KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Oulu

Julkaistu:

12.05.2014
| Kirjoittanut:

Julkaisua päivitetty 2016

Oulun seudun matkaopas lapsiperheille (Aikuisten Oulu 19.5.)

Ookko nää käyny Oulussa? Jos mietit mitä tehdä lomareissulla Oulun seudulla, kannattaa kivan matkaohjelman suunnittelussa ottaa huomioon tähän blogijuttuun kootut tärpit. Lasten kanssa matkustavalle löytyy Oulusta paljon tekemistä ja lisää vaihtoehtoja löytyy lähikuntien tarjonnasta.

Vietä kesäpäivä Nallikarin hiekkarannalla. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Vietä kesäpäivä Nallikarin hiekkarannalla. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Luonto ja eläimet
Etelästä matkustavat voivat yllättyä Oulun kesäpäivien loputtomasta pituudesta. Pitkät valoisat illat houkuttelevat ulkoilemaan ja viihtymään luonnossa. Retkipaikkaa ei tarvitse etsiä kaukaa. Oulun keskustasta löytyvät Hupisaaret ja sieltä muun muassa Ainolan puisto. Puistossa voi leikkiä, olla eväsretkellä ja syöttää sorsia. Saaria yhdistävät kauniit valkoiset puusillat, jotka lisäävät paikkaan satumaista tunnelmaa ja houkuttelevat seikkailuun.

Hupisaaret/Ainolan puisto

Tiede on kivaa. (Kuva: Tietomaa).

Tiede on kivaa. (Kuva: Tietomaa).

Oulun yliopiston biodiversiteettiyksiköstä löytyy kasvitieteellinen puutarha ja eläinmuseo. Puutarhan kasvihuoneissa kasvaa monia suomalaisiin oloihin erikoisia kasveja, kuten banaani, kaakao ja riisi. Eläinmuseossa on esillä monenlaisia eläimiä ja siellä voi osua vastakkain karhun kanssa. Linnuista kiinnostuneiden perheiden kannattaa suunnata Liminganlahden luontokeskukseen, jossa on sekä linnuista kertova näyttely että esteetön lintutorni, jonne pääsee myös lastenrattailla.

Biodiversiteettiyksikkö
Liminganlahden luontokeskus

Kesäisin Bonskulan Ponitouhut löytyvät Nallikarista. Ponitouhuissa ei ole ikärajoja, sillä jokaiselle löytyy sopiva tapa touhuta ponien kanssa. Laaja kirjo eläimiä aina kilpikonnista aaseihin ja riikinkukoista lampaisiin löytyy Limingasta Kukka- ja Eläinpuisto Escurialista. Sielläkin on mahdollisuus poniratsastukseen.

Bonskulan Ponitouhut
Kukka- ja Eläinpuisto Escurial

Eläinpuiston asukkaat odottavat kesää ja lapsivieraita. (Kuva: Kukka- ja Eläinpuisto Escurial)

Eläinpuiston asukkaat odottavat kesää ja lapsivieraita. (Kuva: Kukka- ja Eläinpuisto Escurial)

HALUATKO MAINOKSESI TÄHÄN? HALUATKO, ETTÄ KIRJOITAMME KOHTEESTASI?

KIVAA TEKEMISTÄ -MATKAOPPAAT TAVOITTAVAT JATKUVASTI TUHANSIA LUKIJOITA. SUURIN OSA KESÄN 2015 KAMPANJA-ASIAKKAISTAMME TEKI KÄVIJÄ- TAI MYYNTIENNÄTYKSEN.
Kysy tarjous Henri 0400 468 174 tai lue lisää

Huvitus
Tiedekeskus Tietomaassa viihtyy koko perhe. Tietomaassa pääsee tutustumaan muun muassa tähtitieteeseen, illuusioihin ja painovoimaan kokeiden ja pelaamisen kautta. Huvituksia löytyy myös Nallikarin virkistys- ja matkailualueelta, jonka kupeessa on Vauhtipuisto.

Nallikariin pääsee Oulun keskustasta kätevästi Potnapekka-junan kyydissä. Vauhtipuistosssa pääsee vauhtiin vaikkapa pomppulinnassa, karusellissa tai superliukumäessä. Sieltä löytyy myös lapsille suunnattu minigolf-rata. Jos perheen lapset ovat yli 120 cm pitkiä, voi heidän kanssaan lähteä ajelulle Karting Centeriin.

Oulun uusin huvitus on SuperPark, josta löytyy aktiivista tekemistä muun muassa Duudsonien ja Hevisauruksen hengessä.

