Time: 0.0477 Seconds\n

PIKKUPALATSIN OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI

Pikkupalatsi

PIKKUPALATSIN OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI
Kohteen nimi: PIKKUPALATSIN OPASTETTU TUTUSTUMISKÄYNTI
Osoite: Hämeenpuisto 7, 33210,Tampere
Tapahtuma-aika:
10.09.2018 - 15.10.2018
Kartta latautuu . . .

Esittely:

Taide- ja antiikkikierroksella tutustutaan opastetusti koko Pikkupalatsiin sekä nautitaan leivoskahvit, n. 1 tunti 50 min. Opas kertoo Pikkupalatsin historiasta samalla kun tutustutaan juhlakerroksen alkuperäisasuun saatettuihin juhlaviin saleihin antiikkihuonekaluineen kristallikruunujen loisteessa. Kellarikerroksen alkuperäisimpänä säilynyt biljardihuone henkii 1800-luvun lopun tunnelmaa. Sauna- ja allasosastolla nähdään Tuula Lehtisen uniikki suuri lasimosaiikkityö "Leilan puutarha".

Lopuksi tutustutaan Taide- ja antiikkikotiin, joka on entinen yksityiskoti Pikkupalatsin ylimmässä kerroksessa. Poikkeuksellisen kauniissa vaaleassa kodissa pääsee näkemään myös mm. kultakauden maalaustaidetta sekä tutustumaan Louis Sparren ja vaimonsa Eva Mannerheim-Sparren elämästä kertovaan pienoisnäyttelyyn. Kolmen salin käsin rekonstruoidut kattomaalauksen on omin silmin nähtävä. Myös hieno kokoelma suomalaisten taiteilijoiden taidelasia.

Ulkoa uusrenessanssi-tyylinen Pikkupalatsi rakennettiin alun perin v. 1898 Tampereelle Finlaysonin tehtaan isännöitsijän asunnoksi. Kiinteissä sisustuksissa on vieläkin nähtävissä Suomen taideteollisuuden isänä pidetyn taiteilija Louis Sparren kädenjälki. Pikkupalatsi restauroitiin 2000-luvulla rakennusaikansa henkeen ja sisustettiin antiikkihuonekaluin ja valaisimin. Ylin kerros toimi aiemmin yksityisasuntona, joka avautuu Taide- ja antiikkikotina rajoitetusti yleisön tutustuttavaksi yhtenä Suomi 100 Yhdessä -juhlavuoden tapahtumana.

Hämeenpuisto 7, Tampere (käyntiportti Puuvillatehtaankatu 8)
Lippuja ovelta klo 16-16.30 mikäli paikkoja jäljellä.

Kommentoi