Maaliskuun tapahtumatärpit: Jäätäviä urheilutapahtumia, ruokamarkkinoita ja hemmottelua naisille!

Julkaistu:

07.03.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: Sami Saarenheimo

Kuva: Sami Saarenheimo

Kivaa Tekemistä kokosi listan maaliskuun kiinnostavimmista tapahtumista ympäri Suomea. Tapahtumien joukosta löytyy erilaisia urheilutapahtumia mm. potkukelkkailun merkeissä: Potkukelkkailun MM-kisat Multialla Keski-Suomessa tulevana viikonloppuna ja Eukontyönnön MM-kilpailut Pielisen jäällä Lieksassa 18.3.

Lapin aurinkoisilla kevättalven laduilla järjestettäviä hiihtotapahtumia ei pidä myöskään unohtaa. Miltä kuulostaisi hiihtää Ylläkseltä Leville tai Norjan Kautokeinosta Enontekiön Hettaan? Vielä ehdit ilmoittautua!

Lapsia kiinnostava tapahtuma on maaliskuun lopussa järjestettävä Lasten lääketieteen päivä Heurekassa, jolloin pääsee tutustumaan lääkärin työhön ja esittämään heille kiperiä kysymyksiä. Samoin kannattaa pitää mielessä Suomen Luontokeskus Haltiassa viikonloppuna avautunut Nou hätä -näyttely maailman hauskimmista villieläimistä.

JÄÄTÄVIÄ TAPAHTUMIA

10.-12.3. Potkukelkkailun MM-kisat, Multia (www)
29. potkukelkkailun MM-kisoissa kamppaillaan jääratojen MM-tittelistä. Kisapaikka on viimevuotiseen tapaan Multian urheilukenttä, jonne jäädytetään kisarata. Hurjien kilpapotkijoiden lisäksi areenalla jylläävät perinteisesti myös kunto- ja haastepotkijat sekä lapset. Haasteviestin PARAS ASU ja PARAS KELKKA palkitaan! Osallistumismaksu alk. 5 €, lapset maksutta.

9.-12.3. Pohjoismaiset jään- ja lumenveiston kilpailut, Kilpisjärvi, Enontekiö (www)
Maaliskuun 9.-12. päivinä järjestettävään tapahtumaan osallistuu yhdeksän huipputason veistäjää eri puolilta Suomea. Suomen Juhlavuoden kunniaksi mukana on vain suomalaisia veistäjiä. Veistettävä jää on Kilpisjärven teräsjäätä ja lumi on aitoa, puhdasta luonnonlunta.

18.3. Arctic Ice Road Run, Lieksa (www)
Tapahtumassa juostaan Koli – Vuonislahti -välistä jäätietä. Juostavat matkat ovat 14 km ja 28 km miesten ja naisten sarjoissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Arctic Ice Road Runin yhteydessä järjestettävä Eukontyönnön MM-kilpailu on hyväntuulinen tapahtuma, jossa annetaan eukolle lennokasta kyytiä potkukelkalla yli Pielisen.

24.-25.3. Kunkkupilkki, Tahko (www)
Kunkkupilkki on Tahkon historian ensimmäinen pilkkikilpailu. Kisaan voi osallistua kuka tahansa. Jotta pilkkikansa pääsisi kisaamaan kunnon kalasaaliista, istutetaan Syväriin kirjolohta. Kalakansaa paikalle houkuttaa isojen lohivonkaleiden lisäksi myös pääpalkinto, eli tuliterä moottorikelkka. Jatkot Kunkussa, esiintyjänä Samantha Fox!

1.4. Tahko Winter ExtremeRun (www)
Viidennen kerran järjestettävä Tahko Winter ExtremeRun tarjoaa hupia ja haasteita 9 km mittaisella radallaan. Osallistua voi joko enemmän tai vähemmän tosissaan ja viimeistään iltabileissä otetaan kestävyydestä otetaan mittaa ihan toden teolla.

Kuvan lähde: Tosilappi.fi

Kuvan lähde: Tosilappi.fi

KIVAA LAPSILLE

25.3. Lasten lääketieteen päivä Heurekassa, Vantaa (www)
Supersuosittu Lasten lääketieteen päivä pidetään jälleen Heurekassa la 25.3. kello 10–18! Tapahtumassa pääsee jututtamaan alan asiantuntijoita ja eläytymään lääkärin rooliin. Laboratorioissa ja työpajoissa voi harjoitella appelsiinien rokottamista, tutkia oikeita sisäelimiä mikroskoopilla ja rakentaa DNA-malleja.

