Uusi Dino World tuli Suomeen – Kivaa Tekemistä tutustui

Julkaistu:

23.09.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi/ LikeFinland.com

Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Yksi Suomen kokeneimmista pitkän linjan esiintyvistä viihdetaiteilijoista, Pekka Pekkonen, toi täksi kesäksi uudenlaisen dinosaurusnäyttelyn ja -shown Suomeen Keski-Euroopasta.

Näyttelyn varsinainen isäntä on saksalainen ”dinosaurusprofessori” Bubi Lemoine, joka on Suomen kiertueella mukana. Lemoinen veli pyörittää vastaavaa kiertuetta Norjassa.

Kivaa Tekemistä vieraili eilen 22.9. Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä, Citymarketin parkkipaikalla, jossa kiertue on sunnuntaihin saakka.

Kuva: KivaaTekemistä.fi/ LikeFinland.com

Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Vaikuttava kokemus

Kokemus oli vaikuttava ja yllättävän monipuolinen ottaen huomioon, että alue ei ollut perinteisen sirkuskentän kokoinen.

Sisäänkäynnin jälkeen kävijä pääsi tutustumaan katetun sisänäyttelyn äänteleviin sekä liikkuviin dinoihin ja tilan perällä tunnin välein järjestettävään dinoshow:hun. Dinoshowta veti Pekka Pekkonen yhdessä saksalaisen Rene Müllerin kanssa.

Dino Shown pauloissa - Pekka, Rene ja tyrannosaurus Rex. Kuva: KivaaTekemistä.fi/ LikeFinland.com

Dino Shown pauloissa – Pekka, Rene ja tyrannosaurus Rex. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Pekka kertoi, kuinka hän on jäämässä kohtapuolin eläkkeelle. Hän harmitteli, ettei ehtinyt vuosi sitten järjestettyyn tivolinäyttelyyn, josta mekin kirjoitimme (www).

Pekka kertoi, kuinka hän aloitti komediantin uransa 44 vuotta sitten Suomen Tivolissa vuonna 1972 taikurina ja telttamestarina. Tämän jälkeen tutuksi tulivat oman taikashown kera Matti Sariolan tivoli, Huvipuisto Seiterä, Tivoli Suuronen, Suomen Talvisirkus ja niin edelleen.

Kiertuemanageri Pekka Pekkonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Kiertuemanageri Pekka Pekkonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Pekka esiintyi pitkään, 1970-luvulta alkaen, Peter Daniels -taitelijanimellä. Hän on vuosien varrella tuonut Suomeen ja järjestänyt myös erilaisia stunt- ja motor show -kiertueita.

** KivaaTekemistä.fi -palvelu on uudistunut syyskuussa 2016 myös englanninkieliseksi LikeFinland.com -palveluksi **

Kuva: KivaaTekemistä.fi/ LikeFinland.com

Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Dinohahmot perustuvat kaivauksiin

Matka sisähallista jatkui kioskin ohitse ulkonäyttelyyn, jossa oli lisää erilaisia liikkuvia ja äänteleviä dinoja. Dinojen esittelytekstit – nimi, milloin ja missä elivät, ravinto, miten saalistivat ja taistelivat – olivat sopivan informatiivisia. Lueskelin niitä Eetulle, joka kuunteli kiinnostuneena.

Pekka muistutti, että näyttelyn dinot eivät perustu fantasioihin vaan paleontologisiin kaivauksiin. Ainoastaan äänet ovat keksittyjä, koska 65 miljoonaa vuotta sitten kuolleiden dinosaurusten ääniä ei ole ollut nykyihminen kuulemassa. Näyttely on animatorinen ja tietokoneohjattu.

Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Eetun, 5v, parasta ja jännittävintä oli dinoshow ja valtava äitidino, tyrannosaurus Rex, jonka ammottavaan suuhun Rene työnsi kätensä. Oliko dino oikea vai ei, taisi jäädä arvoitukseksi.

Näyttelyn järjestysmiehenä toiminut Mika kertoi heidän kiertäneen huhtikuusta lähtien, Halikon ja Salon seudulta länsirannikkoa pitkin pohjoiseen ja sitten ristiin rastiin takaisin Etelä-Suomeen. Dino World on näillä näkymin tulossa Suomeen ensi vuonna uudestaan.

Dino Worldin kioski. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Dino Worldin kioski. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Kiertue jatkaa Järvenpään (25.9. saakka, Helsingintie 41) jälkeen Riihimäelle (27.-29.9.), Hämeenlinnaan (1.-4.10.) ja lopuksi Nokialle (6.-9.10.).

Liput sisältäen näyttelyn ja Dinoshown: lapset 10e, aikuiset 15e, dinoratsastus 3e. Pomppulinnaan ja uuteen suureen liukumäkilinnaan yhteislippu 4e. 0-3-vuotiaat ilmaiseksi.

Aukioloajat: ark. klo 13-19, la-su klo 12-18.

Dinoworld Suomi Facebookissa (www)
Lisää Pekka Pekkosesta Sirkusteltta-blogissa (www)

**
Jos haluat, että kerromme sinun yrityksesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää




KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.