Tutustu lajiin: Juoksu – kaksi kuukautta puolimaratoniin!

Julkaistu:

18.03.2015
| Kirjoittanut:

Winter Trail Run Cup, Tuusula. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Winter Trail Run Cup, Tuusula. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Helsinki City Runin puolimaratoniin on nyt vajaa 2 kuukautta ja syyskuun lopulla alkanut juoksukoulu lähestyy loppuaan. Vähän jo jännittää, mutta huolta ei pitäisi olla, sillä treenaaminen on tuntunut sujuvan melko mallikkaasti.

Juoksukoulusta on hyötyä

On tapahtunut paljon hyviä muutoksia lähtöpisteeseen verrattuna. Alkuun jalat olivat kipeät, kun harjoittelu oli säännöllistä ja melko intensiivistä. Mutta, ”it’s part of the plan”, sitenhän kroppa reagoi, oli laji mikä tahansa.

Porrastreeni jäähallilla saa sykkeen pilviin ja hien virtaamaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Porrastreeni jäähallilla saa sykkeen pilviin ja hien virtaamaan. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nyt juoksu tuntuu oikeasti kivalta ja siitä voi nauttia, koska mihinkään ei satu – ainakaan kovin paljon – ja koska vauhti on parantunut ja askel keventynyt. Onnistumisen elämyksiä ja riemun kiljahduksia on tullut siitä, että jaksan juosta pidempiäkin matkoja yhteen menoon.

***
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin kiinnostavat sisältömme eivät karkaa ohi ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme. Uutiskirje ilmestyy sopivasti parin viikon välein. Tilaa uutiskirje >>
***

Juoksuvauhti paranee

Juoksukoulun alkuvaiheessa tehtiin tasotesti, jossa piti juosta 3 kilometriä niin kovaa kuin pääsi. Aikani oli suoraan sanottuna surkea. Kun teimme saman testin uudelleen kuukausi pari myöhemmin, aika parani lähes kolmella minuutilla. Väitteet juoksukouluharjoittelun toimivuudesta eivät ole pelkkää sanahelinää, vaan todistetusti täyttä totta!

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hyvistä varusteista on apua

Tänä talvena nastat ovat olleet todella tarpeelliset. Ei ole tarvinnut jättää lenkkejä väliin liukkauden vuoksi eikä varoa jokaista askelta. Treeneihin on tullut enemmän potkua, kun on hyvät varusteet.

Juoksukello on loistava kirittäjä! Kuvassa Garmin Forerunner 620. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Juoksukello on loistava kirittäjä! Kuvassa Garmin Forerunner 620. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Garminin juoksukello on antanut lisätsemppiä harjoitteluun ”apuvalmentajana”. Siitä on ollut helppo ja kiva seurata, millaisiin lukemiin syke parhaimmillaan nousee juoksukoulutreeneissä ja sitä, minkä verran matkaa on tullut taivallettua ja missä ajassa. Vauhtia on helppo seurata ja säännöstellä, koska kello ilmoittelee väliaikatietoja kilometrin välein. Lue lisää Garmin Forerunner 620 -juoksukellosta >>

***
MAINOS:
Seuraa Sarin valmistautumista Helsinki City Runiin ja kysy Pekalta paras tarjous välineistä (Garmin, Salomon, ICEBUG, INOV, Craft, Trimtex), joiden avulla jaksat maaliin saakka: www.pekkasport.fi / puh. 0400-490837. Alennuksen saat koodilla ”JUOKSUBLOGI”.
***

Ensimmäinen polkujuoksukisa

Winter Trail Run Cup -kisan ilmoittautumispisteellä oli hilpeä meininki. Järjestelyihin osallistunut Tuomo kertoi, että polkujuoksuja ei ole ollut Keski-Uudellemaalla, joten he päättivät järjestää polkujuoksucupin. Kuvassa: Samuli Seppälä (vas), Tuomo Jacobsson, Antti Linqvist, Mari Tuomaala ja KivaaTekemistä -tiimin Sari. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Winter Trail Run Cup -kisan ilmoittautumispisteellä oli hilpeä meininki. Kilpailun yhtenä järjestäjänä toimiva Tuomo Jacobsson kertoi, että polkujuoksu päätettiin järjestää Keski-Uudellemaalla, koska siellä ei sellaista vielä oltu järjestetty. Kuvassa: Samuli Seppälä (vas), Tuomo Jacobsson, Antti Linqvist, Mari Tuomaala ja KivaaTekemistä -tiimin Sari. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Juoksukoulun myötä osallistuin Tuusulan Voima-Veikkojen ja Keravan Urheilijoiden järjestämään 5 kilometrin Winter Trail Run Cup -polkujuoksukisaan Tuusulassa. Polkujuoksu on sananmukaisesti juoksemista polkuja pitkin merkityllä reitillä. Koska kisa pidettiin helmikuussa, reitin varrella riitti lunta ja jäätä, joten syksyllä ostamani nastalenkkarit tulivat tarpeeseen.

Kisassa ei onnekseni tarvittu suunnistustaitoa. Reitti oli niin hyvin merkitty, että edes minä en onnistunut eksymään. Tavallisesti käy niin, että jos en eksy reitiltä, niin tapahtuu jotakin muuta. Tällä kertaa ajanottoa varten käyttämäni emit oli hyytynyt matkan varrella ja en saanut aikaa. Onneksi järjestäjä otti varalta myös käsiajat. Sijoitukseni N 5km kisassa oli 9.

Seuraava polkujuoksu järjestetään la 28.3. Keravalla. Lisätietoja >>


Juoksukouluun Keravalle

Jos osallistuminen juoksukouluun kiinnostaa, tässä tietoa kilpasuunnistaja, liikuntaneuvoja Emma Jugan seuraavista kursseista Keravalla:

Emma Lanzaroten puolimaratonilla. Kuva: Emma Juga

Emma Lanzaroten puolimaratonilla. Kuva: Emma Juga

1 Alkeisjuoksukoulu torstaisin klo 18.30-19.30. Sis. 10 kertaa ja harjoitusohjelman. Alkaa 16.4.

2 Alkukesän juoksukilpailu. Juoksukoulun jatkoryhmä. Sis. 10 kertaa ja harjoitusohjelman. Alkamisaika ja päivä tarkentuvat myöhemmin.

3 Liikunnan riemua! Tavoitteena kesäkunto 2015. Tule tekemään se yhdessä! Tutustutaan eri liikuntalajeihin ja pohditaan ravitsemusta. Alkaa huhtikuussa, aika ja päivä tarkentuvat myöhemmin.

Ryhmän toteutuminen vaatii vähintään kuusi osallistujaa. Kyselyt ja ilmoittautumiset: emma.juga(at)gmail.com

***
Tutustu aiempiin juoksublogeihin:

Kilpaurheilijan vinkit talvijuoksuun
KivaaTekemistä testaa: Garmin Forerunner 620
Tähtäimessä puolimaraton

Yhteistyössä mukana:

Tmi Emma Juga
Pekka Sport

KivaaTekemistä.fi -palvelun uusin kumppani on Automax Tuusula. Tilaa edullinen keväthuolto Automaxilta, niin pääset kätevästi tutustumaan Suomen upeisiin käyntikohteisiin ja uusiin lajeihin.
***

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa! KivaaTekemistä.fi -etusivulta on kätevä etsiä kiinnostavia käyntikohteita paikkakunnittain sekä sädehaulla mobiilisti reissun päältä.