Kivaa Tekemistä -kesätyöntekijä Rean suosikkikohteet Suomessa: Tuusula, Helsinki, Kuopio, Pielavesi, Naantali ja Vanha Porvoo!

Julkaistu:

24.07.2017
| Kirjoittanut:

Heippa, täällä kirjoittaa kesätyöntekijä Rea Laakso. Olen 16-vuotias tyttö Tuusulasta ja aloitan ensi syksynä lukion 2. vuosiluokan. Pääsin KivaaTekemistä.fi:hin kesätöihin ja työ on todella mielenkiintoista sekä opettavaista. Monien minulle täysin tuntemattomien kohteiden olemassaolo tässä pienessä maassa on yllättänyt.

Koska Suomi on suhteellisen pieni maa, on ollut helppoa reissata eri puolilla Suomea. Varsinkin pienempänä kiertelimme kesät uusilla paikkakunnilla ja tutustuimme ennestään tuntemattomiin kohteisiin. Uudet paikat kiehtovat minua edelleen ja aion vielä todellakin tulevaisuudessa jatkaa kotimaani tutkimista.

Suosikkeja Tuusulasta

Jo kotikunnastani, Tuusulasta löytyy vaikka mitä! Harrastan golfia, joten kesän must kohde on Tuusulan Golfklubi. Golfleirit ja -kurssit kesällä ovat olleet aina mukavaa toimintaa ja sijainti lähellä on ehdoton plus. Myös urheilukeskuksessa on tullut vietettyä paljon aikaa esimerkiksi tenniksen parissa.

Tuusulasta löytyy kivoja uimapaikkoja. Omat lempparirannat ovat Häkli ja Urheilukeskuksen lampi. Asun lähellä Tuusulan kirkkoa, ja siksi Tuusulan kirkon rannasta on tullut lempparipaikka piknikille kavereiden kanssa. Järvi vieressä, laituri ja nurmialue tekevät kohteesta täydellisen kesäpäivän viettoon. Jokavuotinen Tuusulan Taiteiden yö -tapahtuma on tullut jo perinteiseksi kesän päätetapahtumaksi.

**
KIVAA TEKEMISTÄ -KESÄKUVAKISA 2017 ON RATKENNUT!
Katso lukijoidemme suosikkikuvat ja -kohteet täältä!

**

Muistoja Ainolasta

Tuusulan ja Järvenpään rajalla on Jean Sibeliuksen kotitalo Ainola ja nykyinen Cafe Aulis. Minun mummini ja hänen ystävänsä perustivat alkuperäisen Ainolan kahvilan, ja siksi minulla on paljon muistoja Ainolasta. Jo vauvasta lähtien olen viettänyt kesiäni Ainolassa perheeni ja muiden sukulaisten seurassa ja iso nurmialue on mahdollistanut juoksuleikit pikkuveljen kanssa.

Nähtävää ja koettavaa Helsingissä

Tuusulan sijainti lähellä Helsinkiä on mahdollistanut lukio-opintoni Helsingissä ja tutustumisen Suomen pääkaupunkiin perusteellisemmin. Helsingissä on todella paljon nähtävää, ja en ole vielä päässyt tutustumaan kaikkiin haluamiini paikkoihin.

Lempikulttuurikohteitani Helsingissä ovat Ateneum, Luonnontieteellinen museo, Musiikkitalo ja Oopperatalo. Oopperatalolla on tullut käytyä katsomassa useita baletteja ja museot, teatterit ja musiikkitalo ovat tulleet lähinnä tutuiksi lukioni takia.

Kahviloita ja muita ruokapaikkoja löytyy myös yllinkyllin ja niitä on kiva käydä testaamassa ystävien kanssa. Lapsena Helsingin ehdottomat suosikkikohteet olivat Korkeasaari ja Linnanmäki! Linnanmäki oli yksi kesän kohokohta, vaikka rohkeutta laitteisiin oli aika vähän. Kesäisin on mukavaa lähteä kavereiden kanssa esimerkiksi Kaivopuistoon kävelemään ja syömään Helsingin jäätelötehtaan jätskiä.

