Matkamessut on kuin pieni unelmamatka – Kivaa Tekemistä vieraili

Julkaistu:

19.01.2017
| Kirjoittanut:

Matkamessut 2017 Helsingin Messukeskuksessa ovat avoinna yleisölle pe 20.1. klo 10-20 ja la-su klo 10-18.  Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Matkamessut 2017 Helsingin Messukeskuksessa ovat avoinna yleisölle pe 20.1. klo 10-20 ja la-su klo 10-18. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Haaveiletko ihanasta lomasta? Suosittelemme matkamessuja, joissa pääsee mitä erilaisimpiin fiiliksiin – ja tietenkin unelmoimaan siitä unelmalomasta.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma järjestetään nyt 19.-22.1. Helsingin Messukeskuksessa Pasilassa.

Esittäytymässä on niin matkanjärjestäjiä, eksoottisia maita, eri maiden ystävyysseuroja ja tietenkin upean 100-vuotiaan kotimaamme matkakohteita. Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon, että eri kohteiden taskukokoisia matkaoppaitakin on myynnissä näyttelytilan reunamilla pilvin pimein.

Uutta Matkamessuilla!

Suomi 100v -juhlavuoden kunniaksi messuille on pystytetty Suomi-ohjelmalava, jossa järjestetään kotimaan helmistä koottua ohjelmaa. Uutena nähdään myös Ruokaretki Suomeen -alue, jossa esitellään suomalaista ruokaosaamista ja ruokamatkailukohteista.

Uusina kohteina messuilla esittäytyvät Kamerun, Filippiinit, Tadzikistan ja Qatar. Myös Yhdysvaltojen suurin osavaltio Alaska osallistuu ensimmäistä kertaa Matkamessuille. Muita kiinnostavia kohteita kaukomatkailijoille ovat mm. Japani, Ecuador, Tansania ja Sri Lanka.

Matkamessujen 2017 uudet maat tulevat Aasiasta ja Afrikasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Matkamessujen 2017 uudet maat tulevat Aasiasta ja Afrikasta. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Tutustuimme avajaispäivänä torstaina sekä Tähtikohteisiimme että paikkakuntiin, joihin emme olleet aiemmin tutustuneet.

Kaksi tällaista olivat Herra Hakkaraisen Sastamala ja upea koskikelkkailun Äänekoski. Molemmat ovat kasvaneet kuntaliitosten myötä ja siten myös muuttuneet matkakohteina.

Äänekosken maaseutumatkailun iloinen Outi Raatikainen kertoi, mitä on koskikelkkailu. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Äänekosken maaseutumatkailun iloinen Outi Raatikainen kertoi, mitä on koskikelkkailu. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Äänekoskea Keski-Suomessa meille esitteli Outi Raatikainen. Mikä ihmeen koskikelkkailu?

Kyllä, Äänekosken Kapeenkoskella on mahdollista harrastaa koskikelkkailua vahvalla muovisella koskikelkalla kypärä päässä, suojukset reisissä ja räpylöillä polskien.

Äänekoski on vahvaa maaseutumatkailun alueetta järvi-Suomessa, unohtamatta urheilua, tanssia ja teatteritoimintaa. Äänekosken ständillä tapasimme myös Suomen suurimman kiertävän ammattiteatterin, Teatteri Eurooppa Neljän, tuottajan Ville Laitisen.

Äänekosken kaupunkiin kuuluvat nykyään myös Suolahti, Sumiainen ja Konginkangas. Ääneskosken majoituskohteita ovat muun muassa Kartano Kievari ja Majoitus & Kalastus Vonkale.

Värikäs Sastamala oli panostanut messuilmeeseen, etualalla Johanna Kurkikangas. :) Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Värikäs Sastamala oli panostanut messuilmeeseen, etualalla Johanna Kurkikangas. 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Sastamala on toinen muotoaan muuttanut maaseutukaupunki. Vuonna 2009 Vammalan kaupunki ja Äetsän ja Mouhijärven kunnat yhdistyivät Sastamalaksi. Kiikoinen yhdistyi Sastamalaan 2013.

Sastamala sijaitsee Tampereen ja Porin puolivälissä, Pirkanmaan puolella. Lastenkirjailija ja kuvittaja Mauri Kunnas on kotoisin Sastamalasta ja siksi Sastamalassa sijaitsee ympäri vuoden auki oleva Herra Hakkaraisen talo.

Sastamalan matkailun Johanna Kurkikangas kertoi, että myös Tatun ja Patun kirjoittajat asuvat Sastamalassa!

Sastamalan ständiltä käsiimme tarttui myös ympärivuotisen vapaa-ajan keskus Ellivuoren esite sekä tietoa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavista.

Kotipaikkakunta Tuusula

Totta kai matkamessuilla kuuluu tutustua KivaaTekemistä.fi -palvelun upean kotikunnan Tuusulan ja Tuusulanjärven tarjontaan. Keski-Uudenmaan helmeä meille esittelivät kokousravintola ja vapaa-ajan kohde Gustavelundin Elisa Nurmela ja Tuusulanjärven Matkailun Ulla Karhu.

Gustavelundin Elina Nurmela ja Terttu Repo. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Gustavelundin Elina Nurmela ja Terttu Repo. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Elisa kertoi vinyylibrunssista sunnuntaisin, arkilounaasta sekä kesän rantaravintolasta. Gustavelund on uusinut hotellihuoneensa viime syksynä.

