Time: 0.0178 Seconds\n

PÄSSI, TAMPERE

TTT Eino Salmelaisen näyttämö

PÄSSI, TAMPERE
Kohteen nimi: PÄSSI, TAMPERE
Osoite: Hämeenpuisto 28-32, 33200,Tampere
Tapahtuma-aika:
23.02.2019 - 27.04.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Kantaesitys 9.10.2018 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Sirkku Peltolan uusin näytelmä kertoo tämän hetken suomalaisista, kainuunharmaspässistä ja paperittomasta Bagdadin filharmonikkojen sellististä. Koska tarina on tärkeä, näyttämölle palaa eläkepäiviltään Tuire Salenius liittyen Työviksen loistonäyttelijöiden ensembleen. Syntyy jälleen henkilöhahmoja, joita ei voi heltymättä katsoa.

Auto hyytyy korpeen. Yrittäjän starttirahansa jo kuluttanut Leksa Hiironen on leppoisa kaveri, joka ei ole turhantarkka toimialojen tai minkään muunkaan suhteen. Juttua riittää, mutta hommat ei etene. Ei nytkään kannata hätääntyä. Aina löytyy naseva letkautus! Liikekumppanina jumiutuneessa pakettiautossa istuu eroaan sureva Hebu Kaseva, apumiehen paikalla. Jollain on ihmisen elettävä.

Samalle syrjäiselle metsätienoolle sukulaisten nurkkiin on juuri muuttanut kieltenopettaja Anita Ailio. Hän kantaa lasta. Raskaus on ensimmäinen ja vauvan tulevaa isää tarvittaisiin kipeästi avuksi, mutta tämä lymyää lampolassa. Damiria ei ajanut piiloon lapsi eikä Anita, vaan kielteinen turvapaikkapäätös. Ainoastaan tilan emäntä, polvivaivainen Hellä Ailio tietää Damirin olinpaikan.

Lisätään ihmiselliseen kertomukseen Hebu Kasevan 9-vuotias tytär, toiveikas Jokke-pässi ja kunnan eläinlääkäri Mäntylä, niin kaikki ovat koolla. Hellä Ailion maatilalla humanitäärisenä operaationa alkava peltikaton remontti yhdistää hetkeksi kovin erilaiset mutta kummasti tutunoloiset ihmiset, jotka tarvitsevat toisiaan.

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola
Lavastus Hannu Lindholm
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Äänisuunnittelu Kyösti Kallio

Rooleissa Auvo Vihro, Tuire Salenius, Miia Selin, Tommi Raitolehto, Aimo Räsänen, Samuli Muje

Liput 38/36/33 €

Kommentoi