Tammikuun tapahtumatärpit: Iloa, valoa ja hyvinvointia sekä talvisia elämyksiä!

Julkaistu:

08.01.2016
| Kirjoittanut:

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Jos tämän vuoden suunnitelmissasi on muuttaa elämäntapojasi, matkustella uusissa ja eksoottisissa kohteissa tai suunnitella tulevia häitäsi, nämä tapahtumatärpit sinun kannattaa katsoa. Tapahtumatarjonnasta löytyy paljon kivaa myös lapsille!

Tässä sinulle KivaaTekemistä -tiimin poimimat kiinnostavimmat tapahtumat tammikuussa 2016.

Erilaisia elämyksiä!

6.-10.1. LUX Helsinki

Valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa inspiroivaa valotaidetta ja festivaalitunnelmaa vuoden pimeimpänä aikana. Kaikki valoteokset ovat nähtävillä tapahtuman ajan päivittäin iltahämärän laskeuduttua klo 17-22. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Reitti alkaa Ateneumin taidemuseolta ja päättyy Annantalolle. Teokset löytyvät reitiltä Kaivokatu, Yliopistonkatu, Senaatintori, Sofiankatu, Esplanadi, Bulevardi sekä Annankatu.

Kuvan lähde: Lux Helsinki 2016 -FB. Kuvaaja: Lauri Rotko

Kuvan lähde: Lux Helsinki 2016 -FB. Kuvaaja: Lauri Rotko

9.1.-30.1. Pyynikin Näkötornin köysilaskeutuminen, Tampere

Tule kokemaan köysilaskeutuminen yhdestä Tampereen korkeimmista paikoista, Pyynikin näkötornista. Itse laskeutumiskorkeus on 26 metriä, mutta tornihan on paljon ympäristöä korkeammalta. Ohjelman hinta on 20,- / henkilö, ja tarjoamme laskeutujille myös munkkikahvit. Laskeutumaan pääsee saapumisjärjestyksessä, aikavarauksia emme ota. Varauduthan mahdolliseen pieneen jonotukseen, tunnissa pystymme laskeuttamaan 6-8 henkilöä. Pyynikin näkötornin köysilaskeutumiset lauantaisin klo 11-13.

Kuvan lähde: Kelo ja Kallio Adventures, Pro-kiipeily.fi

Kuvan lähde: Kelo ja Kallio Adventures, Pro-kiipeily.fi

Tanssia!

9.1. Tanssi tekee hyvää! Tampere

Tanssi tekee hyvää! on tapahtuma, jossa osallistujat tanssivat hyvää oloa itselleen ja tekevät samalla hyvää ympäristölleen keräämällä varoja Suomen luonnonsuojeluliitolle, joka ohjaa ne saimaannorpan suojelutyöhön. TULE SIIS TANSSIMAAN 9.1 klo 12-14 Varalan Urheiluopistolle, Tampereelle. Tanssimme FolkJamia ja Niaa.

Kuvan lähde: Tanssi Tekee Hyvää! -FB

Kuvan lähde: Tanssi Tekee Hyvää! -FB

22.-23.1. Dance Weekend! Laukaa

Kylpylähotelli Peurunka ja Ext Ventures järjestävät talven kovimmat bileet. Tämä on ysäriä. Tämä on tanssia. Tämä on Dance Weekend! Esiintyjinä mm. ysäritähdet Basic Element ja Solid Base. Ohjelmassa myös allasbileet. Tapahtuman ikäräja on 18v. Liput alk. 27e/ pvä, 45e/ 2 pvää.

Kuvan lähde: Peurunka.fi

Kuvan lähde: Peurunka.fi

Ideoita ja inspiraatiota!

16.-17.1. GET UP! Liikunnan ja hyvinvoinnin tapahtuma, Tampere

Tapahtumassa ovat esillä liikunta, ravinto, mielen hyvinvointi sekä niihin liittyvät tuotteet ja teknologia. Tapahtuma koostuu alan huippupuhujista, näytteilleasettajista sekä erilaisista laijkokeiluista. Tule hakemaan inspiraatiota ja uusia ideoita omaan hyvinvointiin! Puhujina tapahtumassa ovat mm. Pekka Hyysalo, Mika Poutala, Kaisa Jaakkola ja Noora Shingler. Liput 10e/ 1 pvä, 16e/ 2 pvää

Kuvan lähde: Getup.fi

Kuvan lähde: Getup.fi

22.-24.1. Matkamessut, Helsinki

Matkamessut esittelee kohteita eri puolilta maailmaa Messukeskuksessa Helsingissä 21.–24.1.2016. Tapahtuman runsaassa ohjelmatarjonnassa pureudutaan muun muassa alan ajankohtaisiin ilmiöihin ja kohdeuutuuksiin. Ohjelmaa on luvassa entistä enemmän myös perheen pienimmille.
Matkamessuilla vietetään perhepäivää sunnuntaina 24.1. Liput 15e, lapset 7-15v. ja muut alennusryhmät 9e, alle 7v. ilmaiseksi.

