Vierailimme Keski-Suomessa – Revontulen uudet lasikattoiglut järven rannassa ihastuttivat!

Julkaistu:

03.11.2018
| Kirjoittanut:

Ihana Revontulen Lomakeskus Hankasalmella rauhoitti ja rentoutti. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vierailimme jälleen syyslomailun merkeissä monivuotisessa Tähtikohteessamme, Lomakeskus Revontulessa Hankasalmella, Jyväskylästä n. 45 km 9-tietä itään.

Etelä-Suomesta näppärimmin Revontuleen pääsee 4-tietä ja loppumatkan voi ajaa pienempää tietä Toivakan kautta, ellei aja ensin Jyväskylään ja sieltä Hankasalmelle. Aikaa matkaan kannattaa varata 3-4 tuntia tauoista riippuen.

Petra Tiainen esitteli meille ihania upouusia Lasikattoigluja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kolmen vuorokauden lomareissullamme kokoonpanomme oli 2 lasta ja suurimman osan aikaa 2 aikuista. Olimme nähneet ja kuulleet jo Revontulen ihanasta uudistuksesta, lasikattoigluista Iso-Virmasjärven rannalla. Niihin oli pakko tutustua!

Igluja meille esitteli Revontulen kansaivälistä markkinointia suunnitteleva ja kehittävä Petra Tiainen. Petra kertoi, että iglut luonto- ja taivasnäkymineen ja Revontulen Saunamaailma ovat niitä asioita, jotka ovat ulkomaiselle turistille tosi eksoottisia.

Vasemmalla jo valmistuneita igluja, oikealla rakenteilla olevia kotamallisia igluja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ja ovat ne suomalaisellekin. Majoituimme itse perinteisessä mökissä, mutta lapsetkin hinkuivat tutustumaan lasikattoigluun. Ihana uusien puupintojen tuoksu ja mahtavat näkymät järvelle tekivät vaikutuksen, vaikka revontulia taivaalla ei näkyisikään.

Rannan igluista toisessa on yksi makuuhuone ja toisessa kaksi. Molemmissa on suihku ja keittomahdollisuus. Pienempien iglujen yläpuolelle oli valmistumassa kaksi 2-kerroksista isompaa kotamallista lasikattoiglua.

Sisäkuvia igluista ylhäällä, Revontulen rantamaisemia alhaalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lapset kysyivät reissun aikana useammin kuin kerran, pääsemmekö seuraavalla kerralla igluun majoittumaan! Kuka tietää. 🙂

Aktiviteeteeja ja hyvää ruokaa

Kysytäänpä ensin lasten kommentit. Molemmat lapset lähtivät mielellään Revontuleen, jossa olimme käyneet monet kerrat aiemminkin. Myös jälkikäteen reissu tuntui kivalta.

Eetulle 7v tuli jälleen lähtöpäivänä autossa ikävä Revontuleen, kuten niin monilla reissuilla eri kohteissa ennenkin. Sellaista se elämä on, lähtemistä – mutta myös palaamista! 🙂

Oli jännä huomata, että ekaluokkalainen halusi kokea kaikki mahdolliset aktiviteetit mitä lomakeskus tarjoaa. 5-luokkalaisen tytön mielestä Revontulessa oli kivointa hohtokeilaus ja aamupalat. Toki molemmat pitivät myös mökistä!

Ulkoaktiviteetit kiinnostivat meitä. Puista pudonneet syksyn lehdet eivät minigolfiamme haitanneet. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sunnuntaina aamiaisella olikin vilskettä, kun edellisenä iltana Revontulessa oli esiintynyt Popeda. Niinpä Revontuleen oli saapunut Popedan ystäviä lähialueilta ja kauempaakin. Revontulessa vieraillee valtakunnan eturivin artisteja, kuten Pete Parkkonen (10.11.18), Finlanders (16.11.), Virve Rosti (1.12.), Saija Tuupanen (7.12.), Ellinoora (8.12.), Markku Aro (18.12.) ja Erika Vikman (29.12.). Katso koko ohjelmakalenteri tästä.

