Nämä kohteet kiinnostivat suomalaismatkailijoita kesällä 2016!

Julkaistu:

25.08.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kesä 2016 alkaa olla lopuillaan. Saimme tänä kesänä käydä ja kirjoittaa myös monesta uudesta kohteesta, joissa emme olleet aiemmin vierailleet.

Toukokuussa paistoi aurinko, mutta kuinka ollakaan, kesä- ja heinäkuussa säät olivat vaihtelevampia. Esimerkiksi tutustuessamme Sipoon upeaan saaristoon 19.6. lapsilla oli pipot päässä. Se ei menoa ja mukavaa retkeilyä Norrkullalandetin saarella haitannut, mutta uiminen ei tullut mieleen. (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sipoossa kesä vilkastui toden teolla 22.7. jolloin saariston lomakohde Seasong Travelsin kesäkahvila Café Seasong vietti avajaisia juuri samalla Norrkullalandetin saarella, jonne pääsee ympäri vuoden Pörtö Linen vuoroliikenteellä.

Seasongin kesämies ja osakas, talvet Ruotsissa opiskeleva, Alexander Ingves tutustutti meidät saaristoon – mukaan lukien upea Gumbostrandin edusta mereltä päin. Alexander kertoo nyt, että kesä on ollut aiempia vilkkaampi ja ihmiset ovat löytäneet Norrkullaan myös elokuun viikonloppuina.

Norrkullalandetin matala ja hienohiekkainen uimaranta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Norrkullalandetin matala ja hienohiekkainen uimaranta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tänä perjantaina 26.8. vietetään Café Seasongin päättäjäisiä (lähtö Pörtö Linella Kalkkirannasta klo 18), mutta mökkikylä palvelee kalastajia, sienestäjiä ja melojia senkin jälkeen.

Ihmisiä on käynyt Norrkullalandetilla tänä kesänä niin omalla veneellä kunnan virkistysalueelta käsin, kuin majoittujina Seasong Travelsin hyvätasoisissa mökeissä, kuin päiväretkeilemässä Pörtö Linen vuoroliikenteellä. Alexander kertoi puhelimessa toivovansa uusia ihmisiä Sipoon saaristoon esimerkiksi Keski-Uudeltamaalta! Siinäpä meille tuusulalaisille haastetta… 🙂

Sipoon Juhlamenojen majataloyrittäjä Martina Majander kertoi kesän olleen työntäyteinen:

Martina maasauna Telluksen edustalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Martina maasauna Telluksen edustalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Eri puolilta Eurooppaa ja kotimaasta on riittänyt asiakkaita. Saunailtoja on järjestetty ja meillä on monena viikonloppuna ollut hääseurueiden vieraita yöpymässä. Aamusauna, kylpytynnyri ja aamiainen on ollut pidetty juttu häävieraille, mutta myös muille.

Syyskuulle, lokakuulle ja osaksi marraskuullekin on saunailtoja ja majoituksia varattu aika hyvin.”

Sekä Juhlamenoissa että Seasong Travelsin Villa Seasongissa on mahdollista järjestää pikkujouluja ryhmille.

Juhlamenojen ihastuttavat 2 hengen mökit. Kuva: Juhlamenot

Juhlamenojen ihastuttavat 2 hengen mökit. Kuva: Juhlamenot

Kesäkautemme starttasi Mäntsälästä

Jo ennen Sipoota aloitimme kesäkauden Mäntsälä mielessäin… Maassa oli vielä vähän lunta, kun vierailimme ensimmäisen kerran Mäntsälän Kivapihalla. Mäntsälä sijaitsee matkalla Helsingistä Lahteen.

Kivapiha on oikea paikka, kun etsit aidosti erilaista ja ketjuihin kuulumatonta hyvän mielen kivi- ja puutarhamyymälää laajan ulkonäyttelyn ja uuden pihamyymälän kera.

Kuva: Kivapiha

Kuva: Kivapiha

Kivapihan Tuula Viinikainen kertoo nyt:

”Kivapihapäivillä 30.4. ja 30.7. oli tuttuun tapaan runsaasti väkeä liikkeellä. Puutarha-alan ihmiset ovat tehneet meille myös ryhmävierailuja.

