Vertailussa puuhapuistojen julkkikset ja tavikset

Julkaistu:

08.07.2013
| Kirjoittanut:

Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen… Sen renkutuksen muistan jo lapsuudesta ja se soi korvissa vielä aikuisenakin. Mutta onko Puuhamaa oikeasti se paras paikka, kuten Mikko Alatalo laulussa väittää?

Mielestäni hyvän puuhapuiston mittari on se, että siellä on kivaa, vaikka sataisi vettä. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että Puuhamaa ei ole kovin iloinen sadesäällä ainakaan 4-vuotiaalle. Silloin ei päästy suosikkipaikkoihin eli pomppulinnaan eikä tramboliineihin. Muistan yhden äidin kerran sanoneen, että kunhan paikassa on pomppulinna, niin lapset ovat tyytyväisiä. Pomppulinna oli joo, mutta sinne ei päässyt. Pieni sisäleikkipaikka ei siinä vaiheessa paljoa lohduttanut.

Saarijärvellä sijaitseva Puuhapuisto Veijari vaikuttaa kiintoisalta kohteelta, koska sieltä löytyy tavanomaisten juttujen lisäksi myös mm. akvaariotalo, kotieläinpiha ja eläintalo. Silmiini pisti myös teksti ”Ehjä ranneke oikeuttaa sisäänpääsyyn myös seuraavana päivänä” ja ”Lemmikkieläinten tuonti puistoon on sallittua”. Mainiota!

Puuhapuistoissa hinnakkaimpiin kuuluvat luonnollisesti ne tunnetuimmat kohteet eli Puuhamaa ja Visulahti. Visulahdesta tuntuu löytyvän kaikki tarpeellinen. Hurjapäisimmätkin on huomioitu alueelta löytyvän Xon-puiston ansiosta. Visulahdessa on myös leirintäalue. Puuhapuistoissa kivaa on se, että kaikista löytyy puitteet omien makkaroiden ja muiden herkkujen grillaamiseen eli ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi jos mielii saavansa lämmintä ruokaa huvittelun lomassa.

Alle on listattu tarkemmat tiedot kohteiden hinnoista.

Puuhamaa, Janakkala
Sisäänpääsymaksu: 23 eur, alle 3-vuotiaat maksutta

Muuta huomioitavaa: grillit, ruokailukatokset, vetokärryt, sisäleikkipaikka.

Visulahti, Mikkeli
Sisäänpääsymaksu: 23 eur, alle 3-vuotiaat maksutta
Kahden päivän ranneke: 34 eur
Seniorit: 15 eur
Iltaranneke (viimeiset 3h): 15 eur
Vahakabinetti: 7 eur
HyperDino-seikkailulippu: 10 eur/hlö, alle 3-vuotiaat ja valvojat maksutta.

Muuta huomioitavaa: Xon-puisto, jossa mahdollisuus mm. benjihyppyyn. Lisäksi leirintäalue, lomatalot, leirintämökit, rantasaunat ja uimaranta.

Puuhapuisto Veijari, Saarijärvi
Sisäänpääsymaksu: aikuiset ja yli 15-vuotiaat: 12 eur
3-14-vuotiaat ja seniorit: 10 eur
Alle 3-vuotiaat maksutta.
Erillismaksut: Mönkijäajelu ja ponitalutus: 3 eur

Muuta huomioitavaa: Ehjä ranneke oikeuttaa sisäänpääsyyn myös seuraavana päivänä. Lemmikkieläinten tuonti puistoon on sallittua.
Alueella akvaariotalo, kotieläinpiha, eläintalo, kanila/marsula, grillikota.

Kesämaa, Punkaharju
Sisäänpääsymaksu: 18 eur, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi
Iltalippu (viimeiset 3h): 14 eur
Seniorit: 8 eur
Perhelippu: 59 eur
Lisäksi on saatavilla useamman päivän lippuja sekä sarja- ja ryhmälippuja.

Muuta huomioitavaa: grillikatoksia, sisäleikkipaikka Touhula.