja työstää erityisesti ylisukupolvista kroonistunutta häpeää. Kannamme tätä häpeää kehossamme, ja ainoa mahdollisuus siitä irrottautumiseksi on kehon tietoisuuden ja ilmaisun kautta.

Ihmisellä on perustavanlaatuinen tarve ilmaista itseään kehollisesti, mutta häpeä on usein esteenä tämän tarpeen toteutumiselle. Miten selviydymme tästä oravanpyörästä? Häpeäpuu-teoksessa antaudumme häpeästä huolimatta rohkealle tutkimusmatkalle kehoon, nostamme häpeän kangasta ja paljastamme tanssin, liikkeen ja äänien kautta mitä kankaan alta löytyy.

Häpeäpuu on sekä tanssiteos että metsästä löydetyistä materiaaleista rakennettu installaatio. Teoksen ytimessä ovat häpeäpuun äärellä tapahtuvat häpeää ja siitä vapautumisen prosessia käsittelevät sooloesitykset, joiden tukena toimii Tuomas Rounakarin ja Gabriela Aldanan luoma äänimaailma.

Työryhmä:
Gabriela Aldana: konsepti, installaatio, ohjaus, koreografia
Tuomas Rounakari: säveltäjä, viulisti, esiintyjä
Emilia Frantsi: tutkija, äänimateriaalin teko (haastattelut)
Taru Miettinen: esiintyjä
Riina Huhtanen: esiintyjä
Jukka Tarvainen: esiintyjä

Kesto noin 1 tunti

www.caisa.fi

Kommentoi