Time: 0.0009 Seconds\n

PASI WAS HERE

Eero-näyttämö, Kirkkokatu 14

PASI WAS HERE
Kohteen nimi: PASI WAS HERE
Osoite: Kirkkokatu 14, 15140,Lahti
Tapahtuma-aika:
18.05.2019 - 18.05.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Hemmo palaa kotikaupunkiin etsimään totuutta Pasin kanssa vietetystä yhteisestä lapsuudesta ja nuoruudesta. Pasi, kaikkien aikojen paras ystävä on ampunut itsensä. Pasi, jonka ideat olivat aina rajoja ja hyviä tapoja rikkovia, jonka kanssa pelattiin Amigalla ja katsottiin Conan Barbaaria, yritettiin polttaa talo ja ajettiin opettaja hermoromahduksen partaalle. Pasin kanssa ei ikinä ollut tylsää.

Samoista lähtökohdista syntyi kaksi erilaista elämää ja arkea. Miksi toinen löysi paikkansa ja toinen ei, vaikka unelmat ja päämäärät olivat samanlaisia? Miten toisesta tuli urbaani humanisti ja toisesta itä-suomalainen perusmies, joka koki olevansa ulkopuolinen?

Tarina palaa 1980-luvun yhtenäiseen Suomeen, jossa katsottiin kolmea televisiokanavaa, nukuttiin vesisängyissä, rusketuttiin solariumissa ja otetiin permanentteja. Karhea huumori värittää nostalgiatrippiä menneeseen, jossa kasvukivut ja maailmantuska tulevat ihon alle.

VEIKKO NUUTINEN (synt. 1981) on sukupolvensa lahjakkaimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen viimeisimpiä töitään ovat olleet Teatteri Takomossa ensi-iltansa saanut Paras mahdollinen maailma ja hyviä ehdotuksia vieläkin paremmasta (2014) ja sekä jo kolmessa eri teatterissa esitetty Myötätunto (2010). Seinäjoen Kaupunginteatterin Myötätunto-esitys palkittiin Teatterin tiedotuskeskuksen Thalia-tunnustuspalkinnolla 2015. Pasi Was Here oli Suomen näytelmäkirjailijoiden ja käsikirjoittajien liiton jakaman parhaan näytelmän Lea-palkinnon voittaja v. 2016.

ENSI-ILTA 16.1.2019 EERO-NÄYTTÄMÖLLÄ

OHJAUS Satu Linnapuomi
LAVASTUS ja PUKUSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho
VALOSUUNNITTELU Jouni Nykopp ja Tiina Hauta-aho
ÄÄNISUUNNITTELU Tatu Virtamo
ROOLEISSA Tapani Kalliomäki, Jarkko Miettinen, Teemu Palosaari ja Liisa Vuori

Suosittelemme esitystä 14-vuotiaasta ylöspäin.

Kommentoi