Bloggaava Karavaanari: Tekevälle sattuu ja tapahtuu, eikä purukumikaan auttanut

Julkaistu:

17.07.2014
| Kirjoittanut:

Aurinkoa ja uimista, siitä on kiva loma tehty!

Aurinkoa ja uimista, siitä on kiva loma tehty!

Pohjois-Karjalasta ja Nurmeksesta matkamme jatkui Pohjois-Savoon ja Kuopioon. Alunperin olimme suunnitelleet matkaa Joensuun kautta Kiteelle ja siitä Punkaharjulle, mutta nyt saimme ystäviltämme toteuttamiskelpoisen idean kivaan tekemiseen ja se sijaitsi Jämsässä.

IMG_3130

SFC Alatalon pihapiiriä

Matka Nurmeksesta Kuopioon ei ole pitkä, mutta ajaessa ajatuksissa kävi, että onpa Suomessa paljon metsää! Ja tietenkin järviä. Kohteenamme oli SFC Alatalo niminen leirintäalue juuri Kuopion pohjoispuolella. Suosittelen kaikille, jotka vuokraavat tai lainaavat matkailuajoneuvoja, liittymään SFC:n jäseniksi. Näillä alueilla on jäsenilleen edulliset vuorokausihinnat ja niihin sisältyy aina sauna yleisillä vuoroilla. Alataloon tulo oli kuin kotiin olisi tullut. Ja kun saimme vaunun parkkiin, olikin jo rantasaunan vuoro ja uintia ihanan lämpimässä järvessä.

Heti aamusta lapsemme olivat leikkimässä alueen leikkipaikalla ja IMG_3127kuten SFC:n alueilla yleensäkin, polkuautot olivat suuri hitti. Aamupäivällä istuuduimme autoon ja lähdimme katsomaan Kuopiota. Aloitimme Puijon tornista ja jatkoimme torille lounaalle. Arvata saattaa, että söimme muikkuja, atomeja, vetyjä ja mansikoita. Kalakukko jäi syömättä tällä kertaa. Ostimme myös maukkaita karjalanpiirakoita. Tori oli niin ihana kuin omasta lapsuudestani muistinkin!

IMG_3111

Kuopio vesiltä nähtynä ukkosen lähestyessä

Torin jälkeen lähdimme kohti matkustajasatamaa ja nousimme Ukko-laivan kyytiin. Lapsista risteily oli erityisen hauska, koska he pääsivät kapteenia IMG_3115moikkaamaan ja jopa ohjaamaan laivaa! Ilmassa oli ukkosta ja sateen uhkaa, joten Kallavesi näyttäytyi meille kovin synkkänä.

Risteilyn jälkeen piti tietenkin etsiä muutama geokätkö Kuopiostakin ja valitsimme tuomiokirkon ympäristön, koska sinne pääsi kivasti puistoja pitkin kävellen satamasta. Kuriositeettinä mainittakoon, että omat isovanhempani on vihitty vuonna 1944 tuossa samaisessa kirkossa.

IMG_3126

Näkymä Kuopion Tuomiokirkon portailta kohti satamaa.

 

Toisen ihanan saunaillan ja Alatalon maalaisidyllissä vietetyn yön jälkeen oli taas aika lyödä vaunu koukkuun ja jatkaa matkaa. Nyt olimme päättäneet suunnata Uuraisille, josta löytyy SFC Hietasaari. Koska perheen vähemmistössä oleva naisväki sai tahtonsa läpi, pysähdyimme heti Kuopiossa Matkuksen kauppakeskukseen shoppailemaan. Lounas syötiin tällä kertaa Ikeassa. Kaupoilla vierähti aika kauan ja lopulta jatkoimme matkaa. Valitsimme reitin Suonenjoen ja

IMG_1042[1]

Matkalla Matkukseen

Konneveden kautta Äänekoskelle koska arvelimme siellä olevan vähemmän liikennettä. Ja niin olikin. Kello lähenteli iltakuutta kun lähestyimme Konnevettä. Ja kuinka ollakaan, vaunustamme puhkesi rengas! Onneksi olimme lähellä kylää ja netistä löytyi paikallinen rengasyritys, jonka omistaja myös vastasi puhelimeen. Vielä onnekaampia olimme kun hyllystä löytyi oikean kokoinen rengas. Eipä siis tarvinnut paikata rengasta purukumilla, kuten eräässä lastenlaulussa!

IMG_1051[1]

”Rikki se on…”

Koko renkaanvaihtorumbaan kului 1,5 tuntia, jona aikana viihdytin lapsia erilaisilla ulkoleikeillä pyörätiellä, jonka kohdalla jouduimme pysähtymään. Loppumatkasta ohitimme suuren traktorivalmistajan tehtaat ja kyltin, jossa luki: ”Tehdasmyymälä”. Me aikuiset vähän virittelimme huumoria siitä, että mitäköhän tuollaisessa myymälässä myydään? Sekunda traktoreitako? Kello oli liian paljon ottaaksemme asiasta selvää. Lopulta pääsimme jatkamaan matkaa ja saavuimme väsyneinä ja nälkäisinä Hietasaareen.

 

SFC Hietasaarihan on se leirintäalue jossa Veera-niminen myrsky teki pahaa jälkeä muutama vuosi sitten ja nyt alue on rakennettu ihan uudestaan eli kaikki huoltorakennukset, istutukset yms. ovat uusia. Alueella on aivan mahtava uimaranta ja vierestä lähtee kiva luontopolku metsään. Alueella saa vapaasti käyttää polkuveneitä ja soutuveneitä. Tänne tulimme lomailemaan ennen kotiinpaluuta.

IMG_1059[1]

Puiden välistä pilkottaa mahtava uimaranta

IMG_1057[1]

Luontopolun varrelta

 

Mutta yhtenä päivänä lähdimme reissuun ilman vaunua. Suuntasimme Uuraisilta Himokselle geokätköilytapahtumaan nimeltä Amazing Geocaching Mega 2014.

IMG_1073[1]

IMG_1079[1]

Yksi seikkailusarjan tehtävistä oli sellainen, että kun sai maalitaulun täyteen vettä, sieltä löytyi ”kätkö”.

Tämä oli neljäs kerta kun Suomessa järjestetään kätköilyn Mega-tapahtuma, ja osallistujia oli noin 1600.

Lauantaina alueella oli järjestetty kaksi kilpailua, geokätköilyn kilpasarja ja seikkailusarja. Me osallistuimme koko perheen voimin seikkailusarjaan, joka perustui 10 rastin löytämiseen koordinaattien avulla ja sen jälkeen tehtävien suorittamiseen. Tapahtumassa oli myös paljon muuta kivaa tekemistä, kuten kankaanpainantaa ja kasvomaalausta lapsille. Ja tietenkin kaikennäköistä geokätköilyyn liittyvää.

Hietasaaressa vietimme vielä yhden kokonaisen lomapäivän ennen kotiinpaluuta, enkä ole koskaan nähnyt leirintäaluetta niin tyhjänä ja hiljaisena kuin jalkapallon MM-loppuottelun aikaan. Itselläni oli kuitenkin aikaa ikuistaa tämän loman jokailtaisista mahtavista auringonlaskuista kaunein.

IMG_3144

Auringonlasku Kyynämöinen järvellä 13.7.2014

Meidän lomailumme jatkuu lasten jalkapallon potkimisen merkeissä ja suunnitteilla on lähimatkailua ensi viikolle. Saapa nähdä, mitä keksimme! Ainakin säät näyttävät suosivan.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.