Time: 0.0107 Seconds\n

FRIGG - FROST ON FIDDLES

Musiikkiteatteri Kapsäkki

FRIGG - FROST ON FIDDLES
Kohteen nimi: FRIGG - FROST ON FIDDLES
Osoite: Hämeentie 68, 00550,Helsinki
Tapahtuma-aika:
02.06.2017 - 02.06.2017
Kartta latautuu . . .

Esittely:

Suomalaisen kansanmusiikin kärkinimiin kuuluva Frigg julkaisee kahdeksannen levynsä ”Frost on Fiddles” perjantaina 2.6. Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä.

Friggin musiikki on menevää ja samalla hienostunutta sekoitusta pohjoismaista perinnettä ja americanaa, jonka kautta yhtye on valloittanut kuulijoita ympäri maailman. Edellinen studioalbumi ”Polka V ” vuodelta 2012 valittiin vuoden Suomen Kansanmusiikkiliiton kansanmusiikkilevyksi ja oli ehdolla Teosto -palkinnon saajaksi.

Aktiivisen ja pitkän uransa aikana seitsenhenkinen kokoonpano on vienyt valloittavat viulunsa Pohjois-Amerikkaan, Australiaan, Japaniin ja Malesiaan unohtamatta Eurooppaa sekä Iso-Britanniaa. Monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet mittavaan kiertuekarttaan, esimerkiksi Celtic Connections, Glatt und Verkehrt, WOMADelaide, Førde Festival, sekä Rainforest World Music Festival, muiden muassa. Globaali maailmanmusiikin media on myös huomioinut Friggiä laajasti – fRoots ja Sing Out! ovat julkaisseet artikkeleita ja haastatteluja, BBC Radio 3 on soittanut live-esityksiä, ja Songlines on nostanut yhtyeen Top of the World –listalleen kahdesti.

Yhtyeen levynjulkaisukeikalla kuullaan uutta Frigg -kokoonpanoa. Alkuperäisen kitaristin Tuomas Logrénin tilalle toivotetaan tervetulleeksi Anssi Salminen. Basson varteen tarttuu jo pidempään Antti Järvelän sijaisena toiminut Juho Kivivuori.
Esiintyjät:
Tommi Asplund - viulu
Alina Järvelä - viulu
Tero Hyväluoma - viulu
Esko Järvelä - viulu
Anssi Salminen - kitara
Juho Kivivuori - kontrabasso
Petri Prauda - cittern ja mandoliini

Kommentoi