HIIHTOTAPAHTUMIA

10.-11.3. Ahmanhiihto & Ahmanhiihtojen tanssit, Lieksa (www)
Ahmanhiihto hiihdetään Ahmovaaran, Kopravaaran, Kolin ja Räsävaaran maisemissa. Korkeusero vaihtelee 80–280 m välillä, joten latu on nousuineen ja laskuineen vaativa ja siinä riittää haastetta. Matkat valinnan ja kunnon mukaan 10–50 km. Tanssipaikkana Grill it! Koli -ravintola. Tanssit alkavat klo 22. Vapaa pääsy!

1.4. Saami Ski Race, Enontekiö (www)
Saami Ski Race maratonhiihto hiihdetään huhtikuussa 2017 jo kahdeksatta kertaa. Tällä kerralla lähdetään liikkeelle Kautokeinosta ja kaikkien sarjojen maali sijaitsee Suomen puolella Enontekiön Hetassa. 90 km hiihtäjät starttaavat Kautokeinosta, 60 km hiihtäjät Siebestä ja 30 km hiihtäjät Näkkälästä. Hiihtotyyli on edellisvuosien tapaan vapaa ja perinteisen hiihto on mahdollista latu-uraa pitkin.

8.4. Ylläs-Levi 60 km –hiihtotapahtuma (www)
Visma Ski Classics Ylläs-Levi on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka (Ylläs-Levi) on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Reitti lähtee keskeltä Ylläksen laskettelukeskusta, kulkien läpi luonnonkauniiden Lapin erämaamaisemien missä voi helposti kohdata vaikkapa villinä vaeltavan porotokan. Kilpailu päättyy Levin idyllisen talvikeskuksen sydämeen.

Saami Ski Race. Kuvan lähde: Tosilappi.fi

Saami Ski Race. Kuvan lähde: Tosilappi.fi

SHOPPAILUA

11.-12.3. Mega Outlet Tampere (www)
Koko perheen kaksipäiväinen shoppailutapahtuma Mega Outlet sekä lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden myyntitapahtuma Väripommi järjestetään jälleen kerran 11.–12.3.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla. Samaan aikaan järjestetään koko perheen Talvirieha – poniajeluja perheen pienimmille, frisbeegolfia ihan vähän isommille ja vanhemmille kuppi kuumaa! Ilmapalloja kaikille lapsille! Tapahtuma on täysin maksuton.

25.3. Maalismarkkinat, Fiskars (www)
Kevään kynnyksellä Fiskarsin Ruukki kutsuu Maalismarkkinoille hyvän ruuan ja tuotetarjousten pariin! Viidettä kertaa järjestettävät Maalismarkkinat tuovat ruoantuottajia läheltä ja vähän kauempaakin Fiskarsin Ruukkiin. Tule hankkimaan herkkuja pääsiäispöytään!

HEMMOTTELUA, RUOKAA JA RENTOA MEININKIÄ

6.-10.3. Naistenpäivä & Hemmotteluviikko naisille, Flamingo Spa, Vantaa (www)
Kaksi naista yhden hinnalla Spa Kylpylään ma-pe 6.-10.3. Naistenpäivänä 8.3. Spa Kylpylässä: Fresh Neck pop up –hoitoja, saunajoogaa, ihonhoidon konsultointia, Medik8 ja HomeSpa -tuotteiden esittelyä, Spa-hemmotteluhoitoja käsille tai jaloille.

11.3. Helsinki Sauna Day (www)
Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Entä jos muutettaisiin tilanne yhden päivän ajaksi ja kutsuttaisiin tutut ja tuntemattomat kylään? Helsinki Sauna Day avaa Helsingin saunat kaikille halukkaille ja lämmittää niin kehot kuin mielet.

25.3. Earth Hour, Kuninkaan Lohet, Vantaa (www)
Earth Hour on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön organisoima maailmanlaajuinen. ilmastotapahtuma, jossa eri puolilla maailmaa sammutetaan valot samana päivänä samaan kellonaikaan. Kuninkaan Lohet kantaa kortensa kekoon ja osallistuu keskusteluun ekologisen ruoan ja ruoan tuotannon ilmastovaikutuksiin. Sammutetaan valot yhdessä! Varaa pöytä ja tule nauttimaan upea illallinen kynttilöiden ja takkatulen loisteeseen!
Illallinen sopii perheille, ystäväporukoille, yrityksille ja yhdistyksille!