Ruka

Rukalta löytyy kaiken tasoisille hyviä rinteitä. Kuva: Rea Laakso.

Laskettelua Suomessa

Laskettelukeskus Talma Ski on myös ollut yksi talven lempikohteistani. Sijainti lähellä on mahdollistanut laskettelun ilman pitkää ajomatkaa. Muita laskettelukohteita, joissa olen käynyt ovat Messilä, Tahko, Laajavuori ja Ruka. Laskettelureissut hiihtomalla ovat olleet paras tapa viettää lomaa. Toiveena olisi tulevaisuudessa päästä Lappiin laskettelemaan, Leville ja Ylläkselle.

**
TEE LOMASTASI HELPOMPI. WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI -PALVELU UUDISTUI 2016. TALLENNA TAI KIINNITÄ ETUSIVUMME KÄNNYKKÄSI SUOSIKKEIHIN, NIIN LÖYDÄT TÄMÄN JA MUUT KOHTEET MYÖS KÄNNYKÄLLÄ REISSUN PÄÄLLÄ.
Olemme nykyään myös LikeFinland.com.

**

Kaunis Pohjois-Savo

Meidän kesämökkimme sijaitsee Pielavedellä Pohjois-Savossa. Pielavesi itse on erittäin pieni paikkakunta ja varmasti monille täysin tuntematon. Pielavesi on kuitenkin mahtava paikka mökkeilyyn, sillä Pielaveden järvi on uskomattoman puhdas ja kaunis saarineen ja niemineen sekä Pielavasi on rauhallinen kunta. Kulttuurikohteita Pielavedellä on aika vähän, mutta Urho Kekkosen syntymäkoti, Lepinkontorppa löytyy täältä.

Mökkimaisema

Kaunis Pielaveden järvi aamuauringon vielä noustessa. Kuva: Rea Laakso.

Pielavedeltä on noin puolentoistatunnin ajomatka Kuopioon ja Kuopion reissu kuuluu meidän joka kesäiseen ohjelmaamme. Kuopio on kyllä ehdottomasti yksi kauneimmista kaupungeista, missä olen koskaan käynyt.

Lempikohteitani Kuopiossa ovat Snellmanin puisto, Kauppahalli ja Kahvila Kaneli. Lempikohteeni lapsena olivat liikennepuisto ja pomppulinna torilla. Muistoja Kuopiosta on myös jäänyt Puijon tornista ja päiväristeilystä Kuopion saaristossa.

Kesän viettoa Turussa ja Naantalissa

Olimme pari vuotta sitten kesällä Naantalissa, sillä lähdimme pikkusiskon toivomuksesta Muumimaailmaan. Muumimaailma oli minunkin yksi lempikohde lapsena ja sitä voin todellakin suositella lapsiperheille! Vielä vanhempanakin Muumimaailmaan oli kivaa mennä, sillä aurinkoisena kesäpäivänä siellä oli todella kaunista.

Ja niin on kyllä yleisesti ottaen koko Naantalissa. Satamassa oli ihanaa vain kävellä ja käydä syömässä terassilla auringon laskiessa ja aaltojen liplatellessa vieressä. Samalla reissulla ajoimme myös Turkuun, jossa kiertelimme kauppoja, söimme hyvin ja kiertelimme puistossa.

Idyllinen Vanha Porvoo

Kesällä suosikkipaikkani Suomessa on kyllä ehdottomasti Porvoo! Vanha Porvoo on niin kaunis ja kerrassaan upea ympäristö värikkäine taloineen. Porvoon reissu kesällä on kyllä ihan parasta ja vaikkei tekemistä keksisikään, voi vain kävellä vanhankaupungin katuja ja nauttia kesästä.

Lempparikohteeni Porvoossa on Brunbergin myymälä, jossa saa maistella suklaita. Myös Vanhan Porvoon pikku putiikit ja kahvilat ovat ihania söpöissä puutaloissaan.

Kuvan lähde: Visit Porvoo

Teksti: Rea Laakso, Tuusula

KivaaTekemistä.fi -media on työllistänyt kesällä 2017 kaksi nuorta osana Keski-Uudenmaan Osuuspankin nuorten kesätyökampanjaa.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää.
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.