Toukokuun tapahtumatärpit: Hae Helluntaiheila Heurekasta, seikkaile linnoitussaarella Helsingissä ja uppoudu nostalgisiin tunnelmiin Somerolla!

Julkaistu:

04.05.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: Heureka

Kuva: Heureka

Toukokuun tapahtumien joukosta löytyy monta kiintoisaa tapahtumaa. Tulevana viikonloppuna yksi Suomen erikoisimmista käyntikohteista, Euroopan laajin norsukokoelma ja yli 100 vuotta vanha Kaivolan Perinnetila samassa pihapiirissä, avaa kautensa Nastolan Villähteellä lauantaina 7.5. klo 12-16. Paikalla mm. Jethro Rostedt & Fanttimuotinäytös, sympaattinen Wilson Kirwa, indonesialainen naamiotanssi sekä Etnosaaren Norsutarina! Lapsille kasvomaalausta, Fantti-pomppulinna ja päreen tekoa.

7.5. Kesän avaus Kaivolan perinnetilalla & Willa Fantissa, Nastola

Toisessa päässä Suomea, Enontekiön Kilpisjärvellä sen sijaan pilkitään sankoin joukoin Vain 2 kalaa –pilkkitapahtumassa. Palkinnot ovat niin hulppeita, että osallistuminen kannattaa vaikket pilkkisikään, sillä suurin osa palkinnoista arvotaan. Saalis kun on perinteisesti ollut korkeintaan ”vain kaksi kalaa”.

7.-8.5. Pilkkitapahtuma – Vain 2 kalaa, Kilpisjärvi

Helluntaipäivän aattona 14.5. kiintoisaa tekemistä löytyy erityisesti Vantaalta. Jos ei heilaa helluntaina… lähde etsimään sitä Heurekasta! Heila Helluntaiksi Heurekasta -tapahtuma 14.5. on siinä mielessä erityinen, että silloin Heureka on avoinna vain yli 18-vuotiaille. Ohjelmaa sinkkujen pikatreffeistä villiyrtteihin tutustumiseen ja vaahtokarkkien grillaamiseen. Kannattaa huomioida se, että liput ovat myynnissä vain ennakkoon ja ne menevät nopeasti.

14.5. Heila Helluntaiksi Heurekasta, Vantaa (K-18)

Suomen Ilmailumuseossa 14.5. yleisö pääsee kiintoisalle kierrokselle, jossa lentäjät kertovat seikkailuistaan ja silloin on myös mahdollisuus tutustua koneisiin, jotka ovat muutoin suljettuja yleisöltä.

14.5. Ilmailumuseon yö, Vantaa

Mitä mahtuikaan entisajan heittoistuimeen? Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mitä mahtuikaan entisajan heittoistuimeen? Kuva: KivaaTekemistä.fi

UUTTA: Vesibussiliikenne Vallisaaren linnoitussaareen alkaa!

Suomenlinnan vieressä sijaitseva puolustusvoimien käytössä ollut Vallisaari on nyt avattu vierailijoille. Saarelle on mahdollista päästä JT-linen vesibussilla Kauppatorilta 14.5. alkaen. Samana päivänä vietetään Tervetuloa Vallisaareen -päivää opastettuine kävelykierroksineen. Vallisaareen on mahdollista matkata tapahtumapäivänä myös 1700-luvun tyyliin tykkisluuppi Dianalla purjehtien.

14.5. Tervetuloa Vallisaareen –tapahtumapäivä, Helsinki

Kuun loppupuolella muinaisen Hämeen Härkätien varrella sijaitsevalla Somerolla vietetään Nostalgia-viikkoa. Ohjelmaa riittää vintage-myyjäisistä harrasteajoneuvojen kokoontumisajoihin sekä rautalankajameista lavatansseihin.

21.-28.5. Someron Nostalgia-viikko

Suomen pienimmässä kaupungissa Kaskisissa aloitetaan kesä perinteisillä Kevätmarkkinoilla. Samaan aikaan on Hyvän Olon Messut ja avoimet ovet Sälgrundin majakkasaarella. Tiesitkö, että Seinäjoelta on markkinoiden aikaan mahdollista matkustaa Kaskisiin museojunalla?

28.-28.5. Kaskisten Kevätmarkkinat

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivaa tekemistä lapsiperheille

8.5. Äitienpäivän korutyöpaja, Lelumuseo Hevosenkenkä, Espoo
9.-14.5. Mukamas 2016 – Kansainvälinen nukketeatterifestivaali, Tampere
15.5. Arkkitehtuuri- ja rakentelutapahtuma lapsille, Helsinki

Tivoli Sariola: Kuopio 13.-23.5., Kajaani 26.-29.5.

21.5. Lasten Espoo –tapahtuma
28.5. Eläimellinen satukierros & Keppihevoset kesälaitumilla, Lelumuseo Hevosenkenkä, Espoo

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sirkustelua

5.-8.5. Kukkofestivaalit, Lahti
6.-15.5. Cirko-festivaali, Helsinki

Tanssia

17.-22.5. Tanssivirtaa -nykytanssifestivaali, Tampere
21.-22.5. May Madness 2016 – Cheerleading-kilpailu, Vantaa
22.5. Indian Dance Festival, Tampere
24.5.-2.6. Helsinki International Ballet Competition 2016, Helsinki

Muuta kivaa

21.5. Olutfestit 2016, Turku
20.-21.5. Future Energy Festival 2016, Tampere
27.5. Retro Beach Party, Helsinki
27.5.-6.8. Stand Up Finlandia -kesäkiertue, eri paikkakuntia

Color Obstacle Rush 2016 Suomi -väriestejuoksu
7.5. Seinäjoki – 14.5. Jyväskylä – 21.5. Lappeenranta

Lisää toukokuun tapahtumia ja muuta kiintoisaa tekemistä löydät KivaaTekemistä.fi -hakupalvelusta. Löydät hakupalvelustamme myös Lippupisteen kohteita.

***
Jos haluat päästä Tähtikohteeksi ja teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 kampanja-asiakkaistamme teki kävijä- tai myyntiennätyksen. Lue lisää.
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.