Vieraskynä: Ruotsin ja Tanskan tärpit matkalla Legolandiin

Julkaistu:

03.08.2015
| Kirjoittanut:

Kuva: Lotta Brännkärr

Kuva: Lotta Brännkärr

Muistatko vielä viime kesän Bloggaavan Karavaanarimme Lotan, joka päästi meidät takapenkilleen seuraamaan oman perheensä lomailua ympäri Suomea?

Nyt tämä 6-henkinen perhe, Lotta ja Stefan sekä lapset Ada, Edvin, Adrian ja Edgar, Vetelistä kertovat meille tämän kesän kuulumisista. Missä päin he ovat tänä kesänä reissanneet?

Kuva: Lotta Brännkärr

Kuva: Lotta Brännkärr

Brännkärrin perheen kesäseikkailu naapurimaissa
Kirjoittaja: Lotta Brännkärr

Tämä viimekesäinen bloggaava karavaanariperhe teki tälle kesälle hieman erikoisen päätöksen ja lähdimme reissuun ilman vaunua! Syitä oli monia, jonkinasteinen ”väsymys” vaunuun rankan talvikauden jälkeen, jolloin kohtasimme monia vastoinkäymisä, esimerkiksi kumoon kaatuneen etuteltan, joka oli sitten myös jäätynyt myttyyn maahan…

Loistavat majapaikat ennen Legolandia

Eli lähdimme aika extemporee autolla Ruotsin halki kohti Tanskaa ja Billundia, jossa sijaitsee se kuuluisa Legoland! Menimme yölaivalla Turusta ja ensimmäisenä päivänä ylitimme Ruotsin yhdellä pidemällä pysähdyksellä Ruotsin kyläkaupassa, Gekås:ssa Ullaredissä. Ensimmäisen yön yövyimme leirintäalueen mökissä Varbergissa, joka oli niin hieno, että sinne olisi voinut jäädä koko viikoksi! Sää tosin oli tuulinen ja surkea, vaikka Ruotsin hienoimmalla surffirannalla olimmekin. Sää tosin ei haitannut surffaajia ollenkaan, päinvastoin.

**
MAINOS: Perheen kesäloma suunnitelmissa?
Tutustu yhteistyökumppanimme matkatoimisto Skafur-Tourin Riitta Kiukaan artikkeleihin ja KivaaTekemistä -perhepaketteihin ”Helsinki” ja ”Luontoseikkailu Lapissa”.

**

Kuva: Lotta Brännkärr

Kuva: Lotta Brännkärr

Varbergistä matkamme jatkui lautalla Kattegatin yli Grenå:hon, josta Billundiin oli matkaa vain 160km. Yövyimme aivan ihanssa B&B majapaikassa, rauhallisessa Holstedin pikkukylässä, vain 30km päässä Legolandista ja taatusti halvemmalla.

Legoland oli hintansa väärti

Legoland oli lastemme toiveiden täyttymys! Siellä oli jokaiselle jotakin ja me aikuisetkin viihdyimme todella hyvin! Sisäänpääsymaksu oli aika herkullinen, mutta kun puistoon pääsi sisälle, hinta unohtui heti, eli taisi olla hintansa väärti. Vietimme Legolandissa kaksi vauhdikasta päivää.

Suosittelen kaikille kahden päivän reissua, koska jonot voivat olla pitkät. Meitä tosin onnisti ja ensimmäisenä päivänä, joka oli arkipäivä kesäkuussa, jonoja ei ollut oikeastaan ollenkaan. Legoland oli siisti huvipuisto ja erityisen hauskaa oli se, että kaikki oli Legoa, jopa ranskalaiset perunat olivat Legojen muotoisia!

**
KESÄ HELPOMMAKSI: KivaaTekemistä.fi -etusivulta on kätevä etsiä kiinnostavia tapahtumia ja käyntikohteita paikkakunnittain sekä sädehaulla mobiilisti reissun päältä! Voit myös jättää kohdesivuille Facebook-kommentteja, niin muutkin näkevät mitä mieltä niistä ollaan.
**

Kuva: Lotta Brännkärr

Kuva: Lotta Brännkärr

Vierailu Ruotsin ”Heurekassa”

Kotimatkalla taas ylitimme Ruotsin ”yhteen menoon” ja yövyimme Södertäljessä. Viimeisenä päivänä ennen iltalaivalle menoa vietimme Södertäljessä Tom Tit’s museossa, joka on vähän Suomen Heurekan tai Tietomaan vastine. Siellä lapset (ja aikuiset) saivat kokeilla veteen, tuuleen ja liikkeisiin liittyviä asioita. Iso plussa oli museon ISO puisto, jossa oli myös kaikkea kivaa tekemistä ja kokemista!

Vaihtelu virkistää!

Hieman outoa oli olla reissussa ilman omaa kotia koukussa, mutta vaihtelua sekin. Tätä kirjoittaessani olemme kesän ensimmäisellä vaunureissulla ja sää on tälle kesälle tyypillisesti pilvinen ja viileä. Tämän reissun tarkoitus tosin on yhden lapsen jalkapalloturnaus, vähän kalastusta ja tietenkin geokätköilyä 🙂

Karavaanarielämän suola onkin juuri se, ettei mitään ole pakko tehdä. Mikä ihana vapaus!

Tutustu Bloggaava Karavaanari 2014 -blogisarjaan.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.