23.-26.3. Koli Spring Camp, Lieksa (www)
Kolilla järjestetään maaliskuussa uusi huipputapahtuma, Koli Spring Camp. Kyseessä on suurin rinnetapahtuma koskaan Kolilla. Tapahtumassa lasketellaan, otetaan rennosti ravintoloissa, syödään hyvin, kylvetään, kilpaillaan ja nautitaan mm. Jyri Keskiahon moottorikelkkashowsta, kuunnellaan musiikkia ja harrastetaan muitakin talviaktiviteetteja.

Kuvan lähde: Flamingo Spa

Kuvan lähde: Flamingo Spa

MUSIIKKIA

12.3. Isot levymyyjäiset Helsingissä (www)
Isot Levymyyjäiset Helsingissä su 12.3.2017 klo 10-15, paikkana Oranssi RY, Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki. Paikalla pitkälle toistakymmentä myyjää levykauppiaista yksityisiin alan harrastajiin. LP- ja CD-levyjä on tarjolla todella paljon. Tapahtumassa on myös levyjen ostopiste. Ilmainen pääsy!

9.-11.3. Helsinki Winds Festival (www)
Uusi, kolmipäiväinen puhallinmusiikin kaupunkifestivaali Helsinki Winds Festival tarjoaa helposti lähestyttävällä tavalla huippuluokan konserttielämyksiä. Viemme musiikin yleisön luo, kaupunkikulttuurin ajankohtaisimpiin kuumiin paikkoihin, ja houkuttelemme yleisöä myös sinne, minne sen ei muuten tulisi lähdettyä.

UUSIA NÄYTTELYITÄ

4.3. – kesän 2017 loppuun: Nou hätä näyttelyn avajaiset, Luontokeskus Haltia, Espoo (www)
Suomen luontokeskus Haltian tuleva erikoisnäyttely on kepeä ja humoristinen kooste villieläimistä hauskoissa tilannekuvissa. Näyttely perustuu Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailuun, joka on ollut näkyvä osa sosiaalista mediaa vuodesta 2015 lähtien.

Kuvan lähde: Luontokeskus Haltia

Kuvan lähde: Luontokeskus Haltia

MUUTA MUKAVAA

17.3. GoExpo – Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera sekä Helsinki Horse Fair (www)
Kunto: kuntoilua, juoksua, fitnessiä ja terveellistä elämää – Fillari: pyöriä ja tietoa hyötyliikkujille ja urheiluun – Outdoor: kaikkea, mitä aktiivinen luonnossa liikkuja ja harrastava tarvitsee – Golf: matkoja, kenttiä, varusteita, ohjelmaa ja vinkkejä – Ball Sports Expo: palloilulajit yhdellä kertaa – Helsinki Horse Fair: hevosurheilua, hevosia, varusteita ja ohjelmaa – Kuva & Kamera: pohjoismaiden suurin kuvauksen ja kuvankäsittelyn tapahtuma – Finnish Open: maailman parhaat vakio- ja latinalaistanssiurheilijat kohtaavat

**
Olemme nykyään myös LikeFinland.com. Jos haluat, että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Lue lisää
**

24.-26.3. Hetan Marianpäivät, Hetta, Enontekiö (www)
Marianpäivät on koonnut Pohjoiskalotin saamelaisia tärkeisiin kirkonmenoihin Enontekiölle jo 1500-luvulta lähtien, jolloin kokoonnuttiin viettämään häitä, kastajaisia ja hautajaisia Enontekiön kirkolle kevättalven aikaan. Enontekiölle on jäänyt elämään perinne Marianpäivistä saamelaisena kulttuuritapahtumana. Marianpäivillä keräännytään Ounasjärven jäälle seuraamaan poroajokilpailuja ja suopunginheittoa, tavataan tuttuja ja osallistutaan jumalanpalvelukseen. Perinnemarkkinatorilla myydään paikallisia tuotteita. Tarjolla on myös erilaisia taide- ja kulttuuriesityksiä, mm. joiku- ja saamenmusiikkikonsertteja, teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä lapsille suunnattuja tuokioita.

Kuvan lähde: Tosilappi.fi

Kuvan lähde: Tosilappi.fi

Lisää tapahtumia ja muuta kivaa tekemistä voit etsiä suomeksi KivaaTekemistä.fi ja englanniksi LikeFinland.com -palveluistamme. Palvelustamme löydät myös Lippupisteen tapahtumia. Osa artikkelissa mainituista kohteista on Kivaa Tekemistä -palvelun Tähtikohteita ja näkyvyyskumppaneita.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.