KivaaTekemistä testasi: Suomen vaikuttavin teemapuisto SantaPark

Julkaistu:

02.01.2016
| Kirjoittanut:

Päivitetty 12/2016

Rovaniemi, Joulupukin maa! Kerroimme lapsille, että tänä jouluna pukki ei toisi lahjoja meille itse, vaan laittaisi tontut asialle. Tänä vuonna oli meidän vuoro vierailla Joulupukin luona.

SantaPark, Rovaniemi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SantaPark, Rovaniemi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Saimme tilaisuuden tutustua Rovaniemellä sijaitsevaan Joulupukin kotiluolaan, SantaParkiin, joka on yksi Suomen kansainvälisimmistä vapaa-ajan matkailukohteista. Jo ulkopuolelta huomaa, ettei kyseessä ole mikään tavanomainen vierailukohde. Emme olleet aikaisemmin vierailleet SantaParkissa, mutta olimme kuulleet siitä paljon hyvää.

Reilun 20 pakkasasteen ulkoilmasta oli mukava astella sisälle lämpimään luolaan. Heti sisään astuessa lähdimme laskeutumaan hämyistä, värivaloin valaistua käytävää pitkin lipunmyyntipisteelle. Iloiset tontut käärivät keltaiset rannekkeet ranteisiimme, jätimme ulkovaatteet naulakkotiloihin ja jatkoimme jännittävin ääniefektein varustettua toista käytävää yhä syvemmäs luolan uumeniin.

Kallion sisään louhittu Joulupukin luola tekee vaikutuksen sekä lapsiin että aikuisiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kallion sisään louhittu Joulupukin luola tekee vaikutuksen sekä lapsiin että aikuisiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Alhaalla tuntui kuin olisimme tulleet ihan toiseen maahan ja maailmaan. Ympärillä kuului iloista puheensorinaa eri kielillä ja hymyileviä tonttuja vaelteli sinne tänne.

SantaParkin lipunmyynnissä riitti vilskettä joulun jälkeenkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SantaParkin lipunmyynnissä riitti vilskettä joulun jälkeenkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vierailimme Postitoimistossa, jossa seurasimme Joulupukille osoitettujen kirjenippujen kulkua lajittelukoneen liukuhihnalla. Tontun mukaan kirjeitä oli tullut tänä vuonna niin paljon, että kone on vieläkin käynnissä. ”Kaikki lahjatoiveet ovat kyllä ennättäneet”, tonttu muistutti.

SantaParkin Postitoimisto. Kuva: KivaaTekemistä.fi

SantaParkin Postitoimisto. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Postitoimiston lähistöllä pääsi alittamaan Napapiirin ja katselemaan upeita jääveistoksia kylmässä tilassa olevaan Jäägalleriaan. Ystävällinen Jääprinsessa ohjasi meidät lämpöisten takkien luokse. Niitä sai halutessaan lainata galleriavierailun ajaksi. Veistokset olivat upeita taideteoksia. Lapset pääsivät testaamaan niin jääliukumäkeä kuin Jääkuningattaren valtaistuinta.

Napapiirin alitus. "Tuu Eetu kokeilemaan, täällä tuulee!" Kuva: KivaaTekemistä.fi

Napapiirin alitus. ”Tuu Eetu kokeilemaan, täällä tuulee!” Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jääprinsessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jääprinsessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jäägalleria. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jäägalleria. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jäägalleriavierailun jälkeen huomasimme ihmisten jonottavan pääsyä Satujunan kyytiin. Se toimii kuten huvipuistojen kummitusjunat. Jono lyheni mukavan nopeasti, eikä aikaakaan kun istuimme jo reessä ja odotimme mielenkiinnolla, mitä matka toisi tullessaan.

Kaikki reet olivat neljän istuttavia. Oli tosi kiva kun pääsimme kaikki, 2 lasta ja 2 aikuista, samaan rekivaunuun. Lähtöpisteen edustalla oli maininta valoista, jotka saattaisivat aiheuttaa joillekin epileptikoille kohtauksen. Itse en huomannut valoja, jotka olisivat olleet millään tavalla häiritseviä.

Satujuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Satujuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Toisella luokalla oleva tyttäremme kiinnostui osallistumaan Tonttukouluun, joita pidetään SantaParkissa puolen tunnin välein. Mietimme kovasti etukäteen, mitähän tonttukoulussa opetettaisiin. Kun opetuksesta vastaava tonttukaksikko otti osallistujajoukon sisään, pian selvisi, että tarkoituksena oli oppia 20 minuutin aikana se, mitä 99 vuotta kestävässä oikeassa tonttukoulussa opetetaan!

Oli hienoa, että opetus järjestyi myös suomeksi, vaikka osallistujien joukossa oli vain muutama suomea puhuva. Suomen lisäksi tontut puhuivat venäjää ja englantia. Jännittävässä Tonttukoulussa opetettiin mm. kurkistelemaan ikkunoista. Lopuksi osallistujat – myös mukana olleet vanhemmat – saivat diplomin ja tonttulakin.