Asiakkaiden kanssa jutellessa on yhä useammin kuullut lauseen: ”päätimme vihdoin poiketa kun aina olemme vaan ajaneet ohi”. Näyttelyalueemme ja laaja tuotevalikoima on saanut paljon ihailua ja kiitosta osakseen.”

Kivapihan tehotiimi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan tehotiimi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kivapihan taimipihalla on nyt paljon kivaa ja edullista kaunistamaan puutarhaa ja parantamaan satoa, kuten myös energiaystävällisiä pihavaloja. Kivapiha on mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä Venetsialaiset-tapahtumassa Mäntsälässä la 27.8.

Tivoliin mars!

Juuri kun saimme Kivapihan jutun ja tarinan pureskeltua, pääsimmekin Tivoli Sariolan vauhdikkaaseen avaukseen Lahteen, Launeen kentälle.

128-vuotiaan tivolin uusi viestintävastaava Tinna Oikarinen kertoo:

”Kesä meni mukavasti ja oikeastaan jokainen kiertuepaikka onnistui vähintään yhtä hyvin tai paremminkin kuin edellisenä vuonna. Uskollisten tivolikävijöiden lisäksi saimme siis selvästi seuraamme myös uusia tivolin ystäviä. Tivoli on aina jonkun verran säiden armoilla ja mekin saimme osamme vesisateista ja kylmyydestä, mutta niiden vastapainoksi saimme myös nauttia ihanan aurinkoisista ja upeista tivolipäivistä!”

Tivoli Sariola. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli Sariola. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli Sariolaan saapui nyt elokuussa uutuuslaite Vekkulatalo Mexico ja sitä pääsee kokeilemaan muun muassa Länsi-Uudenmaan syystivoleissa (Tähtikohde-sivu: www).

Orimattilasta Somerolle

Toukokuussa tutustuimme ja kerroimme oikein urakalla Orimattilasta, joka yllättää taidetarjonnallaan. Nykytaiteen kesänäyttelykohde Villa Roosan Jari Granholm kertoo, että tämän kesän ”Paljon Onnea” –näyttelyn monipuolisuutta arvostettiin.

Villa Roosan uudessa videotilassa näytettiin tänä kesänä Anna Estarriolan hämmästyttävää videoinstallaatiota.

Lapsiperheiden ykköskohde Orimattilassa on iso kotieläinpuisto. Anja Räisäsen mukaan kausi meni sääolosuhteisiin nähden hyvin, vaikka kävijämäärä vähän laski. Muutama asiakas oli kertonut löytäneensä eläinpuiston juttumme kautta.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Puisto on hiljentynyt, mutta kaikki palaute on otettu huomioon seuraavaa kautta ajatellen.

Orimattilasta jäi mieleen varsinkin erikoinen Hotelli Teltta vanhassa villatehtaassa, jota Kehräämöksi kutsutaan. Kehräämön palvelut, kuten Hotelli Teltta, Hemmottelukeidas Hellimö ja Ravintola Tehdas sopivat varmasti syksyn hemmotteluun.

Orimattilan uniikki Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Orimattilan uniikki Hotelli Teltta, Orimattila. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Teltan Pirjo Pylvänäisen mukaan kesä on ollut mukava ja työntäyteinen. Pyöräilijöitä on liikkunut aiempaa enemmän ja syksynkin kalenteri on alkanut täyttymään. Vilkkaasta syksystä kertoo myös Hellimön Emma Malinen. Hienoa!

Juttumme Orimattilasta: www

Toukokuun lopulla järjestettiin Somerolla toista kertaa tapahtumarikas Nostalgiaviikko muun muassa Rauli Padding Somerjoen muistoksi.

Miss Kurvikas -kisan kaunottaret. Kuvaaja: Sauli Kaipainen. Kuvan lähde: Muotiputiikki Helmi

Miss Kurvikas -kisan kaunottaret. Kuvaaja: Sauli Kaipainen. Kuvan lähde: Muotiputiikki Helmi

Teimme Nostalgiaviikosta ennakkojutun ja toimme tapahtumaviikkoa vahvasti esiin kanavissamme. Someron kaupungin matkailusta vastaava Tanja Uusitalo kertoo, että Nostalgiaviikko onnistui yli odotusten ja kesä meni ihan kivasti. Viime kesänä avatussa seikkailupuisto Sisumetsässä riitti myös hyvin kävijöitä.