Tietomaa
Nallikari
Potnapekka
Vauhtipuisto
Oulun Sports & Karting Center
SuperPark Oulu
RC Areena -radio-ohjattavien autojen tapahtumat

Jos sää ei salli meressä uimista, löytyy Nallikarin hiekkarannalta myös Edenin kylpylä. Aalloissa kellumisen ja porealtaissa lekottelun lisäksi siellä voi osallistua lasten kanssa vauva- tai peuhulauintiin. Muita uimapaikkoja ovat Oulun uimahallit sekä Zimmari-virkistysuimala Kempeleessä.

Break Sokos Hotel Edenin kylpylä
Oulun uimahallit
Zimmari-virkistysuimala

Oulu tutuksi Potnapekan kyydissä. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Oulu tutuksi Potnapekan kyydissä. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Shoppailu
Oulussa ei ole lapsiin erikoistuneita kirpputoreja, mutta lastentarvikkeita ja -vaatteita voi löytää Paljekirppiseltä ja Järkikirppisekseltä. Pohjois-Suomen suurin kauppakeskus on Kempeleessä sijaitseva Zeppelin, jonka liikevalikoimassa on muun muassa Metsola. Zeppelinistä löytyy Kempeleen kirjasto, jonka lastenosastolla voi pitää kivan tauon shoppailun lomassa.

Paljekirppis
Järkikirppis
Vadelmatarha
Kauppakeskus Zeppelin

Oulussa shoppaillessa on syytä käydä tervehtimässä Oulun kauppatorin tapahtumia vartioivaa Toripolliisi-patsasta. Jos tiputat postikortit Kauppahallin postilaatikkoon, leimataan lomatervehdyksesi Toripolliisi-postileimalla. Samalla voi piipahtaa herkuttelemassa läheisessä Pannukakkutalossa (Aittatori 9).

Tutki ja testaa Tietomaassa. (Kuva: Tietomaa).

Tutki ja testaa Tietomaassa. (Kuva: Tietomaa).

TILAA KIVAATEKEMISTÄ -UUTISKIRJE, niin kiinnostavat sisältömme eivät karkaa ohi ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme. Uutiskirje ilmestyy sopivasti parin viikon välein. Tilaa uutiskirje tästä.

Tapahtumat
Vuosittain järjestettäviä lasten tapahtumia ovat muun muassa Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Lumotut sanat -sanataideviikot. Kesäajasta talviaikaan siirryttäessä vietetään Nukketeatteri Akseli Klonkin The End of Daylight Saving Time -teatterifestivaalia.

Kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali (marraskuussa)
Lumotut sanat -sanataideviikot (huhtikuussa)
The End of Daylight Saving Time -festivaali (syksyllä)

Lapsille suunnattuja teatterinäytöksiä voi löytyä Akseli Klonkin nukketeatterin lisäksi Oulun kaupunginteatterin ja Oulun Työväen Näyttämön ohjelmistoista. Satujen ja tarinoiden maailmaan pääsee osalliseksi myös kirjastojen satutunneilla. Kulttuuritalo Valveella on usein monenmoista ohjelmaa ja tarjontaa lapsille ja nuorille.

Nukketeatteri Akseli Klonk
Oulun kaupunginteatteri
Oulun Työväen Näyttämö
Kirjastojen satutunnit
Kulttuuritalo Valve
Muut kohteet
Pohjois-Pohjanmaan museo on mielenkiintoinen tutustumiskohde. Lasten mielestä museon parasta antia on varmastikin Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koiramäki-osasto. Osastolla on mahdollista esittää oma Koiramäki-nukketeatteriesitys ja kurkkia vitriinistä toiseen itsekin koirakorviin pukeutuneena. Lisäannoksen historiaa saa vierailemalla Kierikkikeskuksessa, jossa matkataan ajassa kivikaudelle asti.

Pohjois-Pohjanmaan museo
Kierikkikeskus
Turkansaaren ulkomuseo

Oulussa riittää tekemistä talvellakin. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Oulussa riittää tekemistä talvellakin. (Kuva: Oulun Matkailu Oy).

Jos matkustat Oulun seudulle talviaikaan, on valittavanasi kaksikin laskettelu- ja mäenlaskupaikkaa. Ruskotunturi Oulussa ja Köykkyrin rinne Kempeleessä tarjoavat puitteet koko perheen lumileikeille. Kesäaikaan voi suunnata jollekin Oulun monista leikkipuistoista tai käydä ajelemassa polkuautolla liikennepuistossa.

Ruskotunturi
Köykkyrin laskettelurinne ja hiihtoladut
Oulun leikkipuistot kartalla
Lasten liikennepuisto

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Oulu

Tykkää palvelusta Facebookissa tai tilaa uutiskirje palvelun etusivun kautta, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista julkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).

Yksi vastaus artikkeliin ”KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Oulu

  1. Leea Vainikainen

    Meidän perheen yksi ehdoton suosikkipaikka kesäisin on Turkansaari. Kannattaa lisätä listaan.

Kommentointi on suljettu.