Time: 0.0407 Seconds\n

DANCE

Stoa, Teatterisali

DANCE
Kohteen nimi: DANCE
Osoite: Turunlinnantie 1, 00900,Helsinki
Tapahtuma-aika:
21.10.2018 - 21.10.2018

Katso kartta isompana

Esittely:

DANCE on abstrakti tanssiteos, joka tavoittelee vapautta ja euforiaa toisteisen koreografian kautta. Kuudelle naistanssijalle läpisävelletty ja -koreografioitu esitys muodostaa tanssin, musiikin ja valon hengittävän virran.

Teoksessa tanssivat Hanna Ahti, Anna Mustonen, Maija Mustonen, Saara Norvio, Anna Torkkel ja Soile Voima. Heillä kaikilla on omaleimainen, vahva koreografinen mieli. DANCE antaa tanssijoilleen mahdollisuuden vapautua uuden materiaalin tuottamisesta ja keskittymään tanssimiseen.

Teosprosessi on alkanut 1960-1970-lukujen amerikkalaiseen minimalismiin ja erityisesti koreografi Lucinda Childsin teoksiin perehtymisellä. Toisteisesta ja rytmisesti tarkasta liikkeestä tunnettu Childs työskenteli mm. säveltäjä Philip Glassin kanssa muodostaen sinänsä yksinkertaisesta materiaalista monimutkaisia, hypnoottisia tekstuureja.

Koreografian, tanssin ja musiikin suhde on sittemmin sekä monipuolistunut että mutkistunut. DANCE asettuu tämän kyseenalaistamisen jälkeiseen traditioon.

Childsin samannimisen teoksen mukaan nimetty DANCE asettaa abstraktin liikkeen esityksen keskiöön oman aikamme lävistämänä. Se sijoittuu osaksi uuden koreografian kontekstia tavoitteenaan tehdä tilaa liikkeelle, tilan muodolle ja rytmille. DANCE on nostalginen ja futuristinen teos, joka sallii tanssihistorian läsnäolon.

“Olen toiminut koreografiksi valmistuttuani esitystaiteen ja performanssin työtapoja soveltavan uuden tanssin parissa. DANCE on minulle tapa palata liikkeelliseen ja tilalliseen sommitteluun ja omalakisen liikemateriaalin tekemiseen. Toisteisella ja kulkevalla tanssilla tavoittelen virtaavuuden tilaa ja löysin Lucinda Childsin liikeajattelusta reittejä tällaisen tanssin tekemiseen. Vapauden kokemus tapahtui tarkkuudessa.” – Anna Maria Häkkinen

Esityspäivät:
Ke 10.10.2018 klo 19 Ensi-ilta | Premiere
Pe 12.10. klo 19*
Su 14.10. klo 15
Ti 16.10. klo 19
Pe 19.10. klo 19**
Su 21.10. klo 15

* 12.10. Teosalustus | Pre-talk, klo 18.15–18.45, Café Stoa
**19.10.Taiteilijatapaminen | Post-performance discussion, esityksen jälkeen teatterisalissa

Tekijätiedot:
Koreografia | Choreography: Anna Maria Häkkinen
Tanssi | Dance: Hanna Ahti, Anna Mustonen, Maija Mustonen, Saara Norvio, Anna Torkkel, Soile Voima
Musiikki ja valo | Music and light: Erno Aaltonen
Koreografin assistentti | Choreographer’s assistant: Soile Voima
Tuottaja | Producer: Riikka Thitz
Tukija | Supported by: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö.
Residenssit | Residencies: Ehkä-tuotanto, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, O Espaço do Tempo
Kuva | Photo: Ernest Protasiewicz

Kommentoi