Legoja ja Heurekaa

Kesäkuu alkoi mistäpä muualta kuin Pohjanmaalta. Tutustuimme Suomen ainoaan legojen erikoisliikkeeseen, joka on laajentunut Ilmajoelta ensin Vaasaan ja tänä kesänä myös Helsingin Albertinkadulle.

Pii Poon Timo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pii Poon Timo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vaasan ja Helsingin liikkeitä vetävät veljekset Timo Ranto (Vaasa) ja Tuomo Ranto (Helsinki).

Timo kertoo nyt, että on tyytyväinen juttuumme ja kampanjaamme ja että kaupoissa on käynyt jonkin verran asiakkaita, jotka kertoivat löytäneensä kaupan Kivaa Tekemistä –median ja -hakupalvelun kautta.

Ja tottahan Tähtikohteemme löytyvät, kun näkyvyyttä parannettiin sivustouudistuksemme yhteydessä entisestään kesäkuussa!

Pii Poon toimitusjohtaja Tuomo Helsingin liikkeestä kertoo ihmisten yllättyvän päivittäin, että tällainenkin liike on kaupungissa. Turisteja on eniten Japanista ja Venäjältä.

Pii Poon Tuomo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pii Poon Tuomo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pii Poo järjestää nyt syksyllä kahdeksatta kertaa suositun LEGO-rakennustapahtuman, tänä vuonna Espoon Otahallissa 15.-16.10. (www). Timon mukaan tapahtumaan on ollut viime vuosina pahimmillaan 200 metrin jonot, mutta tänä vuonna on tarjolla ennakkolippuja Helsingin liikkeessä ja Pii Poon verkkokaupassa.

Heurekan, josta teimme jutun kesäkuun puolivälissä (www), Vesa Kuokkalan mukaan erilainen kesäkohde ”Suksi Heurekaan!” -näyttely on vetänyt kivasti porukkaa. Heurekassa järjestettiin kesällä ja järjestetään myös syksyllä tiedeleirejä lapsille ja nuorille.

Innoittaja Aino opastaa, miten hiilidioksidikaasu sammuttaa tulen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Innoittaja Aino opastaa, miten hiilidioksidikaasu sammuttaa tulen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kesän leirit keräsivät noin 1 000 leiriläistä ja leireillä on päästy leipomaan mikrokuppikakkuja, maalaamaan valolla, tislaamaan ruusuvettä, rakentamaan uutisia lukevia robotteja ja tutkimaan yöperhosia. Kaikkea kiintoisaa siis. 🙂

Heurekassa järjestetään monia tapahtumia syksyn mittaan, kuten Yöperhostapahtuma 3.9.

Eipä unohdeta Pohjanmaata vielä kokonaan!

Vierailimme kesäkuun alussa jo toista kertaa Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä Kurikassa. Pitäjä on muuttunut, mutta paikka on säilynyt samana. Miten tämä on mahdollista? Siten, että Jalasjärvi yhdistyi Kurikkaan vuodenvaihteessa.

Myymälänhoitaja Päivi Pikkutupa esittelee käsipyyhemalleja, jotka ovat saatavilla vain Jokipiin tehtaanmyymälässä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Myymälänhoitaja Päivi Pikkutupa esittelee käsipyyhemalleja, jotka ovat saatavilla vain Jokipiin tehtaanmyymälässä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Myymälänhoitaja Päivi Pikkutuvan mukaan kesä meni samaan tahtiin kuin viime vuonnakin eli ihan hyvin. ”Nytkin on vielä matkustavaisia kivasti liikkeellä”, iloinen Päivi viestitteli viime viikolla. Pellavaa ja soppaa –päivä on luvassa 30.9.2016.

Silloin ei lopu pellava eikä soppa – ei aamulla eikä illalla! 🙂

Seikkailupuistot tutuiksi

Seikkailupuistoasiakkaitamme ja Tähtikohteitamme ovat tänä kesänä olleet Espoon Huippu ja Sipoon uusi Talma Active Park.

