Kokeile laitesukellusta Matkamessuilla!

Julkaistu:

17.01.2014
| Kirjoittanut:

Matkamessut 2014

Matkamessut 2014

Matkamessut 2014 tarjoaa vieraille perinteisten messutarjousten ja tuoreelle painomusteelle haiskahtavien esitteiden lisäksi Matkahuutokauppaa ja paljon uusia kohteita: Albania, Argentiina, Aruba, Bahamas, Bangladesh, Lesotho, Mauritius, Meksiko, Peru, Sri Lanka ja Turkmenistan. Paluun tekivät vuosien tauon jälkeen Tsekki, Malediivit ja Japani. Piristysruiskeena toimivat uudet pienet matkatoimistot, joista yhtenä mainittakoon räätälöityjä matkoja Nicaraguaan, Panamaan ja Costa Ricaan tarjoava Jaakkola tours.

Käteeni tarttui myös esite Viron Pärnuun kesällä 2014 avattavasta koko perheen teemapuisto Lottemaasta. Lapsellisille messuvieraille paras päivä lienee sunnuntai, jolloin luvassa on askartelua, piirustuskilpailuja, kasvomaalausta sekä Maskottidisco avec Herra Hakkarainen & kumppanit. Ja pankin räjäyttää kukapa muukaan kuin Robin! Iiiiiiik!

Eikä siinä vielä kaikki, matkamessuilla voi päästä kokeilemaan laitesukellusta asiantuntevien PADI (Professional Association of Diving Instructors) -sukelluskouluttajien opastuksella.

Sukeltaminen on Kivaa Tekemistä!

Sukeltaminen on Kivaa Tekemistä!

”Haluatko kokeilla sukeltamista?” – kysyi ystävällinen mieshenkilö, kun kävelin sukellusvälineitä kaupittelevan kojun ohitse. Aluksi luulin sen olevan vitsi, mutta ei, tyyppi oli tosissaan. ”Meillä on föönikin…” totesi mies, kun olin lähdössä poispäin. Pienen kävelykierroksen jälkeen palasin kuitenkin takaisin kojun äärelle ja kerroin muuttaneeni mieleni.

Oli sen verran vakuuttava ja hyvä myyntipuhe laitesukelluksesta, ettei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin pukea märkäpuku ylle, räpylät jalkaan ja hypätä sukelluskouluttajan kanssa altaaseen. Jotta sukeltamista pääsi kokeilemaan, täytyi olla perusterve. Ensimmäinen ohje oli: ”Älä pidätä hengitystä veden alla, äläkä ui käsilläsi”.

Kokeilin ”hengittämistä” aluksi vedenpinnan yläpuolella ja huomasin, ettei se paljoa poikennut ilokaasun vetämisestä synnytyssalissa. Yes, tämähän onnistuu! Sitten vaan naama veteen ja sama juttu uudelleen. Heti kun pistin pääni vedenpinnan alapuolelle ja vetäisin keuhkot täyteen ”ilmaa”, tajusin, mitä kouluttaja tarkoitti puhuessaan veden alla vallitsevasta ”rauhasta”. Sitä se todellakin oli; taustalla oleva messuhäly muuttui hetkessä täydelliseksi hiljaisuudeksi.

Sitten vaan sukeltamaan ympäri allasta. ”When I tried it first time, it changed my life”. No joo, ei ehkä ihan mun koko elämää, mutta taatusti käsitystäni sukeltamisesta. Paras palkinto, jonka sukelluskouluttaja voi kuulemma saada, on oppilaan kasvoilla oleva hymy sukeltamisen jälkeen. PADIn tyyppi halusi ikuistaa hymyni, koska olin niin ”exceptionally smiley”. Se oli loistava päätös messupäivälle.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista blogijulkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).