Bloggaava Karavaanari: Vankkurin huoltoa ja kotiseutumatkailua

Julkaistu:

03.07.2014
| Kirjoittanut:

Leirintäopas lehdestä reissun suunnittelu  alkaa

Leirintäopas lehdestä reissun suunnittelu alkaa

Omistaminen merkitsee vain huolia ja matkalaukkuja, joita joutuu raahaamaan mukanaan.
– Pikku Myy –

 

Myös asuntovaunun omistaminen merkitsee välillä huolia. Meidän vaunumme on tällä viikolla ollut ”varikolla”. Vaunussa on koko kevään ”tuoksahtanut” pahalle ja haju vain yltyi viime viikolla kun Mummimme yöpyi vaunussa. Ei niin, että Mummi tuoksuisi pahalta, mutta joku juttu siinä oli, että kun sähköt laittoi vaunuun, haju paheni. Tänään hajun syy selvisi! Meidän huviakkumme oli sanonut sopimuksensa irti ja päästänyt rikin hajua vaunuun. Tänään hankimme uuden akun.

Juhannuksen kaatosateessa meillä oli myös ongelmia vuotavan tuuletusaukon kanssa ja siinä, että vaunun lämmityspannusta katosi nesteet. Alkuviikosta vaunu kävi huollossa katon paikkauksessa ja juuri tätä kirjoittaessani isäntä yrittää ilmata vaunun lämmitysjärjestelmää. Tämä onkin ensimmäinen kerta kun joudume todella värkkäämään vaunumme kanssa. Mutta sekin kuuluu tähän harrastukseen. Ai niin, meinasi unohtua! Jouduimme myös renkaanvaihtohommiin vaunumme kanssa: kun konttasin vaunun alla ihmettelemässä lämmityspannun vuotoa, huomasin että renkaamme oli kulunut ihan verkolle! Onneksi huomasin sen pihassa ja ettei rengas pamahtanut ajossa!IMG_0924[1]

Meilläkin, kuten blogikolleega Sinin luona, odotetaan säiden paranemista. Tarkoituksena olisi lähteä tulevana viikonloppuna pitkään, noin 10 päivän reissuun. Suuntaamme ilmeisesti iloiseen Itä-Suomeen, mutta minne sinne, se ei ole aivan selvää.

Meidän perheessä reissuja harvemmin suunnitellaan tarkasti. Yritämme kuitenkin keksiä tai löytää paikkoja, joista löytyisi myös lapsille jotain jännää nähtävää ja koettavaa. Kyseessä ei kuitenkaan tarvitse olla huvipuisto vaan museot, luontokohteet ja nähtävyydet käy yhtä hyvin. Itse haluaisin näyttää lapsilleni itäisen Suomen kumpuavan maiseman, suuret järvet ja ihanat kaupunkien torit. Eli nähtäväksi jää, mihin päädymme.

Nämä juhannuksen jälkeiset kaksi viikkoa olemme kuluttaneet kahden vanhemman lapsen syntymäpäiviä juhlien ja kotiseutua tutkiskellen geokätköilyn merkeissä. Ihan tässä omalla kylällämme on kymmennittäin kätköjä ja ehkä hienoin ”kätkörypäs” löytyy kun tästä Alavetelin kylältä lähtee kohti Seljesjärveä.

"Prästbron" eli pappilan silta Alavetelissä sekä Perhojoki, matkalla Seljekseen

”Prästbron” eli pappilan silta Alavetelissä sekä Perhojoki, matkalla Seljekseen

Kätköjä matkan varrella on 20 kappaletta päättyen Seljeksen lomakylään, jota myös Pohjanmaan Punkaharjuksi kutsutaan. Lomakylässä on vuokramökkejä, leirintäalue, vaunupaikkoja, ravintola ja kalamiehille tiedoksi, järveen on istutettu kirjolohia. Oiva kohde siis täälläpäin liikkuville! Alaveteli sijaitsee ihan Kaustisen ja Kokkolan puolivälissä.

Näkymä Seljesjärvelle

Näkymä Seljesjärvelle

 

Kokkolassa on kesäisin paljon tapahtumia. Keskiviikkoiltaisin on iltatori. Vanha puutalokaupunginosa Neristan tarjoaa ihanaa tunnelmaa ja keskustasta löytyy myös Vohvelikahvila, jossa järjestetään kesäisin myös Vohvelijazzit. Kokkolaan on nyt heinäkuussa tulossa eurooppalainen ruokatori maistuvine tarjoiluineen ja tietenkin Suomen toiseksi suurin nuorten jalkapalloturnaus Kokkola Cup. Kokkolan leirintäalue sijaitsee aivan meren rannassa ja alueen läheltä lähtee lauttoja päivittäin Tankarin majakkasaareen.

Ensi maanantaina 7.7. alkaa Kaustisen Folk Music Festival oheisohjelmineen, mm. festivaaliravit. Ja sunnuntaihin asti on Kalajoella loma-asuntomessut. Sinne ajattelin lähteväni huomenna jos sää suosii. Täältä meidän kotinurkilta Kalajoelle ajaa vajaassa tunnissa.

Eli aina ei tarvitse lähteä ”merta edemmäs kalaan”, vaan sitä kivaa tekemistä voi löytyä ihan kotikulmiltakin!

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.