Aivan Gustavelundin läheisyydessä sijaitsee myös toinen monipuolinen hotelliravintolakohde Krapihovi – ja siitä alkaakin varsinainen kavalkadi erilaisia kulttuurikohteita rantatietä pohjoiseen, Järvenpäähän saakka – esimerkkinä Lottamuseo.

** KivaaTekemistä.fi -media uudistui syyskuussa 2016 myös englanninkieliseksi LikeFinland.com:ksi. Kesän 2017 kampanjat Suomen ja lähialueiden turistien tavoittamiseksi varataan nyt. Mediakortti. **

Sipoon Teakkerin upeita käsitöitä, tuotteita esittelemässä Minna Stjernberg. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Lappia, Lappia, Lappia

Jos matkamessuilla käy ja Suomeen tutustuu, niin Lappia ei kannata eikä oikein voikaan sivuuttaa! Niin monta Lapin kohdetta messuilla oli esillä.

Enontekiön matkailun Kirsti Näkkäläjärvi kertoi Oppia lumenveistoon -tapahtumasta 8.3. ja perinteisistä Hetan Musiikkipäivistä 11.-16.4.

Enontekiö täyttää tänä vuonna 140 vuotta ja saamelainen yhteispohjoismainen yhteistyö 100 vuotta. Käsivarren Enontekiöllä riittää tapahtumia tänä Enontekiön ja Suomen juhlavuonna. Suomi saa 100 lumista lahjaa Enontekiöltä ja Saana-tunturi tullaan valaisemaan upealla valotaideteoksella.

Monta syytä juhlaan – kuvassa Kirsti Näkkäläjärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Monta syytä juhlaan – kuvassa Kirsti Näkkäläjärvi. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Toinen Tähtikohteemme Ylläs vähän etelämpänä oli myös vahvasti messuilla mukana. Ylläksen matkailun Laura Hokajärvi kertoi Ylläksen uusista mobiilisovelluksista, talvireiteistä kävelijöille ja pyöräilijöille sekä uudistuneista Kuerkievarista ja Haltiakammista. Kumpikin on saanut uuden yrittäjän, Kuerkievari Marikki Lepauksen ja Haltiakammi Rainer Nymanin. Nyman oli aiemmin toiminut Haltiakammissa keittiömestarina.

Nina Kantola ja Laura Hokajärvi Ylläkseltä. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Nina Kantola ja Laura Hokajärvi Ylläkseltä. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Haltiakammi sijaitsee Äkäslompolosta noin 10 km Kolariin päin. Se ei ole enää pelkkä tilausravintola, vaan tarjoaa huhtikuun loppuun saakka vakiokattaukset to-pe klo 17-22 ja la 12-22.

Haltiakammin salista vastaava Nina Kantola kertoi, että ikkunoita ei ole ja paikallinen taiteilija Uuttu-Kalle on tehnyt 32 haltiaa. Ruoka tehdään avotulella. Palveluina on lisäksi Navetta-tilausravintola ja savusauna.

Sijoitusiltoja naisille järjestävä Marja-Leena Haapanen oli etsimässä messuilta tilaisuuden pitopaikkaa Vantaalta tai Espoosta. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Eksotiikkaa Ukissa ja Pohjois-Karjalassa

Jotta suunnilleen Suomen kaikki kolkat tulisivat vierailluiksi, niin juhlat jatkuvat Varsinais-Suomen Uudessakaupungissa, joka nyt on todella suosiossa myös matkanjärjestäjien taholta.

Näin meille kertoi Ukin matkailun Irmeli Laaksonen, vierellään Ukin naapurissa Kustavissa kalastusretkiä järjestävä Vesa Liukkonen. Liukkonen kertoi, että hauen heittokalastus on se juttu, joka kannattaa tulla kokemaan upeaan Kustavin ja Uudenkaupungin saaristoon ohjatusti.

Uusikaupunki täyttää tänä vuonna 400 vuotta ja tapahtumia on tiedossa Enontekiön tapaan suunnilleen tuplamäärä normaaliin verrattuna.

Vesa Liukkonen ja Irmeli Laaksonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Vesa Liukkonen ja Irmeli Laaksonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Voiko Suomessa kokea jotain sellaista, jota et uskonut olevan olemassa?

Olet ehkä kuullut majatalosta majataloon -vaelluksista Espanjassa, mutta tämä sama on mahdollista vielä eksoottisemmin Suomen Pohjois-Karjalassa – talvella hiihtäen ja kesällä meloen, pyöräillen tai vaeltaen.

Valtimolla sijaitsevan perheyrityksen Laitalan Lomien Henna Nevalainen kertoi, että ulkomaiset turistit ovat olleet jo mukavan kiinnostuneita kevään retkistä, mutta kotimaan turisteille on lähtöjä ainakin 16.2. ja 16.3.

Majatalosta majataloon -kokemus on samalla myös ruokamatkailua, joka on voittanut useita palkintoja, viimeksi juuri torstaina.

Laitalan Lomien Henna Nevalainen ja Karelia Cottagen Katri Vuorjoki satsaavat matkailijoiden aitoihin ruokaelämyksiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Laitalan Lomien Henna Nevalainen ja Karelia Cottagen Katri Vuorjoki satsaavat matkailijoiden aitoihin ruokaelämyksiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com

Teksti: Henri Elo, Sari Särkijärvi

***
Jos haluat, että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.