KivaaTekemistä testasi: Rantaloma Flamingossa

Julkaistu:

04.02.2016
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

KivaaTekemistä -tiimi tutustui Vantaalla sijaitsevan Flamingon Vesipuistoon ja Sisäseikkailupuisto Naurusaareen tammikuun lopulla. Jälleen kerran tuli huomattua se, ettei tarvitse ajaa satojen kilometrien päähän tai matkustaa ulkomaille päästäkseen irtautumaan arjesta.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

”Milloin mennään sinne Flamingoon..”

Normaalisti käymme Flamingossa viikonloppuisin, mutta tällä kertaa menimme vesipuistoon keskiviikkona päiväsaikaan. Yllätyimme siitä, kuinka rauhallista vesipuistossa oli arkipäivänä. Oli kiva kun pukuhuoneessa oli tilaa ja pyyhkeellekin löytyi vapaa lokero suihkuhuoneessa. Kaiken lisäksi lippu on edullisempi kuin viikonloppuna (pe-su).

Trooppinen tunnelma

Heti vesipuiston puolelle astellessa kiinnittää huomiota siihen, että ilma on ei ole viileä toisin kuin uimahalleissa. Flamingon Vesipuiston +32 asteen lämpötila on todella miellyttävä. Edes ruokaillessa pelkät uikkarit päällä ei tullut kylmä. Ei edes silloin kun söimme jäätelöä. 🙂

Jos kaitsettavana ei ole pieniä lapsia, voi jäädä hetkeksi pötköttämään rantatuoliin veden kohinaa ja taustalla soivaa musiikkia kuunnellen tai mennä rentoutumaan upeaan Flamingo K20 Spa -kylpylään. K20 Span lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn molempiin, sekä aikuisten kylpylään että vesipuistoon.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Liukumäkeen!

Eetu 4 v. olisi halunnut laskea hurjimmista liukumäistä, mutta ikä ei ihan vielä kaikkiin riittänyt. Harmitus kaikkosi kun pääsi itsekseen laskemaan uimarenkaan kera Familia-liukumäestä. Vielä vuosi sitten Eetu halusi laskea kädestä kiinni pitäen, mutta nyt poika kiersi Familiaa solkenaan!

Iskä yllättyi positiivisesti kokeiltuaan ensi kertaa renkaalla laskettavaa Magic Mayaa, jota uimavalvoja Sami suositteli. Renkaalla saattoi pyörähtää putken sisällä 360 astetta ja matka jatkui! Kun Mayan jälkeen meni isoon siniseen Villivirtaan, niin tulviva vesi yllätti kuivemman renkailun jälkeen. Mukavia kokemuksia aikuisellekin.

Familia-liukumäki. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Familia-liukumäki. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Flamingo Vesipuiston liukumäet

Familia-liukumäki (ikärajaton leveä liukumäki)
Inkaputous (alaikäraja 3 v.)
Magic Maya -liukumäkitunneli (alaikäraja 8 v.)
Villivirta (uimataitoisille, alaikäraja 10 v.)

Lisäksi lasten altaasta löytyy kaksi liukumäkeä perheen pienimmille.

Lasten allas. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lasten allas. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Isossa Viihdealtaassa Eetu tykkäsi kelluvista krokotiileista, joiden selässä oli mukava liikuskella iskän kanssa. Vanhempien täytyy kuitenkin olla tarkkana, ettei uimataidoton lapsi pääse putoamaan kellukkeen päältä. Niinpä oli hyvä, että aikuisilla riitti hyvin jalat pohjaan isossa Viihdealtaassakin. Uimataitoisille tarkoitettu Vastavirta-allas antaa polskimiseen mukavat lisävauhdit.

Testasimme lasten kanssa myös Jacuzzi- ja Geysir-porealtaat, jotka saivat poreineen aikaan riemun kiljahduksia ensikertalaiselle. Flamingossa on myös hyppytornit (3 m ja 5 m) ja Sporttiallas palloineen ja maaleineen (25 m).

Porealtaat Jacuzzi (vas.) ja Geysir. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Porealtaat Jacuzzi (vas.) ja Geysir. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Spa Cafe Vesipuiston hodarit säväyttivät!

Olimme alunperin ajatelleet, että söisimme vesipuistopäivän jälkeen yhdessä Flamingon viihdekeskuksen monista ravintoloista. Päätimme kuitenkin testata vesipuiston kahvilan tarjontaa. Cafeeseen eli ”rantakahvilaan” pääsee vain Vesipuistosta käsin. Cafe palvelee myös seinän takana olevaa, aikuislle tarkoitettua K20 Spa -kylpylää.

Vesipuiston kahvilaan on lyhyt matka. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vesipuiston kahvilaan on lyhyt matka. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oli piristävää, että listalla komeilikin burgereiden sijaan monipuolinen valikoima erilaisia hodareita! Eikä ne olleet mitään pieniä perushodareita vaan laatuhodareita Kanniston leipomon sämpylän, Helsingin Makkaratehtaan nakkien ja raikkaiden mausteiden kera. Myös lapset tykkäsivät. Dogien kylkeen sai halutessaan ostaa muhkeat ”ranet” kahvilan omalla maustesekoituksella. Maukkaat Dogit saa myös gluteenittomina.

