Sipoon Talman monipuolisuus yllätti: golfia, seikkailupuistoa, frisbee golfia…

Julkaistu:

30.08.2016
| Kirjoittanut:

Golf Talman Par 3 -kentän harjoitusrangella meno vilkastui iltaa kohden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Golf Talman Par 3 -kentän harjoitusrangella meno vilkastui iltaa kohden. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pakkohan sitä golfiakin on muutaman kerran kesässä käydä pelaamassa, ettei green card –tasoisen pelaajan taidot pääse täysin ruostumaan!

Kivaa Tekemistä on menossa lähiaikoina Revontulen lomakeskukseen (Tähtikohteemme) Keski-Suomen Hankasalmelle, jossa on mm. täysmittainen Revontuli Golfin golfkenttä. Sitä varten sopii mainioksi treenailuksi Talman Par 3 –kenttä.

Se on helppo ja edullinen kenttä myös harrastelijalle pääkaupunkiseudulla. Kierros 9-reikäisellä kentällä maksaa 20 euroa. Par 3 tarkoittaa, että joka väylän ihannetulos on 3 lyöntiä. Väylät ovat pituudeltaan n. 70-170 metriä.

Omaan tulokseeni, 36 lyöntiä, olen tyytyväinen ja siihen saattoi vaikuttaa Emiliano Grillon vinkit tuoreessa Golflehdessä. Keskipitkissä eli normaaleissa lyönneissä seisoma-asento voi olla vähän avoin eli ei täysin sivuttainen lyöntisuuntaan nähden. Vastaavasti mailan lapa voi olla hieman avoin toiseen suuntaan eli poispäin pelaajasta. Tällöin lapa ei kynnä maata niin helposti.

Nämä ovat siis harrastelijan tulkintoja!

Meneekö 2-väylän 2,5-metrinen

Meneekö 2-väylän 2,5-metrinen ”bogiputti” sisään? Ei mene, vaan koukkaa reiän oikean reunan kautta vasemmalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Harrastelijagolfin haaste on nimenomaan hyvä osuma palloon puttia pidemmissä lyönneissä, koska puttaaminen onnistuu, jos minigolf onnistuu.

Ilma oli upea ja Keravan itäpuolella, Keski- ja Itä-Uudenmaan rajamailla, sijaitsevan Talman kentät ovat hyvässä kunnossa. Pallo vierii viheriöllä sinne minne kuuluukin.

Talman isojen kenttien mutta myös Par 3-kentän yhteydessä on maksuton harjoitusalue lähipeliin ja range pitempiin lyönteihin. Rangelle lyödyistä palloista peritään toki vuokra.

Kentän caddie master asiakaspalvelussa, Irmeli Suojala, kertoi, että kenttä on auki pitkälle syksyyn, kunnes maa alkaa jäätyä. Viime kaudella hän oli töissä lokakuulle saakka.

Tapasin Talmassa sentään kokeneemmankin golf-harrastajan Petri Jantusen, joka oli tullut lounaan jälkeen harjoittelemaan pitkiä lyöntejä Par 3 -kentän rangelle. Petri on aktiivipelaaja ja kuuluu myös Golf Talma ry:n hallitukseen.

Petri kertoi, että golf sopii kaikille ja se on hyvää liikuntaa ja ulkoilua. Golfissa voi aina kehittyä. Petri kertoikin, että golf ei välttämättä onnistu automaattisesti, vaikka muut mailapelit onnistuisivat.

Siksipä kannattaakin harjoitella! Peliä voi pelata yhtä hyvin itseään vastaan kuin ryhmässä. Varmasti moni, allekirjoittanut mukaan lukien, sai uutta golfkipinää Rion olympialaisten suomalaisgolfaajien innoittamina.

Talma Active Parkin ilme yllätti

Kun Talma Golfiin asti on päässyt, toki kannattaa käydä ja kävin myös läheisessä Tähtikohteessamme Talma Active Parkissa!

Se on eri yritys kuin golfkenttä ja sijaitsee muutaman kilometrin päässä, Talman kylän alueella Sipoossa molemmat.

Talma Active Park on laskettelukeskus Talma Skin ”kesäversio”, eli seikkailupuisto on samassa paikassa kuin rinteet ja saman perheyrityksen ylläpitämänä.

Talman pihapiirin ilme oli todella muuttunut sitten viime näkemän!

Talma Active Parkin kiipeilypuiston radat kulkevat viidessä eri korkeudessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talma Active Parkin kiipeilypuiston radat kulkevat viidessä eri korkeudessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Laskettelukeskuksen päärakennuksen edustalla kohoaa 6-ratainen seikkailupuisto. Seikkailupuiston Olli kertoi, että radat ovat jatkuvavarmisteisia.

Radat soveltuvat lapsista aikuisiin ja Talmassa annetaan ennakkoperehdytys kiipeilypuiston ratoihin ja liikkumiseen.

Alexandra ja Olli opastavat seikkailijoita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Alexandra ja Olli opastavat seikkailijoita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vaativin 5-rata vaatii 80-prosenttisesti käsivoimia. Sen pääsee noin 2-3 kymmenestä eli haastettakin löytyy sitä kaipaaville. Uudessa puistossa on myös kaksi yli 200 metrin vaijeriliukua.

Helpoin rata sopii myös alle 130-senttisille yksin edettäväksi. Olli myös kertoi, että osa asiakkaista on voittanut korkeanpaikan pelkonsa seikkailupuistossa seikkaillessaan.

Talma Active Parkin muita uutuuksia tälle kaudelle ovat laaja frisbee golf –rata ympäri Talman rinteitä sekä pienemmille lapsille tarkoitettu Werneri Park –seikkailupuisto, joka maksaa vain 5 euroa päivältä.

Talman Werneri Park. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talman Werneri Park. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talvinen rinneravintola palvelee nyt myös kesäkaudella. Eikä siinä kaikki – myös paintball-värikuulakenttä on uudistunut ja kesä-Talmasta löytyy myös minigolf.

Paintball sijaitsee uudessa paikassa Werneri Parkin rinteen takana. Paintball sopii ryhmille esimerkiksi polttareihin, lastensynttäreihin tai virkistyspäiviin, kuten myös muut Talman aktiviteetit.

Talma Active Parkin Jani Pihlajaniemi harrastaa myös itse frisbee golfia ja odottaa viikonlopun kisoja (3.9.). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talma Active Parkin Jani Pihlajaniemi harrastaa myös itse frisbee golfia ja odottaa viikonlopun kisoja (3.9.). Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sipoon kunta (www) ja Talma Active Park (www) ovat KivaaTekemistä.fi –palvelun Tähtikohteita.

**
Tänä syksynä Tähtikohteemme tulevat saamaan ison edun, koska tulemme laajentamaan Kivaa Tekemistä –palvelumme myös englanninkieliseksi palvelemaan kansainvälisiä turisteja ja niitä ihmisiä, jotka eivät puhu suomea.
Varaa tai jatka Tähtikohde-näkyvyyttä vanhaan hintaan – tai tiedustele artikkelikampanjaa sinun kohteestasi tästä.
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.