Powerpark on Suomen Disneyland?

Julkaistu:

22.07.2013
| Kirjoittanut:

Viime viikolla mediassa uutisoitiin Härmän Powerparkin saaneen ruuhkillaan koko Kauhavan ja Etelä-Pohjanmaan sekaisin! Vähän sama juttu kuin Kilpisjärvellä pilkkikilpailujen aikaan. Vapun jälkeen pidettäviä kisoja mainostetaan lausahduksella ”Vain kaksi kalaa” ja vaikka kalaa ei tosiaan ole eikä tule, ihmiset menevät sinne siitä huolimatta. Autoja on parkkeerattuna Kilpisjärvelle vievän tien molemmin puolin kilometrien matkalta. Houkuttimena toimii palkinnot, jollaisia ei ole muualla nähty.

Kilpisjärven Pilkkikilpailut on yksi niistä harvoista tapahtumista, jotka lapsuudesta muistan. Sinne oli aina mentävä, vaikka veljeni oksensikin autossa joka ikinen kerta kun sinne ajettiin. Toinen oli Pajalan markkinat, jossa suu pyöreänä seurasin kun helppoheikki mätti kassiin aina vain lisää ja lisää karkkia.

Palatakseni huvipuistoihin, Powerparkkia voisi verrata Disneylandiin, jossa jonottaminen on jokapäiväistä. Suurin osa ihmisistä sen tietää, mutta sinne mennään siitä huolimatta. Onhan se sen arvoista, koska siellä on niin paljon muutakin kuin huvipuistolaitteet. Itse alueelle pääsy on elämys. Jos haaveilette joskus matkustavanne Pariisin Disneylandiin, suosittelen siellä työskennelleenä, että ajoitatte matkan talviaikaan. Niin välttyy suurimmilta ruuhkilta. Puistohan on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Katso tästä, mitä muuta Etelä-Pohjanmaa tarjoaa lapsiperheille Powerparkin lisäksi.

Tulivuorikeskus, Alajärvi
Namitupa, Ilmajoki
Sport & Fun vauhtimaailma, Kuortane
Ähtärin Eläinpuisto, Ähtäri
Mesikämmen Kylpylä, Ähtäri
Kylpylä Kivitippu & Meteoriittikeskus, Lappajärvi
Labyrinttimaailma, Alavus
Miljoona Tivoli, Alavus (avoinna heinäkuussa)
Fantasy Minigolf, Alavus