Kahvilasta voi ostaa hodareiden lisäksi tuoreita salaatteja, wrappeja, maissipaneroituja kanafileitä, smoothie-juomia, jäätelöä ja muita herkkuja ja virvokkeita. Kahvilaostokset hoituvat näppärästi sisäänpääsyrannekkeella. Ostoksista kertyneen summan voi maksaa vesipuiston kassalle pois lähtiessä.

Vesipuiston päivälippujen hinnat:

MA-TO aikuiset 18e/ lapset 3-13v. 10e/ perhelippu 50e
PE-SU aikuiset 24e/ lapset 3-13v. 14e/ perhelippu 68e
Alle 3v. maksutta.

Break Sokos Hotel Flamingon asiakkaat saavat rannekkeen ostaessaan kaksi käyntiä yhden hinnalla kahtena peräkkäisenä päivänä.

Flamingo K20 Span lippujen hinnat:

MA-PE 29e
LA-SU + juhlapyhät 39e

Seniorit ja opiskelijat saavat alennusta lippujen hinnoista. Alennukset eivät ole voimassa loma-aikoina. Lisätietoja

Naurusaari

Vesipuiston ja ruokailun jälkeen suuntasimme Flamingon sisäseikkailupuisto Naurusaareen. Naurusaaren sisäänkäynnillä oli päiväkodin porttia muistuttava ovi. Tunnelma oli melko rauhallinen, mikä johtui mitä luultavimmin siitä, että oli arkipäivä. Näin tuumasi myös kassalla oleva Kiia, jonka mukaan pe-su ovat selkeästi vilkkaampia. Ainakin meidän lapset olivat siitä mielissään, koska mihinkään ei tarvinnut jonottaa.

Naurusaaren Kiia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Naurusaaren Kiia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hyviä etuja lähialueen lapsiperheille

Naurusaaren toinen työntekijä Christa esitteli meille Naurusaari-passia, joka vaikutti todella hyvältä edulta erityisesti lähellä asuville perheille. Passi maksaa 25 e 1-3-vuotiaille ja 45 e yli 4-vuotiaille ja on voimassa kuukauden ostopäivästä.

Naurusaaren Christa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Naurusaaren Christa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Naurusaareen voi mennä passin voimassaoloaikana vaikka joka päivä. Se on mukavaa vaihtelua sellaisille vanhemmille, jotka ovat päivät kotona lasten kanssa. ”Meille voi tulla heti aamukymmeneltä, käydä välillä kotona syömässä ja päikkäreillä ja tulla vielä takaisinkin jos jaksaa”, Christa vinkkaa.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Saatavilla on myös passeja, johon saa merkinnän jokaisesta käynnistä Naurusaaressa. Viidennestä saa ilmaisen sisäänpääsyn.

Kinect for Xbox 360 -laitteessa peliä hallitaan oman kehon avulla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kinect for Xbox 360 -laitteessa peliä hallitaan oman kehon avulla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Punaiset posket ja naurusuu

Lapset viihtyivät katon rajassa kiemurtelevissa putkissa. ”Menkää vaan mukaan, ne kestää aikuistenkin painon”, Christa rohkaisee. Myös pelit, joissa sai tanssia ja hyppiä, olivat lasten mieleen. Naurusaaressa oli myös tramboliini, sählynurkkaus ja pelihuone Microsoft Xbox -pelikonsoleineen. Lisäksi oli mm. leikkilaiva pienemmille lapsille.

Pelihuone oli suosittu erityisesti poikien keskuudessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pelihuone oli suosittu erityisesti poikien keskuudessa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Naurusaaressa hyvää on sen kodikkuus kokolattiamattoineen ja se, että lapsen menoa voi seurata siellä helpommin kuin isommissa sisäleikkipuistoissa. Aikuiset saavat olla lastensa kanssa Naurusaaressa maksutta. Kouluikäisen lapsen voi jättää Naurusaareen esimerkiksi ostosreissun tai elokuvissakäynnin ajaksi ilmoittamalla siitä henkilökunnalle ja antamalla yhteystiedot.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sekä Naurusaaressa että Flamingo Span vesipuiston kahvilassa voi järjestää lastensynttärit. Minimiosallistujamäärä on 5 lasta. Jokainen Naurusaaren synttärisankari ja -vieras saa lahjaksi ilmaislipun vesipuistoon.

Liput

Alle 1-vuotiaat maksutta
1-3 v. 7 e
Yli 4 v. 12 e

Ostaessa lipun samalle päivälle vesipuistoon, vesipuistolipusta saa 2 e alennuksen. Alennuksen saa myös toisinpäin. Break Sokos Hotel Flamingon asiakkaat saavat -20 % alennuksen Naurusaaren lipun hinnasta.

Yhteystiedot
Viihdekeskus Flamingo
Tasetie 8, Vantaa
puh. 020 7785 201

Flamingo Span kotisivut
Flamingo Vesipuisto Facebookissa

Naurusaaren kotisivut
Naurusaari Facebookissa

KivaaTekemistä.fi -palvelun Flamingo Span kohdesivulta pääset myös aiempiin Flamingo-aiheisiin artikkeleihimme.

Teksti: Sari Särkijärvi, Henri Elo

Flamingo Spa on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja yhteistyökumppani.
**
Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.