Time: 0.0166 Seconds\n

ÄLLI BÄLLI - DRAAMA, Rovaniemi

Kulttuuritalo Korundi, Korundisali

ÄLLI BÄLLI - DRAAMA, Rovaniemi
Kohteen nimi: ÄLLI BÄLLI - DRAAMA, Rovaniemi
Osoite: Lapinkävijäntie 4, 96100,Rovaniemi
Tapahtuma-aika:
31.01.2019 - 31.01.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Teatteriryhmä Lataamo on kuopiolainen kulttuurikollektiivi, joka suhtautuu teatteriin suurella rakkaudella. Lataamon jäsenet omaavat kosolti kokemusta kulttuurin- ja jalkapallon kentiltä. Nyt Lataamo esittää Atik Ismailin itselleen kirjoittaman omaelämänkerrallisen näytelmän, joka perustuu Ismailin kirjoittamaan kirjaan ”Pelimies -omaeläkerta” (2016 Minerva).

Lavalla nähdään jalkapallolegendan lisäksi kulttuuriteknikko Tumi Turunen, joka vastaa myös esityksen äänistä ja kuvista. Perinteisten näyttelijöiden lisäksi tarinaa kerrotaan myös esineteatterin keinoin.
- Esineteatterissa erilaiset esineet ovat pääosassa. Tässä meidän näytelmässä esineet saavatkin esittää monta roolia. Aivan samoin kuin Tumikin, kertoo Anne Salmi, joka on ohjannut näytelmän ihmiset ja esineet hienoon suoritukseen.

Älli Bälli” on kiehtova tarina suomalaisen jalkapallolegendan värikkäästä elämästä. Tataarikasvatuksen saanut, rockmusiikista pitävä mies seikkailee nyrkkeilystä jalkapalloon, limonadi Siff:stä Cordiitta-viinaan, syvästä alkoholismista raittiuteen.

Näytelmä kertoo elämää rakastavan tataarin selviytymistarinan. Huumoria, rakkautta ja ankaraa itsekritiikkiä unohtamatta. Atik Ismail on lavalla tosissaan. Se näkyy ja tuntuu katsomossa asti. Näytelmä ”Älli Bälli” todistaa sen, että tästä miehestä on moneksi.

Atik Ismail oli aktiiviurheilija aikanaan Suomen paras jalkapalloilija ja ristiriitainen julkkis. ”Atik Ismail: ongelmapoika, pelle vai pelimies?” Mainostettiin KPT:n erästäkin peliä. Ismail oli taiteilija jo pelikentällä. Tämä sama luovuus on nyt siirtynyt kirjoittamisen kautta näyttämölle. ”Älli Bälli” on rehellinen ja avoin tilitys Atikin onnistumisista ja epäonnistumisista. Se on tiettävästi ensimmäinen urheilijan itsensä kirjoittama näytelmä, jossa hän myös esittää itseään.

Kommentoi