Löysimme kivoja kohteita ympäri Suomea – kiitos Emma ja Petra!

Julkaistu:

25.06.2015
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

KivaaTekemistä -tiimi sai kesäkuun alussa aivan uutta energiaa, kun ensin Emma Aaltonen Tuusulasta päivitti kohteita palveluumme reilut parisen viikkoa.

Tavoitteenamme on, että www.KivaaTekemistä.fi -palvelusta löydät jatkossa kivaa tekemistä jokaisesta Suomen kunnasta – mieluummin muitakin kuin se kirkko ja kotiseutumuseo.

Emma kertoi törmänneensä – jos ei muihin – niin juuri kotiseutumuseoihin myös pikku paikoissa kohteita päivittäessään. Kirkkoja emme palveluumme juuri päivitä, jos kunnassa on paljon muita vapaa-ajan käyntikohteita.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Emma sanoi oppineensa hyvin ”mantsaa” eli maantietoa. ”Mä en oo ikinä kuullu koko paikasta”, hän ihmetteli joidenkin pienten kuntien kohdalla.

Emma. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Emma. Kuva: KivaaTekemistä.fi

KivaaTekemistä -tiimin toimistossa Amerintiellä Tuusulassa oppii siis kesälläkin!

**
Tiloissamme on erikoista se, että sinne on syntynyt melkeinpä vapaa-ajan ja matkailun erikoispalvelujen keskittymä. Vieressä meidän seinän takana sijaitsee yrityksille kokouksia ja tapahtumia järjestävä Kokouspiste – ja toisen seinän takana venevakuutuksia tarjoava Yacht-Pool Finland.

Nämä toimistot ovat Kokouspisteen Nina Karttusen mukaan kerroksessa, josta on 1980-luvulla johdettu Amer-Yhtymää – nykyistä Amer Sportsia. Amer omisti tuolloin muun muassa muotiketju Marimekon. Ne olivat Marimekolle vaikeita vuosia ja tiloissamme on ehkä tehty Marimekon selviytymisen kannalta ratkaisevia päätöksiä! 🙂
**

Arvaa mikä maa? Tuusulan naapurikaupungin Keravan Keskuspuisto on viihtyisä, Euroopan malliin rakennettu chillailupaikka leikkipuistoineen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Arvaa mikä maa? Tuusulan naapurikaupungin Keravan Keskuspuisto on viihtyisä, Euroopan malliin rakennettu chillailupaikka leikkipuistoineen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Entä mistä kohteista Emma itse tykkää?

”Pikkukaupat ovat kiintoisia, esimerkiksi juuri päivittämäni Butiken på Landet Huittisissa”, Emma kertoo.

Nuoremmille seikkailupuistot ovat Emman mielestä sopivia. Jos vaikka joku tulee kauempaa Vantaalle lasten kanssa, niin palvelun avulla löytyy vaikka mitä, esimerkiksi SuperPark, Emma mainitsee.

Mielenkiintoinen Emman bongaus on myös eläin- ja puuhapuisto Zoolandia Varsinais-Suomen Liedossa.

Zoolandia sijaitsee Liedossa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Zoolandia sijaitsee Liedossa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tällä viikolla kesätyönsä aloitti puolestaan Petra Kaitajärvi. Petrakin yllättyi heti aluksi siitä, kuinka paljon kotiseutumuseoita on siellä täällä. Joillakin pienillä paikkakunnilla on myös kivoja suoramyyntitiloja Petran mieleen. Niitäkin hän on päivittänyt palveluun.

**
Perheen kesäloma suunnitelmissa?

Tutustu yhteistyökumppanimme matkatoimisto Skafur-Tourin Riitta Kiukaan artikkeleihin ja KivaaTekemistä -perhepaketteihin ”Helsinki” ja ”Luontoseikkailu Lapissa”.
**

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aivan uutena valloituksena meillä on Ahvenanmaa!

Petra on päivittänyt noin 25 kohdetta Ahvenanmaalta. Ne löytyvät helposti kirjoittamalla palvelumme etusivun vapaa haku -kenttään ”Ahvenanmaa”.

Ahvenanmaan kohteista Petran mielestä hauskalta kuulosti uusi Smart Park Ahvenanmaan Eckerössä. Kohdesivullamme on kuvattu tarkemmin, mitä kaikkea Smart Parkissa voi tehdä – esimerkiksi oppia leikin lomassa, mistä ruoka tulee pöytään!

Petra näyttää Ahvenanmaan kohteita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Petra näyttää Ahvenanmaan kohteita. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Petra kertoi yllättyneensä, että Mäntyharjulta, jonka piti olla tuttu mökkipaikka hänelle, löytyy myös viinitila!

Jo ennalta tuntemiaan ja nyt palveluumme päivittämiään huippukohteita Petralla olivat Ylöjärven Kurussa sijaitseva Keihään kesäpuoti ja Ruovedellä Helvetinjärven kansallispuiston upea Haukanhiedan hiekkaranta.

Petra. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Petra. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mikä on Petra erikoisin kohde, johon olet törmännyt?

”Karaoke-autokorjaamo.” Emme päivittäneet sitä palveluun, koska se ei kuulu kohdekategorioihimme.

Emma ja Petra työskentelevät parin viikon kesätyöjaksonsa osittain Keski-Uudenmaan Osuuspankin nuorten kesätyökampanjan tukemana.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle.

Tuoreimmat kohdearviomme: Seikkailupuisto Huippu, Espoo; Kukka- ja eläinpuisto Escurial, Liminka; Radio-ohjattavien autojen keskus RC Areena, Oulu; Merellinen matkailukaupunki Kaskinen; Jokipiin Pellava, Jalasjärvi.

Nämä ja kymmenet muut artikkelimme sekä tuhannet upeat kohteet löydät palvelustamme kaikilla päätelaitteilla – ja kesälomareissulla lähikohteet sädehaun avulla mobiilisti.

Lisätietoa kohteille