Bloggaava Karavaanari: Tangotunnelmaa ja Puolangan Lankafest

Julkaistu:

16.07.2014
| Kirjoittanut:

Helteinen viikonloppu ja 1300 km ajoa takanapäin. Matkasimme viettämään perjantai-iltaa Seinäjoelle. Tangomarkkinoiden aikaan siellä on paljon erilaisia tapahtumia kaikenikäisille ja eri musiikkilajeista kiinnostuneille. Emme suunnanneet kylläkään tangokadulle vaan Virittämö-tapahtumaan, joka tarjosi rokimmat tangot.

Matkaevästä Seinäjoella.

Matkaevästä Seinäjoella.

Olimme jo aiemmin päättäneet, että yövymme tienvarsiparkissa keskustassa tai jatkaisimme matkaa yöllä kohti seuraavaa määränpäätä, Puolankaa. Seinäjoelle saavuttaessa joka paikka oli aivan tupaten täynnä karavaaneja. Keskustan puistoihin oli perustettu useampia ns. pop-up leirintäalueita. Ilma suosi ja ihmiset olivat tangotunnelmissa. Aiemmin on tullut käytyä Seinäjoella vain Provinssirockissa, joten täytyy sanoa että ikäjakauma oli nyt odotetusti hieman erilainen. Autolle saimme paikan aivan Torikeskuksen vierestä. Useamman karavaanin välistä. Vaikka auton pistäisi keskustaan parkkiin keskelle ihmishulinaa, niin on se niin oma maailmansa kun pistää verhot kiinni. Saa laittautua ja kokkailla rauhassa ennen illan rientoja.

Brother Firetribe, Virittämö tapahtumassa.

Brother Firetribe, Virittämö tapahtumassa.

Erityisesti Virittämön perjantain ohjelmistosta kiinnosti Brother Firetriben keikka, joka oli illan päätteeksi. Keikalle saapui paljon porukkaa ja ihmiset olivat juhlatuulella. Ehdottomasti yksi tämän kesän kovimmista keikoista, missä olen ollut. Keikkaväsyn iskiessä suuntasimme autolle nukkumaan tai niin ainakin luulimme. Mopoautot olivat vallanneet viereisen parkkipaikan ja niiden stereot soivat sen verran kovalla, että nukkumisesta ei olisi tullut mitään. Lähdimme ajelemaan neljän aikaan yöllä kohti auringonnousua. Lapualta löysimme tyhjän levähdyspaikan, jossa uni sitten tuli. Puolen päivän jälkeen jaksoi vasta nousta ylös ja kurkata ikkunasta. Levähdyspaikalle aivan viereemme oli ilmestynyt jäätelökioski. Voisiko paremmin sattuakaan. Aamupalaksi kahvia ja pehmistä.

Eipä ole näin valoisia öitä enää Etelä-Suomessa.

Eipä ole näin valoisia öitä enää Etelä-Suomessa.

Puolanka ja Lankafest

Pehmiksien jälkeen matka jatkui kohti Sieviä. Reitille sattui Mäntyhovi-niminen liikenneasema Evijärvellä. Siellä oli todella hyvä lounas ja iso parkkialue. Sieviltä jatkoimme tietä nro. 28 ja 800. Täytyy todeta, että olipas kyllä tylsät tiet ajella. Saman taisi todeta bloggaava kollegani Lottakin. Puolangalle saavuttiin vasta illalla ja kuulimme kylillä muilta karavaanareilta, ettei camping-alueelle kannata suunnata jos haluaa saada nukuttua. Festivaalikansa tietenkin ymmärrettävästi on äänekästä porukkaa.

Kävimme paikallisen nuorisotoimen järjestämillä Lankafesteilla. Siellä oli useita hyviä esiintyjiä ja ilmapiiri oli todella leppoisa. Hienoa, että pienetkin kunnat järjestävät vielä tapahtumia, jotka elävöittävät kesäisin katukuvaa. Muistona festareilta jäi kymmeniä itikanpuremia ja superkuu. Sama kaava toistui yöllä, sillä ajoimme hieman keskustan ulkopuolelle levikkeelle lepäämään.

Puolangan Lankafest.

Puolangan Lankafest.

 

Nyt kun on pikareissulta selvinnyt kotiin, niin täytyy sanoa, että unirytmi on kyllä todella hukassa. Mutta mikäs sen hienompaa, kuin valvoa muutama lämmin ja valoisa kesäyö. Kiertää eri kesätapahtumia ja nähdä uusia kohteita.

Ihanan retro näyteikkuna.

Ihanan retro näyteikkuna.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.