Kuvan lähde: Matkamessut.fi

Kuvan lähde: Matkamessut.fi

Häämessuja

16.-17.1. Mennään naimisiin -häämessut, Helsinki
Liput 14e, alle 12v. maksutta.

Suomen Häämessut 2016, Jyväskylä 16.1. Oulu 23.1.
Liput ovelta 12e/ hlö, kimppaliput ennakkoon 20e/ 2 hlöä, alle 12v. maksutta.

30.-31.1. Turun häämessut
Liput 12e, lapset 7-12v. 6e, alle 7v. maksutta.

Kun kaksi ihmistä päättää, että minusta ja sinusta tulee me, alkaa elämän tärkeimmän päivän suunnittelu. Kuvan lähde: Turun häämessut FB

Kun kaksi ihmistä päättää, että minusta ja sinusta tulee me, alkaa elämän tärkeimmän päivän suunnittelu. Kuvan lähde: Turun häämessut FB

Lasten tapahtumia

6.-10.1. Valoleikkipuisto, Helsinki

Annantalon Valoleikkipuisto kutsuu kaikenikäiset ja leikkimieliset ihmiset kokeilemaan, mitä kaikkea valolla voi saada aikaiseksi. Valoleikkipuistossa voi mm. hoitaa kaamosväsymystä, valomaalata, seikkailla valoviidakossa ja mennä aivan YMPÄRI. Kaikki ohjelma tarjolla 6.-10.1. klo 17-22, ellei toisin mainittu. Vapaa pääsy.

10.1. Arabian jäälinnnan rakennustalkoot, Helsinki

Arabianrannan rantapuistoon rakennetaan jäälinna silmäniloksi ja leikkeihin. Tähän tarvitaan paljon porukkaa mukaan jäädyttämään ja tuomaan jääharkkoja, jotta saadaan oikein hieno linna! Jäälinnan rakennus alkaa sunnuntaina 10.1. klo 11 alkaen. Päättymisaikaa tapahtumalla ei ole ja linnaa voi rakennella vaikka useamman päivän ajankin itsenäisesti. Linna tehdään maitotölkeissä jäädytetyistä jäätiilistä.

Kuvan lähde: Arabianrannan Jäälinnan rakennustalkoot FB

Kuvan lähde: Arabianrannan Jäälinnan rakennustalkoot FB

30.1. Ipanahipat, Turku

Ipanahipat on riemukas ja hilpeä lapsiperheiden elämystapahtuma Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Lasten ehdoilla suunnitellun tapahtuman aikana lapset pääsevät yhdessä perheensä kanssa kokemaan, katsomaan ja nauttimaan kulttuurista sekä liikunnasta Messukeskuksen ainutlaatuisessa ympäristössä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään MLL:n suurkirppis. Ipanahipoissa on paikalla viittomakielen tulkki. Puhutut ohjemanumerot viitotaan. Liput ovelta 14e, kimppalippu 46e/ 4 hlöä, alle 1v sylilapset maksutta.

Kuvan lähde: Ipanahipat.fi

Kuvan lähde: Ipanahipat.fi

Angry Birds Go Snow 2016

Angry Birds Go Snow -tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla. Tapahtumissa kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan uudenlaisia lumileikkejä ja -pelejä: ampumaan jättiritsalla possuja, kokeilemaan lumikenkiä ja erilaisia hiihtotemppuja sekä testaamaan laskutaitoa eri välineillä. Tärkein tavoite ovat punaiset posket lapsen hymyilevillä kasvoilla. Kiertuepaikkakunnat tammikuussa: Jyväskylä, Joensuu, Järvenpää, Lappeenranta, Haapavesi, Hamina, Haapajärvi, Reisjärvi, Hollola, Suonenjoki. Vapaa pääsy!

Kuvan lähde: Suomenlatu.fi

Kuvan lähde: Suomenlatu.fi

Lisää kivaa tekemistä voit etsiä KivaaTekemistä.fi -tapahtumahaustamme. Hakupalvelustamme löydät myös Lippupisteen tapahtumia sekä muita vapaa-ajan käyntikohteita luontokohteista shoppailu- ja huvituskohteisiin.

***

Jos haluat päästä Tähtikohteeksi ja teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 asiakkaistamme teki myynti- tai kävijäennätyksen.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.