KivaaTekemistä selvitti: Suomen ihanimmat kahvilat 2015

Julkaistu:

19.05.2015
| Kirjoittanut:

Kuva: Harjupaviljonki, Heinola. Harjupaviljonki on v. 1900 rakennettu historiallinen vohvelikahvila Heinolassa. Kesäaikaan avoinna olevassa kahvilassa on tarjolla vohveleita lukuisilla eri täytteillä sekä kahvilan omia leivonnaisia. Harjupaviljongissa järjestetään myös musiikki- ja kulttuuritapahtumia.

Kuva: Harjupaviljonki, Heinola. Harjupaviljonki on v. 1900 rakennettu historiallinen vohvelikahvila Heinolassa. Kesäaikaan avoinna olevassa kahvilassa on tarjolla vohveleita lukuisilla eri täytteillä sekä kahvilan omia leivonnaisia. Harjupaviljongissa järjestetään myös musiikki- ja kulttuuritapahtumia.

Ympäri kyliä ja kaupunkeja kierrellessä tekee monesti mieli pysähtyä ”johonkin ihanaan kahvilaan”, mutta mistä sellaisen löytää? KivaaTekemistä selvitti Suomen ihanimpien kahviloiden sijainnit.

Etsinnöissä meitä auttoivat KivaaTekemistä -palvelun tykkääjät, kun kyselimme kahvilasuosikkeja alkukeväästä Facebookin kautta. Suuri kiitos kaikille, jotka ilmiannoitte meille ihanan kahvilan!

Kahviloiden ihanuuteen vaikuttivat seuraajiemme mielestä paikan viihtyisyys ja tunnelma sekä tietysti tarjolla olevat herkut. Alapuolelta löydät listan ihanista kahviloista alueittain.

Pohojammaan komiat…

Kropsu, Kurikka
”Kurikas….sielon Kropsu….evähistä paras!!!!”
Kahvila Valkoinen Puu, Kauhajoki
”Mukava kahvila Valkoinen Puu Kauhajoella. Itsetehdyt leivonnaiset ja viihtyisä paikka”
Aarla, Lapua
”Aarla Lapualla. Tuotteet aivan sulaa suussa.”
Kahvila Ylikiva, Vaasa
”Kahvila Ylikiva on ylihyvä Vaasassa! Kotoinen mummola-henkinen kahvila, jossa hienosti huomioitu lapsetkin omalla leikkinurkalla.”
aroma Bakeri & Konditori, Koivulahti
”Aroma Koivulahdessa on kiva ja vielä Suomen paraskin”
Etelän erityiset…

Cafe Regatta, Helsinki (Töölö)
”Cafe Regatta Helsinki, Merikannontie 10. Ihana tunnelma meren rannalla, pihalla voi grillata makkaraa tai paistaa lettuja.”
Kahvila-Ravintola Gate 1, Helsinki (Malmin lentoasema)
”Maukas brunssi viikonloppuisin”
Cafe Samovarbar, Helsinki (Suomenlinna)
”Cafe Samovarbar Suomenlinnassa lelumuseon yhteydessä. Mieletön tunnelma, sisällä ja ulkona. Sinne on päästävä uudestaan.”
Kahvila Ulla ja Aleksander, Mäntsälä
”Mäntsälän keskustassa on: kahvila Ulla ja Aleksander, ihanan viihtyisä pieni kahvila!”
Lapinkylän Leipomo, Kirkkonummi
”Lapinkylän Leipomo, Kirkkonummen Lapinkylässä, Evitskogintiellä. Kantapaikka, siellä istutaan kahvilla nytkin.”

Kahvitupa Nina Maria, Lohja
”Ihana, maalaisromanttinen pala rauhallista hetkeä keskellä kaupunkia. Ruusukupit ja upea leivonnais- ja lounasvalikoima takaavat asiakkaan kotoisan olon, pienillä bonuksilla.”
Petri’s Chocolate Room, Fiskars
”Petri’s Chocolate Room Fiskarissa. Ihana sisustus kivassa miljöössä ja mitkä herkut!!! Ainoa ongelma valinnan vaikeus.”
Cafe Lauri, Lohja

Kaffila

*** Löydä kesäkohteet kotoa tai reissun päältä: www.KivaaTekemistä.fi ***

Tampereen tärpit…

Cafe Amurin Helmi
”Cafe Amurin Helmi Tampereella Amurin työläismuseokorttelin kupeessa on aivan ihana!”
Tallipihan kahvila
”Tallipihan kahvila, Tampereella, on aivan ihastuttava!”
Sara Hildenin taidemuseon kahvila
”Kahvila, jossa olen nähnyt ja maistanut eniten erilaisia ihania kakkuja, on Sara Hildenin museon kahvila Tampereella.”

Hämeen helmet…

Harjupaviljonki, Heinola www
Historiallinen vohvelikahvila uniikissa rakennuksessa. Vohvelikahvilasta saa herkullisia vohveleita monilla eri täytteilä.
Cafe Kailas, Heinola
”Ihanimmat kahvilat löydän läheltä, Heinolassa hurmaava Cafe Kailas aivan ihanalla sijainnilla Heinolan Siltasaaressa lämpöisine tunnelmineen.”
Lintan Kammari, Sysmä
”Lintan kammari Sysmässä itsetehtyine lukuisine herkkuineen ja myytävine käsitöineen vie mennessään mielen ja kielen!”
Kahvila Kariranta, Lahti
”Kahvila Kariranta Lahdessa. Vanhassa asemarakennuksessa, mahtavia leipomuksia ja ihanaa palvelua kauniissa miljöössä, Vesijärven rannalla.”
Oskarin Piha, Lahti
Linnan Pyöräverstas, Hämeenlinna

Lapin lumoajat…

Korpihilla, Posio
”Posion Tolvassa Korpihilla-kahvila. Herkkuja ja sisustusihanuuksia vanhassa koulussa.”
Cafe Soma, Kittilä
”Café Soma Kittilässä! Pastellinsävyinen unelma kaamoksen keskellä tuo piristystä pimeyteen makuineen, tuoksuineen ja väreineen!”

Muu Suomi…

Kahvila Nanda, Mikkeli
Kaesan Kotileipomo, Kuhmo

Harjupaviljonki on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.

Liittymällä Tähtikohteeksi saat korostetun näkyvyyden hakupalveluumme kuvineen ja esittelyteksteineen sekä näkyvyyden etusivun Tähtikohteet-karusellissa. Katso lisää.

4 thoughts on “KivaaTekemistä selvitti: Suomen ihanimmat kahvilat 2015

  1. Anne Laukkanen

    Sisustuskahvila Kardemumma, Vääksy: Sisustuspuoti ja kahvila, jossa itse tehtyjä leivonnaisia ja suussasulavia juustokakkuja.

  2. Susanna

    Tampereen tärppeihin vielä koirakahvila vainu! Ihanat leivonnaiset, vohvelit, salaatit, smoothien ja mitä vielä… Viihtyisä paikka koirien ystäville 🙂

  3. Nina Alivirta

    Hurmaavan hyvänmakuinen taukopaikka Kellokosken joenvarressa Ruukin kulmilla. Urbaani, suvereeni, rento ja orginelli. Ruoat tainnuttavan hyvää, kakut ikimuistoisia. Pelkkää hyvää oloa, ei toista samanmoista.

Kommentointi on suljettu.