Huipun Jari Saarhelon mukaan kesä on mennyt erinomaisesti ja Huippu on kävijämäärissä viime vuotta edellä. Erityisesti uudesta Tarzan-hypystä on tykätty. Huippu on yhä auki joka päivä ja syyskuussakin suurimman osan viikosta, lokakuussa viikonloppuisin.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Talma Active Parkin Jani Pihlajaniemi kertoo kesän menneen mukavasti ja seikkailijoita kuin myös firsbee golf –porukkaa liikkuneen oikein kivasti.

”Talmassa järjestetään amatööritason frisbee golf -kilpailu 3.9. jonne voi tulla kuka vain, kisaan mahtuu 90 pelaajaa ja palkinnot ovat hyviä”, Jani muistuttaa. Myös Talma on auki elokuussa joka päivä.

Kuva: Talma Active Park

Kuva: Talma Active Park

Sekä Huippu että Talma ottavat ryhmävarauksia myös aukioloaikojen ulkopuolella. Talmassa on mahdollisuus myös jännittävään paintball-värikuulapeliin suojavarustein maastossa.

Kun kesäkuu vaihtui heinäkuuksi, vierailimme paitsi Espoon Huipussa myös lännempänä Siuntiossa melomassa, ”Kainuun meren” äärellä Vaalassa ja Loimaan puistominigolfissa. Näistä kaikista löytyy jutut palvelustamme, kuten myös Heinolan Harjupaviljongista, Tampereen Uittotunnelin kahvilasta ja Tykkisluuppi-elämyspurjehduksesta Helsingin edustalla.

Harjupaviljongin Anne Koski Heinolasta kertoi, että kesä on ollut tosi vauhdikas ja väkeä on käynyt paljon. Konsertit vetivät talon täyteen ja ne jatkuvat ensi kesänä. Vohvelikahvila Harjupaviljonki on auki myös syyskuussa viikonloppuisin, jos kelejä riittää.

Uudenkaupungin matkailun Irmeli Laaksonen – kirjoitimme Ukista 8.7. – kertoi alkuviikosta aurinkoisia uutisia Vakka-Suomesta:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Vaikka sääennustuksissa heinäkuussa luvattiin sadetta ja jopa ukkoskuuroja useampaankin otteeseen, sade aina ohitti Uudenkaupungin ja meillä paistoi.

Hieno sää vaikutti näkyi ja tuntui sitten ravintoloiden terasseilla, Kaupunginlahden rannalla ja vierassatamassa. Ravintoloitsijat ovat olleet tyytyväisempiä kesään kuin monena vuonna aikaisemmin.

Kaupunginlahti, Uusikaupunki. Lähde: Uudenkaupungin matkailu

Kaupunginlahti, Uusikaupunki. Lähde: Uudenkaupungin matkailu

Veneturisteja on riittänyt myöskin hyvin ja satama oli heinäkuussa todella täynnä. Myös risteilylle osallistuttiin melko hyvin ja Isonkarin majakkasaarella on tänä kesänä käynyt ennätysmäärä matkailijoita, noin tuhat enemmän kuin parina aiempana vuonna.”

Irmeli kertoi Velhoveden rengastie -pyöräilyreitin lyöneen tänä kesänä itsensä läpi.

Hienoja uutisia hienoilta Tähtikohteiltamme. Kiitos kaikille ja kiitos lukijoillemme! Teimme heinäkuussa kävijäennätyksen 54 800. Jokainen kohde, jossa vierailimme kesällä, oli taatusti vierailun arvoinen eikä mistään jäänyt huono maku suuhun.

Paljon jäi kertomatta, mutta sitä varten julkaisemme uusia juttuja ja Suomen aidoimpia kampanjoita myöhemmin.

**
Tänä syksynä Tähtikohteemme tulevat saamaan ison edun, koska tulemme laajentamaan Kivaa Tekemistä –palvelumme myös englanninkieliseksi palvelemaan kansainvälisiä turisteja ja niitä ihmisiä, jotka eivät puhu suomea.
Varaa tai jatka Tähtikohde-näkyvyyttä vanhaan hintaan – tai tiedustele artikkelikampanjaa sinun kohteestasi tästä.
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.