Uusi virtuaalipuisto Pikseli Arcade avautui Vantaan Flamingoon!

Julkaistu:

13.04.2017
| Kirjoittanut:

Virtuaalista Escape Room -arvoitusta ratkomassa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Virtuaalista Escape Room -arvoitusta ratkomassa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa Tekemistä kävi testaamassa ja kokemassa Pohjoismaiden ensimmäisen laajan, 14 pelihuonetta käsittävän, virtuaalipuisto Pikseli Arcaden Viihdekeskus Flamingossa Vantaalla.

Pikseli avattiin tammikuussa. Virtuaalipuiston vetäjä Mirka Löfman kertoo, kuinka toinen yrittäjistä, Jan Hursti, oli kokeillut virtuaalilaseja ja -pelaamista noin vuosi sitten Amerikassa. Jan innostui elämyksestä täysin ja otti yhteyttä Kari Koivistoon, joka on toinen Pikselin pääomistajista.

Ada, Mirka ja Artur. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ada, Mirka ja Artur. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Siitä alkoi kehitystyö, jonka tuloksena Vantaan Flamingon toisessa kerroksessa, vastapäätä Finnkinon lipunmyyntiä, on pitkälti suomalaisvoimin kehitetty ja suunniteltu elämyskohde designia myöten. Mirka kertoo, että pelikokemus on kehitetty niin, että siinä on hyödynnetty myös omaa patentoitua teknologiaa. Pelit ostetaan tai ne lisensioidaan ulkopuolisilta pelinkehittäjiltä.

Pikseli Arcade sijaitsee Viihdekeskus Flamingon 2. kerroksessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pikseli Arcade sijaitsee Viihdekeskus Flamingon 2. kerroksessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Testaamaan!

Pikseli sopii lähes kaiken ikäisille alakouluikäisistä senioreihin, kunhan peleihin jaksaa keskittyä. Ihan pikkulapsille virtuaalilasit voivat olla turhan raskaat pitkään pidettäväksi, Mirka kertoi.

Pelaamassa on käynyt niin lapsia kuin työporukoita. Me testasimme Pikseliä kolmen hengen tiimillä: Daniel 16v ja me vähän varttuneemmat Pasi ja Henri.

Pikseliin voi tulla sekä ennakkovarauksella että kävellä paikan päälle varaamatta. Varsinkin lauantaisin Mirka suosittelee varausta, koska kohde on silloin suosittu. Välillä puolestaan lastensynttärit tai työporukat täyttävät kohteen. Arkisin on yleensä rauhallisempaa.

Elina opastaa peliohjainten käyttöä Danielille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Elina opastaa peliohjainten käyttöä Danielille. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ennen pelaamista pelaajat katsovat opastusvideon ja henkilökunta antaa ohjeita pelien ja virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality) kokemiseen myös pelin aikana. VR-peleissä pelaaja voi kääntää päätä ja katsoa mihin suuntaan tahansa, jolloin näkymät vaihtuvat kuin olisi itse paikan päällä. Elämys on ainutlaatuinen.

Kussakin pelitilassa voi pelata kerrallaan yksi henkilö ja hänen lisäksi kaksi muuta voi seurata pelin etenemistä pelitilan näytöltä. Päähän puetaan virtuaalilasit ja kuulokkeet, käsiin otetaan ohjaimet. Virtuaalilasien tarkkuutta saa myös itse säädettyä. Henkilökunta desinfioi lasit käytön jälkeen.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Monipuolinen pelivalikoima

Minulle oli yllätys se, kuinka monipuolinen Pikselin pelivalikoima on. Tarjolla on niin lastenpelejä, toimintapelejä kuin vuorikiipeilyä, sukellusta ja lyhytelokuvia, jopa minioopperaa. Pelivalikoimaa uudistetaan jatkuvasti.

Daniel pelasi kahta suosittua peliä: vuorikiipeily- ja maisemapeli Everestiä sekä perinteistä räiskintäpeliä. Everestissä valloitetaan Mount Everestin huippu. Pelin voi aloittaa myös vuoren puolivälistä, kuten Daniel teki. Näin peli etenee nopeammin. Vuoren seinämää kiivettiin, rotkon yli käveltiin ja lopulta huipulle iskettiin lippu!

Daniel kertoi, että pelitilassa mahtui pelaamaan hyvin vaikka yksittäinen pelitila ei ole kovin iso (3 x 3 m). Kun pelaaja lähestyy seiniä, näkökenttään ilmestyy sininen verkko, ettei pelaaja törmää pehmustettuihin seiniin.

