Vieraskynä: Uutta Seikkailupuisto Zippyä testaamassa

Julkaistu:

24.05.2015
| Kirjoittanut:

Kirjoittaja: Riitta Kiukas, Skafur-Tour -matkatoimistoyrittäjä

Zippy1

Metsän keskelle Helsingin Taliin on avautunut seikkailupuisto. Pääsimme testaamaan köysiradat avauspäivää (25.5.) edeltävänä perjantaina. Testaajiksi kirjoittajan seikkailukavereiksi saapuivat 13-vuotiaat Nita ja Sanja.

Seikkailijoita vastassa oli puiston toiminnastava vastaava Anna. Ensin tytöt varustettiin valjailla ja kypäröillä. Sitten heille kerrottiin, miten radoilla edetään. Seikkailupuistossa on käytössä ns. jatkuvavarmisteinen turvallisuusjärjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että seikkailija on koko radan ajan kytkettynä turvavaijeriin eikä pysty omatoimisesti siitä irroittautumaan.

Perusinfon jälkeen päästiin harjoitteluradalle. Siinä kokeillaan nousu ja laskeutuminen sekä vaijeriliuku. Radat on luokiteltu helposta vaikeaan hiihtokeskuksistakin tutulla vihreä- sininen-punainen-musta-väriluokituksella.

Into lähteä liikkeelle oli suuri. Ensin suunnattiin vihreälle radalle, minkä jälkeen päästiinkin nautinnolliselle siniselle monine liukuineen.

Sekä vihreä että sininen rata lähti liikkeelle verkkosillalla (ks.ylin kuva), minkä jälkeen edettiin hämähäkkimäisesti puusta puuhun.

Zippy8

Zippy9

Meistä kaikista tuli nuorallatanssijoita. Haastavimpia kaikilla radoilla olivat keinuvat elementit. Piti todella keskittyä ankarasti ja asettaa jalkansa oikein, jotta ei menettänyt tasapainoaan.

Zippy10

Zippy11

Zippy12

Riemu oli suuri, kun puun takaa paljastui vaijeriliuku. Samalla siis selvisi tämänkin sanonnan konkreettinen merkitys. Liukuvariaatioita oli useita, joko mentiin pelkällä ”lyhennysosalla” tai tarjolla oli apuväline kuten jalkakoukku tai köysipallo.

Perille tultaessa töksähdettiin pehmusteisiin, josta ylös kiepsahtaminen parin ensimmäisen jälkeen alkoi sujua ongelmitta. Siniselle radalle on 140cm pituusvaatimus (yhdessä aikuisen kanssa 130cm) ja sen ymmärtää hyvin, sillä 146cm pitkä Nitakaan ei ihan kaikissa paikoissa tahtonut ylettää irrottamaan ”lyhennysosaa” vaijerista.

Zippy13

Zippy14

Zippy15

Saavuimme perille radan loppuun. Nitalle ei vielä riittänyt, vaan hän halusi mennä punaiselle tai mustalle radalle. Päätimme kuitenkin pitäää pienen tauon. Sitä kesti ehkä muutaman sekunnin ennen kuin tytöt päättivät välipaloiksi käydä heittämässä vihreän radan uudelleen.

Valitsimme ohjaajan suosituksesta ”lyhyen, kivan mustan”, mikä osoittautuikin kyllä lyhyeksi mutta luultua haastavammaksi. Ei Nitalle, vaan minulle. Käyttämällä tahdonvoimaa ja lihasvoimaa siitäkin selvittiin. Jalat täristen laskeuduin puusta.

Zippy16

Kuvat: Skafur-Tour

Tämä köysiseikkailu tarjoaa haastetta niin aikuisille kuin lapsillekin ja sopii hyvin paitsi lapsiperheille, myös vaikkapa työporukoitten yhteisiin iltoihin. Käytännön neuvona sanoisin, että kannattaa laittaa jalkaan hyvät urheilukengät ja varata mukaan pitävät käsineet, joita myös voi ostaa paikan päältä hintaan 3€/pari.

Ainakin ensimmäisellä kerralla kannattaa varata se 3h aikaa, mikä ratojen kiertämiseen on varattu. Myöhemmin varmasti 1,5-2h riittää. Jalkojen ja käsivarsien lihaksissa tuntuu kyllä, että on tullut käytettyä lihaksia hieman eri tavalla ja muutamia mustelmia löytyi käsivarsista.

Seikkailupuisto Zippy sijaitsee Talin liikuntapuistossa osoitteessa Huopalahdentie 28. Avoinna joka päivä 18.10. saakka klo 10-22.00 (lipunmyynti sulkeutuu klo 20.00).

Yhteensä Seikkailupuisto Zippyssä on yhdeksän rataa:

 • 2 harjoittelurataa
 • 2 lastenmaan rataa (alle 130cm)
 • 2 vihreää rataa (130cm, 120-130cm yhdessä aikuisen kanssa)
 • 1 sininen rata (140cm, 130-140cm yhdessä aikuisen kanssa)
 • 1 punainen rata (140cm)
 • 1 musta rata (140cm)

 • Tutustu tästä KivaaTekemistä Helsinki –perhepakettiin, sis. 2 yötä ja 3 seikkailua (Suomenlinna, Zippy, Korkeasaari) Helsingissä lapsiperheille.

  Lisäetu 10€/osallistuja: Jokainen KivaaTekemistä -aktiivilomalainen saa majoituspaikkaan saapuessaan kätevän KivaaTekemistä -tuubihuivin (arvo: 10€/osallistuja).

  Skafur-Tour on Zippyn yhteistyökumppani ja myy kaikkia Zippyn palveluita samaan hintaan kuin Zippy itse! Erityisesti ryhmien kannattaa aina varata lähtöaika ja allekirjoittaa vastuuvapaussopimus etukäteen. Nopeutat näin toimintaa paikan päällä. Tilaa tästä.
  Hinnat: 25€/yli 140cm, 20€ radat lapset alle 140cm, 15€ lastenmaa alle 130cm,
  perhelippu 80€ (2 aikuista + 2 lasta).
  Synttäripaketit (4-10 hlöä): aikuiset 350€, yli 130cm 250€ ja alle 130cm 200€
  Huom. säävaraus eli ukonilmalla ei puihin ole asiaa.

  ***
  KivaaTekemistä.fi on Skafur-Tourin yhteistyökumppani. KivaaTekemistä –perhepaketit ovat valmiiksi suunniteltuja aktiivilomia perheille, joissa on 1-2 aikuista ja 1-3 alle 12-vuotiasta lasta. Paketti sisältää huoneisto- tai mökkimajoituksen, aktiviteetit, tarvittavat kuljetukset ja ruokailut, jotta kaikki sujuisi mutkattomasti ja pienet seikkailijat pysyisivät hyvällä tuulella. Saapua voit joko omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä, tarvittaessa hoidamme myös vuokra-auton tai kotimaan juna- ja bussiliput. Lue lisää perhepaketeista ja niiden seikkailuista.

  ***
  KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.