Lähde jännittävälle pääsiäisseikkailulle kaivokseen!

Julkaistu:

19.04.2014
| Kirjoittanut:

IMG_2032

IMG_2080

IMG_2085

IMG_2114

IMG_2097

Osallistuimme koko perheen voimin suosittuun Tytyrin Kaivosmuseon Pääsisäisseikkailuun Lohjalla. Paikalla olleet lapset ja aikuiset varustettiin kypäröin ja kuljetettiin tila-autoilla Tytyrin kaivoksen uumeniin.

Aluksi vähän huolestutti, miten alle 3-vuotias pikkumies mahtaa viihtyä kaivosolosuhteissa parin tunnin ajan, mutta ihan turhaan. Pääsiäisseikkailu oli suunniteltu niin taidokkaasti, etteivät edes vanhemmat päässeet pitkästymään.

Mukana ollut opas kertoi tarinoita kaivoksen historiasta sillä välin, kun adhd-pupu säntäili juoksujalkaa sinne tänne lapset perässään. Matkan varrella näki liudan tarinaa rikastuttavia hahmoja Hullusta Hatuntekijästä Matami Mämmiin, jolta sai halutessaan mämmimaistiaisia.

Aktiviteettejakin riitti: oli kissatanssia, pääsiäismunien piirtelyä, taikapölyn sirottelua ja paljon muuta. Mutta mikä olikaan Tytyrin kaivosmuseon Pääsiäisarvoitus?


Ajankohta: 19.4. ja 20.4. klo 12 ja klo 15
Liput: 15 e (netticket.fi)
Kesto: n. 2 h
Suositeltu ikäräja: 3 v

Muuta huomioitavaa:
Lämpötila kaivoksessa: n. + 8 astetta
Kypäräpakko! (kypärät saa kaivokselta)
Ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Kaivoksessa on WC (bajamaja).
Mukaan kannattaa varata juotavaa ja pikkupurtavaa.


Tytyrin Pääsiäisseikkailu toteutetaan nyt kolmannen kerran. Pääsiäisseikkailu on Lohjan Matkailupalvelukeskuksen, Lohjan harrastenäyttelijät ry:n, Lohjan Oppaiden, Tanssistudio Funkan, Lohjan kaupungin kulttuuritoimen ja Lohjan Museon yhteisponnistus.

Tytyrin Kaivosmuseo on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde. Tytyriin pääsee tutustumaan myös kesällä yleisökierroksilla ja ryhmäkierroksilla erikseen sovittaessa. Kaivoksen historia ulottuu 1800-luvulle ja kaivoksen uudemmissa osissa louhitaan yhä kalkkia.


KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tilaa uutiskirjeemme palvelumme etusivun kautta, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista blogijulkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).