Tonttukoulu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tonttukoulu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nuorimmaisemme oli sillä välin viettänyt aikaa Angry Birds -leikkipaikassa. Leikkipaikka on sijoitettu fiksusti ravintolan yläpuolelle. Sieltä pääsee näppärästi alas liukumäkeä laskemalla. Hyvä juttu oli se, ettei Angry Birds –teemaa ole tuotu liian vahvasti esille. Olimmehan sentään Joulupukin kotiluolassa emmekä huvipuistossa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Me mennään sit Kolvatuntulille Joulupukin luo”

Nuorimmaisemme oli puhunut paljon pukin näkemisestä, mutta kun H-hetki koitti, hän pisti jarrut pohjaan ja isosisko sai mennä isän kanssa Joulupukin työhuoneelle pukkia tapaamaan.

Ariel-tontulla riitti tarinaa Pukin toimiston ovella ja vihdoin hän päästi meidät sisään. Pukki oli ystävällinen oikea, vanha joulupukki. Kiinnostavimmat kysymykset, kuten pukin ikä, taisivat jäädä kuitenkin kysymättä. Halutessaan Pukin vierailulta sai ottaa kuvan tai ostaa yhteiskuvan.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suurin tohina oli meneillään Joulumuorin Piparilassa, jossa koristellaan salaisella Joulumuorin reseptillä valmistettuja isoja sydämen muotoisia pipareita. Tila oli täynnä innokkaita piparin koristelijoita ja lisää oli tulossa.

Sokerikuorrutteen levittämiseen tarvittiin äidin apua, mutta strösselin ripottelu onnistui ilman apuvoimia. Kaatui strösselikippo välillä kumoonkin ja sormet olivat tahmaiset, mutta kivaa oli. Yhden piparin koristelu maksoi alkaen 2,90 e. Hintaan sisältyi pipari, sokerikuorrutetta ja strösseliä.

Piparin koristelu on tarkkaa puuhaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Piparin koristelu on tarkkaa puuhaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Näimme SantaParkissa myös Kalligrafiakoulun, jossa olisi päässyt harjoittelemaan hienoa kirjoitusta aidolla musteella ja sulkakynällä sekä Puuhariihen, jossa oli mahdollisuus askarrella oma joulukoriste.

Vierailun päätteeksi kävimme syömässä ja pääsimme samalla seuraamaan SantaParkin tanssiesitystä. Vaikka SantaParkissa oli vierailumme aikana paljon ihmisiä, ravintolassa oli hyvin tilaa. Lounaspöydässä oli tarjolla kolme pääruokavaihtoehtoa, keittoa, salaattia ja leipää.

SantaParkin viihtyisässä ravintolassa pystyi seuraamaan ruokailun lomassa tanssiesitystä. S Kuva: KivaaTekemistä.fi

SantaParkin viihtyisässä ravintolassa pystyi seuraamaan ruokailun lomassa tanssiesitystä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Paljon kiintoisaa seurattavaa riitti paljon esityksen jälkeenkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Paljon kiintoisaa seurattavaa riitti paljon esityksen jälkeenkin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suosikit löytyivät heti

Kun kyselimme lapsilta, mikä SantaParkissa oli ollut kivointa, molemmat vastasivat yhteen ääneen ”Satujuna”! Juniorimme tykkäsi myös Jäägallerian ja Angry Birds -leikkipaikan liukumäistä. Tonttukoulu diplomeineen ja tonttulakkeineen oli tyttäremme mielestä niin kova juttu, että se päässä mentiin nukkumaankin.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

SantaPark oli viihtyisä ja vaikuttava kansainvälisen tason käyntikohde myös meidän aikuisten mielestä. Se kannattaa kokea vähintäänkin kerran elämässään! Me ainakin yllätyimme, että olemmeko todella Suomessa.

Eri maista kotoisin olevat tontut puhuivat ties montako kielta, mutta kaikki tuntuivat osaavan myös suomea. He olivat iloisia ja auttavaisia, osa tosi tomeria. SantaParkissa on ruokailumahdollisuus ja sieltä löytää myös paljon kivaa ostettavaa kotiin tai lahjaksi.

Iloinen Helmiina-tonttu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Iloinen Helmiina-tonttu. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tyttäremme kertoi vierailun jälkeen, että SantaParkissa on varmasti kiva olla töissä. Se on epäilemättä totta, sillä hyväntuulisia joulu- ja lomafiiliksissä olevia ihmisiä on mukava palvella. Tonttujen hymy ja positiivisuus tuntui tarttuneen meihinkin.

Huom! SantaParkiin pääsee samalla rannekkeella seuraavanakin päivänä.

Hämärän aikaan ulkopuolella loistavat kartion muotoiset valolyhdyt saavat aikaan satumaista tunnelmaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hämärän aikaan ulkopuolella loistavat kartion muotoiset valolyhdyt saavat aikaan satumaista tunnelmaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uutta SantaParkissa!
SantaParkin alueelle on avattu tällä kaudella uusi upea Arctic Treehouse Hotel. Lisätietoja

Yhteystiedot

SantaPark
Tarvantie 1, Rovaniemi
puh. 0600 301 203 (1,5 e + pvm)

SantaPark on avoinna 8.1.2017 saakka ja avautuu taas uudelleen kesällä 2017.

SantaPark on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja yhteistyökumppani.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo, kuvat: Sari Särkijärvi

***
Jos haluat, että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.

2 thoughts on “KivaaTekemistä testasi: Suomen vaikuttavin teemapuisto SantaPark

  1. Anu Inkiläinen

    Kiva paikka! Kävimme 22.12 kohti mummolaa ajellessa. 😄

Kommentointi on suljettu.