Tuusulan SportDivarin kuulumiset: Lätkävarusteilla kysyntää – kauppias odottaa lunta ja pakkasta!

Julkaistu:

21.11.2017
| Kirjoittanut:

Tässä hokkareita, kauempana samanlaiset rivistöt kaunoluistimia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talvi tulee. Kivaa Tekemistä vieraili jälleen Tuusulan freesissä, laajan valikoiman SportDivarissa, joka avattiin viime syksynä Sahankulman kauppakeskukseen, jossa toimivat myös mm. Puuilo, Hobby Center, Savustintukku ja lastenvaateliike Varttu & Venny.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ystävällisellä Jukka Ryynäsellä on yli 20 vuoden kokemus urheilukaupan tekemisestä niin Järvenpäässä, Vantaan Tikkurilassa kuin Keravalla. Nyt Jukka kertoo, että ihmiset ovat alkaneet löytää Sahankulman liikkeen niin Tuusulasta kuin lähikunnista ja -kaupungeista.

Syksy on painottunut jääkiekkovarusteiden myyntiin. ”Lätkäkama on pitänyt hengissä viimeiset 3 kuukautta.”

Kauppias pelaa itsekin höntsä- eli harrastekiekkoa Järvenpäässä kahdesti viikkossa.

Kun SportDivariin astuu sisälle, laaja ja avara tila sekä monipuoliset valikoimat uutta ja käytettyä yllättävät asiakkaan. Sportti näkyy lätkäpaitoja ja pokaaleja myöten! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jukka toivoo tietenkin lunta ja pakkasia, koska SportDivarin päävalikoima liittyy talviurheiluun, kuten jääkiekkoon ja luisteluun, hiihtoon, lasketteluun ja lumilautailuun.

Jääkiekkovarusteista menee mm. hartiasuojusta, kyynärsuojusta, polvisuojaa, hanskoja ja housuja.

”Aikuiset ja vähän kokeneemmat juniorit haluavat ostaa monesti uutta, freesiä varustetta höntsälätkään ja reeneihin. SportDivarissa on tarjolla hyvät valikoimat myös uutta, mutta ei välttämättä tämän kauden tuoreinta mallia.”

Myös maalivahdin kamaa on paljon. Jääkiekkovarusteissa uuden ja käytetyn menekin suhde SportDivarissa on noin 30 % uutta ja 70 % käytettyä.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suksipaketit

Onpa kyse lasten suksista, monoista tai luistimista, SportDivarin kaltainen liike tarjoaa helpon ja mukavan tavan käydä vaihtamassa ”sporttivarasto” kerralla kuntoon ja oikeaan kokoon.

SportDivari ottaa mielellään vaihdossa kohtuukuntoista käytettyä. Jos suunnitelmissa on viedä vaihtoon isompaa välinettä, kuten vaikkapa kuntopyörä, tällöin kannattaa soittaa etukäteen.

Kauppiaan motto on tälläkin kaudella: Vaihda haittaroju hyötyrojuun!

Kaikesta ei voi maksaa paljoa jos juurikaan hyvitystä, ja siitä ei asiakkaan pidä ottaa nokkiinsa, Ryynänen kertoo. Hyväkuntoisesta lasten suksisetistä (sukset, monot, sauvat) saa hyvitystä 10-30 euroa ja vastaavan ostaminen kustantaa yleensä 45-100 euroa, eli isoja summia ei tarvitse maksaa välirahaa. Pitäähän kauppiaankin jollakin elää!

Suksipakettiin kuuluvat oikeanpituiset ja -kokoiset sukset, sauvat ja hiihtokengät. Kauppias auttaa valinnassa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Palvelu pelaa ja esimerkiksi luistimiin saa odottaessa teroituksen (7 e) tai profiloinnin (20 e). Samoin suksen voitelu onnistuu ja tilanteesta riippuen kevyt pitovoitelu lastensuksiin tulee kaupan päälle.

Asiakkaita

Vierailuni aikana liikkeessä asioi pari asiakasta. Ensimmäinen herra osti lapsenlapselle luistimet. Jukka suositteli aloittelevalle nappulalle käymään vähintään 20 kertaa jäällä, niin oppii hienon luistelutaidon ja pysymään pystyssä.

”Kaatuessa pitää sitten nauraa”, hän neuvoi junioria pilke silmäkulmassa.

Kypärävalikoimaa SportDivarissa on sekä luisteluun että lasketteluun. Liike on keskittynyt talviurheiluun, mutta välineitä löytyy myös sisäpeleihin ja kesälajeihin.

Asiakas tuo käytettyä tavaraa SportDivariin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Naapurissakin uutta!

Lopuksi vierailin SportDivarin naapurissa, Hobby Centerissä, joka on keskittynyt radio-ohjattaviin autoihin, lennokkeihin, droneihin ja veneisiin sekä pienoismalleihin ja lennokki- ja askartelutarvikkeisiin.

Myös Harri Oksasen vetämän Hobby Centerin (entinen Suomen Ilmailukauppa) toiminta Tuusulassa on vakiintunut nyt, kun pari vuotta on kulunut muutosta Vantaalta. Tosin välillä pitää kokeilla uutta!

”Tuotevalikoiman perusta on ennallaan. RC-autojen menekki on kasvanut ja olen käynnistänyt kirpparitoiminnan, jossa asiakas saa radio-ohjattavansa myyntiin hyllyyn ja suosittuun Hobby Centerin verkkokauppaan.”

Samoin myyntiin on tullut kierrätyshenkisesti vanhoja harrastelijoiden muovimalleja, joita ei ole jostain syystä aiemmin koottu. Lisäksi Harri tekee silloin tällöin ilmakuvauskeikkoja.

Harri Oksasen Hobby Centerissä on laajat valikoimat tarvikkeita ja varaosia pienoisrakentamiseen ja askarteluun. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vinkki pukinkonttiin! Hobby Center otti viime talvena valikoimiinsa perinteiset autoradat, jotka olivat suosittuja 80-luvulla! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lopuksi

Tuusulasta löytyy vaikka mitä! Sekä SportDivarin että Hobby Centerin valikoimat kestävät vertailun mihin tahansa vastaaviin saman alan liikkeisiin Suomessa. Sahankulman liikkeiden yrittäjät tekevät myös yhteistyötä keskenään.

TUUSULAN SPORTDIVARI
Moukarinkuja 6, Tuusula
Puh. 09 857 4593
Katso yhteystiedot tarkemmin: www.sportdivari.fi ja FB

SPORTDIVARIN SYYSKAUDEN 2017 AUKIOLO:
Arkisin klo 10-18, lauantaisin klo 10-14, talvikaudella myös osaksi sunnuntaisin.
Aukiolo tarkemmin: FB ja kotisivut

Syksyn 2016 artikkelimme SportDivarista (www)

Tervetuloa! Liike sijaitsee katutasossa ulko-oven jälkeen vasemmalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sahankulman kauppakeskuksen erikoiskaupat palvelevat pääsääntöisesti maanantaista lauantaihin. SportDivari (www) sekä radio-ohjattavien erikoisliike Hobby Center (www) ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana lomakausiarvonnoissamme.