Maistuva aamiainen Revontulen pääravintolassa starttasi päivän! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ekaluokkalaisen pojan mielestä kaikki oli kivaa: ruokailut, keilailu, footgolf, minigolf, frisbeegolf ja metsäretki. Lapset olisivat halunneet myös tänä vuonna rannan ulkoporealtaaseen, mutta kaikkea emme ehtineet kokea samalla lomalla. Tulopäivän jälkeisenä päivänä teimme perinteisen retken lasten kanssa jylhään Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja kiersimme Vuori-Kalaja -lammen vaihtelevassa maastossa.

Tuntuu, että vuonna 2014 avattu kansallispuisto on vuosi vuodelta suositumpi. Autolle löytyi tilaa ainoastaan tienvarresta kuulaana lauantaipäivänä Konnekoskentie 552:n (Rautalammin kunta) kohdalta parkkipaikalle kääntyvän Törmälän metsätien varresta. (www)

Kirjoitimme kansallispuistosta ja mm. Sepän Galleriasta enemmän vuoden takaisessa jutussamme. (www)

Etelä-Konneveden kansallispuisto 2018. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lauantai-iltana nautimme amerikkalaistyylisen Bowling Dinerin maukkaista herkuista ja sen jälkeen jaksoimme hohtokeilata. Tunnelmaa ja meininkiä riitti joka radalla. Oli kiva huomata, että paikallisiakin porukoita kokoontuu omaan lomakeskukseen viettämään iltaa – toki monet varmasti Popedaa odotellessa.

Tunnelmia Bowling Dineristä. Aada sai tilata itse jälkkärin, Banana Spiltin, tarjoilija Sinnalta. Toinen kuvassa näkyvä jälkkäri Rocky Road. Pääruokina nautimme Breakpoint Burger Chipotle, Pulled Pork Burger ja 2 x American Car Burger. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sunnuntai oli varsinainen aktiviteettipäivä. Ekaluokkalaista eivät haitanneet edes lehdet minigolfradalla. Frisbeegolf sujui mainiosti kaikilta neljältä. Kiersimme Revontulen etuysiradan mökkikylän ympäristössä. Jee, osa meistä sai muutaman par-tuloksen eli 3 heitolla koriin! 🙂

Lomakeskuksen erikoisuus on footgolf, eli frisbeegolfin etuysi-ratojen lomassa kiertävät myös footgolfradat, jossa yritetään saada jalkapallo maahan upotettuun saaviin mahdollisimman vähillä potkuilla. Tästä nautimme Eetun kanssa kahden myöhemmin päivällä. Kivaa oli!

Kaikkia aktiviteetteihin tarvittavia välineitä voi vuokrata edulliseen hintaan Revontuleen vastaanotosta, joka sijaitsee päiväsaikaan pääravintolan yhteydessä ja iltaisin Bowling Dinerissä.

Golfkenttä houkutteli pelaajia lämpimänä lokakuun viikonloppuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lämmin lokakuinen viikonloppu oli houkutellut Revontulen hyväkuntoiselle, avaralle golfkentälle kasapäin golfareita. Eli Revontulessa onnistuu vaikka mökkiloma golfin ja tanssahtelun parissa – kansallispuistoa unohtamatta.

Lomakeskus Revontulen toisen polven yrittäjänä toimii Tiia Valkama. Lähistöllä sijaitsee perheystävällinen laskettelukeskus Häkärinteet, jota on hoitanut pitkään Jukka Kirjavainen tiimeineen. On hieno huomata, että matkailuyritykset ovat löytäneet oman polkunsa säilyä elinvoimaisina ja kehittyä matkan varrella.

Ala ei ole helpoin, mutta jos Eetulta kysytään, niin hän kyllä haaveilee jo talven reissusta Revontuleen ja Häkärinteille! 🙂

Ylhäällä sisäkuvia Revontulen lomamökistämme, alakuvissa rantasauna ja kukkulan valloittajat. 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸🔸

Yhteystiedot

Lomakeskus Revontuli (uudet kotisivut – www.revontuli.fi)
Revontulentie 1
41500 Hankasalmi

p. 014 8448 200
Yhteystiedot tarkemmin (www)
Majoitustarjonta (www)

Revontuli Facebookissa & Instagramissa

🔸🔸🔸

Syksy on tullut. Lomakeskus Revontuli & Bowling Diner. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lomakeskus Revontuli ja uudet lasikattoiglut on valittu Kuukauden kohteeksi KivaaTekemistä.fi -palvelussa marraskuussa 2018 sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

🔸🔸🔸
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.