Omissa maailmoissaan. :) Kuva: KivaaTekemistä.fi

Omissa maailmoissaan. 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pasi aloitti klassisesti seuraamalla Senza Peso -minioopperaa. Alussa Pasin mukaan aivot vähän hakivat tuntumaa, mutta äkkiä virtuaalitodellisuuteen tottui. Seuraavaksi pelikseen hän valikoi Space Pirate Trainerin, jossa puolustaudutaan asein ja kilvin ulkoavaruuden örkkien hyökkäyksiltä. Tätä pelasin myös itse hyvän tovin ja Mirka vinkkasi kilvestä, jota kannatti käyttää suojautumiseen. Kilven sai ”repusta” nostamalla vasemman ohjaimen taakse olan yli.

Pasi innostui Escape Room -pelistä, jossa yritin hänen kanssaan vuorotellen ratkaisua. Pasi sai kassakaapin auki, mutta siihenpä ne keinot taisivat meiltä loppua, vaikka Pikselin Elina antoi vihjeen.

Oma suosikkini niistä peleistä, joita kokeilin, oli Google Earthin alussa esitetty 3 minuutin elämysvideo maailman nähtävyyksistä lintuperpektiivistä Pohjois-Amerikan kansallispuistosta Japanin Tokioon, Italiaan ja Peruun. Maasto ja rakennukset vaikuttivat todentuntuisilta.

Katsoin myös pienemmille lapsille soveltuvan Invasion – pupu- ja avaruusanimaation sekä kokeilin Funhouse -pelle ja -huvipuistopeliä. Pikselin henkilökunta pystyy rajaamaan pelitilakohtaisesti saatavissa olevan pelivalikoiman, koska valikoimassa on myös K18-pelejä.


Kuvat: Pikseli Arcade

Lopputunnelmat

Pikseli Arcade on ainutlaatuinen virtuaalinen elämys, jossa voit valita mieleisen pelin 15-20 pelin valikoimasta. Pelistä voi poistua milloin tahansa ja valita tilalle uuden pelin. Henkilökunnalta kannattaa kysyä ohjeita, jos jokin asia askarruttaa, niin aikaa ei kulu pähkäilyyn. Tunnelma oli tosi hyvä.

Pikselin peleihin voi tutustua etukäteen myös netissä ja aikaa pelaamiseen kannattaa varata vähintään tunti. Yhden pelihuoneen vuokra on 36 euroa tunnilta. Peliä on kivaa ja edullista kokea vaikkapa kaverin kanssa samassa pelihuoneessa, jolloin pelivuoroa voi vaihdella vapaasti ja toinen voi kannustaa ja seurata ruudulta pelin etenemistä.

Omalla kohdalla olisin halunnut pelata muutamaa peliä hieman enemmän ja kokeilla useampaa peliä, mutta ensimmäisen kerran jälkeen kaikki onkin jo vähän tutumpaa. Mirka kertoi, että tosi suosittuja pelejä ovat olleet Raw Data ja Elven Assassin. Aloitteleville aikuisille hän suosittelee niin ikään suosittua Everestiä.

Pasi keksi lopuksi, että matkailijalle Google Earth on kiva tapa tutustua matkakohteeseen ilmasta käsin ennen matkaa tai fiilistellä maisemia jälkikäteen.

Ada kattaa synttärihuonetta illaksi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ada kattaa synttärihuonetta illaksi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Osaan Pikseli Arcaden pelivalikoimasta voit tutustua tästä. Pikseli Arcaden tavoitteena on avata uusia virtuaalipuistoja Suomeen sekä kansainvälistyä tulevaisuudessa.

Yhteystiedot, hinnasto, lastensynttärit

Pikseli Arcade (www.pikseli.fi) Huom. Aukiolo ja hinnasto kotisivuilla!
Viihdekeskus Flamingo, 2. krs.
Tasetie 8, Vantaa

sales@pikseli.fi , varaukset myös: www
Puh. 040 582 0212
Pikseli Arcade Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa

Pikselissä voi järjestää synttärit 8-vuotiaasta ylöspäin. Esimerkiksi ”Jaettu ilo” -paketti tarkoittaa, että käytössä on esim. 8 sankarilla 4 pelitilaa tunnin ajan. Kussakin pelitilassa pelataan vuorotellen pareittain ja tämän jälkeen käytössä on synttäritila sipseineen, limuineen ja karkkeineen tunnin ajan. (www)

Pikseli Arcade on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde sisältäen myös maksetun medianäkyvyyden.

***
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.