Vieraskynä: Paras JouluLohja – Joulunajan tapahtumat lähellä sinua

Julkaistu:

26.11.2014
| Kirjoittanut:

Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat 13.-14.12. Kuva: Lohjan matkailu

Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat 13.-14.12. Kuva: Lohjan matkailu

Myönnän, olen jouluihminen. Jos en jo heti juhannuksesta ala odottamaan joulua, niin viimeistään ensimmäisten lehtien pudotessa maahan, alan suunnitella tulevaa joulukautta ja mitä kaikkea joulunalla voisikaan tehdä. Minulle joulun odotus on Joulun parasta antia, silloin päivät täyttyvät joulujuhlista, konserteista ja tietenkin ihanista joulumarkkinoista, joista löydän suloiset lahjat ja maistuvat herkut itse juhlapäivää varten.

Tapahtumia jokaisen mieleen

Lohjalla joulun odotus alkaa perinteisesti joulukadunavajaisista, jotka tänä vuonna vietettiin 21.11. ensilumen sataessa maahan. Joulukadun avajaisista alkaa myös Lohjan monipuolisten joulutapahtumien kirjo. Tänäkin vuonna joulun alle sijoittuu puolisen sataa erilaista myyjäistä, joulukonserttia, joulunäytöstä ja joulumarkkinaa, josta jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa.

Tytyrin Kaivosmuseon joulumaailma 2. – 5.12. Kuva: Lohjan matkailu

Tytyrin Kaivosmuseon joulumaailma 2. – 5.12. Kuva: Lohjan matkailu

Joulutunnelmaa kaivoksen uumenissa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tytyrin joulumaailma avaa ovet salaiseen maanalaiseen maailmaan, missä työskentelevät niin tontut kuin joulupukkikin muorinsa kanssa.

Tapahtumaan ovat panoksensa tuoneet kymmenet paikalliset yritykset. Tapahtuman aikana on mahdollisuus kuulla erilaisia musiikkiesityksiä, nähdä tanssi- ja muotinäytöksiä sekä tietenkin kiertää itse kaivosmuseossa. Joulupukki on paikalla koko tapahtuman ajan, kuuntelemassa niin joululahjatoiveita kuin toiveita Tytyrin Kaivosmuseon kehittämiseksi.

Tytyrin kaivosmuseossa on myös mahdollista saada kaivosmuseon joululeima omiin joulukortteihin sekä ostaa Tytyrin kaivosmuseon joulukortteja. Tytyrin joulumaailma on avoinna 2. – 5.12. klo 14 – 20. Tapahtumaan on avoimet ovet.

Suositut joulumarkkinat

20-vuotistaivalta juhlistava Menneen Ajan joulumarkkinat ovat vuosien varrella kasvaneet alueensa suurimmaksi tapahtumaksi. Tänä vuonna joulumarkkinat järjestetään 13. – 14.12. Tunnelmallisia kojuja on joulumarkkinoilla mukana lähes 200 kappaletta. Ostettavaa löytyy paikallisherkuista, omenoista ja Inkoonpuurosta, aina rautakoruihin ja ekologiseen kosmetiikkaan.

Markkinakojujen lisäksi keskiaikaisen Lohjan Pyhän Laurin kirkon ympäristö täyttyy erilaisista tapahtumista aina Lohjan museolle saakka. Esiintymässä ovat tietenkin Lohjan Lucia-neito sekä Tiernapojat, Joulupukin vastaanottoa unohtamatta.

Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus 7. – 18.12. Kuva: Lohjan matkailu

Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus 7. – 18.12. Kuva: Lohjan matkailu

Joulunajan teatteriesityksiä

Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus on perinteinen tapahtuma Lohjalla, joka vie yleisön kaiken joulukiireen keskellä koskettavan joulusanoman äärelle. Vivamon Raamattukylä on Raamatun kertomusten esittämiseen erikoistunut teatteri Lohjalla. Teatterin Jouluvaellus: Ihmeellinen Ilo, saattaa vaeltajat keskelle joulun tapahtumia.

Joulun kertomus kuvaa kaunistelematta ihmisluontoon sisältyvän ahneuden, pelot ja vallantavoittelun. Kaiken tämän keskelle laskeutuu taivaasta ihmeellinen ilosanoma.

Enkeli ilmoittaa Vapahtajan syntymästä kedon paimenille. He lähtevät juoksujalkaa katsomaan seimen salaisuutta, vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Hänen luokseen löytävät tiensä myös tähteä seuraavat Itämaan tietäjät. Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus 7. – 18.12.

Tapahtumarikasta joulun odotusta toivottaen,
Helena, Lohjan Matkailu


Lohja on KivaaTekemistä -palvelun yhteistyökumppani.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein. Uusimmat tilaajat ja aktiivisimmat lukijamme ovat mukana kuukausiarvonnoissamme.

KivaaTekemistä.fi -hakupalvelun kohdesivuilla on nyt Facebook-kommentointimahdollisuus. Kommentoi kohteita, niin muutkin näkevät mitä mieltä niistä ollaan!