KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Lahti

Julkaistu:

09.06.2014
| Kirjoittanut:

Orimattilan kotieläinpuistossa voit tavata muulin ja monia muita eläimiä.

Orimattilan kotieläinpuistossa voit tavata muulin ja monia muita eläimiä.

Lahden seudun matkaopas lapsiperheille
(Aikuisten Lahti 16.6.)

Suunnitteletko lomamatkaa Lahteen, mutta et tiedä mitä kivaa siellä voi tehdä? Tästä blogiartikkelista voit poimia matkasuunnitelmaasi parhaat vinkit hauskaan lomaan. Tekemistä on luonnossa liikkujille, huvittelijoille, shoppailijoille ja kulttuurin ystäville. Mukana on mielenkiintoisia kohteita myös Lahden lähikunnista Hollolasta, Orimattilasta, Heinolasta ja Nastolasta. Nämä ovat vain lyhyen ajomatkan päässä.

Siipirataslaiva m/s Vellamon kyydissä pääsee sisävesiristeilylle.

Siipirataslaiva m/s Vellamon kyydissä pääsee sisävesiristeilylle.

Luonto ja eläimet
Kotieläinten touhuja pääsee Lahdessa seuraamaan Yli-Marolan kotieläinpuistossa. Lähikunnista eläimiä löytyy Orimattilan kotieläinpuistosta sekä Manna ry:n kotieläinpihasta Heinolassa. Heinolassa on myös lintutarha, jossa luokkaantuneita lintuja hoidetaan vapautettaviksi takaisin luontoon.

Yli-Marolan kotieläinpuisto
Orimattilan kotieläinpuisto
Manna ry:n kotieläinpiha
Heinolan lintutarha

Lahdessa luontoretkelle pääsee muun muassa kaupunkiluontopolkuja pitkin. Koivukuja on kolme kilometriä pitkä metsäpolku vaihtelevassa maastossa. Lehmuskuja on kahdeksanosainen luontopolku, joka kiemurtelee aivan Lahden sataman tuntumassa. Kesäisen päivän luonnossa liikkuen, grillaillen, uiden ja pelaillen voi viettää Enonsaaressa. Saareen pääsee laivalla Lahden matkustajasatamasta. Luontoa voi ihastella järveltä käsin myös m/s Vellamon tai m/s Ainon kyydissä risteillen.

Vesiurut ihastuttavat kesällä ja syksyllä.

Vesiurut ihastuttavat kesällä ja syksyllä.

Kaupunkiluontopolut
Enonsaari
Lahden Järvimatkailu

Lahden kaupungin puistoista Kariniemenpuisto ja Pikku-Vesijärven puisto tarjoavat luonnon lisäksi muutakin ihmeteltävää koko perheelle. Kariniemenpuistosta voi löytää taiteilija Olavi Lanun tekemät kaksitoista betonipatsasta. Pikku-Vesijärven puistossa on lampi, josta löytyy Suomen ainoa musikaalinen suihkulähde.

Kariniemenpuisto (Lanupuisto)
Vesiurut, musikaalinen suihkulähde

 
Huvitus
Lahdesta ei löydy kylpylää, mutta onneksi seudulla on useita uimahalleja viihdyttämässä vesipetoja. Lahden uimahallien ja maauimalan lisäksi altaisiin voi pulahtaa Hollolassa, Nastolassa ja Heinolassa. Uimahalli löytyy myös Vierumäeltä, jonka vapaa-ajankeskuksessa riittää tekemistä koko perheelle. Vierumäellä on myös Flowpark, seikkailupuisto, jossa pääsee kiipeilemään ja temppuilemaan metsään rakennetuille seikkailuradoille.

Lahden uimahallit
Maauimala
Hollolan uimahalli
Nastolan uimahalli
Pajulahden uimahalli Nastolassa
Heinolan uimahalli
Vierumäen uimahalli
Vierumäen Flowpark

Vierumäen Flowparkissa kiipeillään seikkailuradalla.

Vierumäen Flowparkissa kiipeillään seikkailuradalla.

Vesileikkien ja seikkailuratojen lisäksi Lahdessa voi huvitella HopLopissa tai Kartingkeskuksessa. Ajamisen minimivaatimuksena on kymmenen vuoden ikä ja 140 senttimetrin pituus. Puksu-kaupunkijunan kyydissä pääsee kiertoajelulle iästä tai mitoista piittaamatta.

Kartingkeskus Lahti
HopLop
Puksu-kaupununkijuna

WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI AUTTAA SINUA LOMASI SUUNNITTELUSSA. KÄYTÄ MYÖS SÄDEHAKUA MATKAN VARRELLA, NIIN LÖYDÄT HELPOSTI SINUA LÄHELLÄ OLEVAT KOHTEET! –

Shoppailu
Lahden kirpputoreista lastenvaatteita ja tarvikkeita löytyy Lanttilan kirpparilta ja Lastentori Viikarista, joka on lapsiin erikoistunut kirpputorimyymälä. Luhta Outletteja on Lahdessa kaksi. Lastenvaatteita valmistavan Zalekuan tehtaanmyymälä ja Tepsut-lastenkenkien myymälä ovat Hollolassa. Lastenvaatteita voi etsiä myös Brightman-tehtaanmyymälästä, jossa myydään edullisin hinnoin kiinassa valmistettuja vaatteita. Montra Outletista löytyy muun muassa lasten kenkiä. Shoppailukierroksen voi päättää Lahden satamaan ja jäätelölaiva Banana Splitille, jonka toimintaa valvoo Kapteeni Koukku.

Lanttila
Lastentori Viikari
Luhta Outlet Laune ja Luhta Torni Outlet
Zalekua
Tepsut
Oy Brightman Ltd
Montra Outlet
Jäätelölaiva Banana Split

Lahden maauimalassa viihtyvät myös perheen pienimmät.

Lahden maauimalassa viihtyvät myös perheen pienimmät.

Tapahtumat
Lahti on tunnettu urheilukaupunki, mutta Salpausselän kisojen lisäksi kaupunki tarjoaa myös kulttuurielämyksiä. Vuosittainen lastenkulttuuritapahtuma on Lahden lasten talvikarnevaalit, joka järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa.

Lahden lasten talvikarnevaalit

Lapsille ja perheille suunnattuja teatteriesityksiä voi etsiä Lahden Kaupunginteatterin ja Orimattilan Teatterin ohjelmistoista. Lahden Pikkuteatterilla järjestetään myös lapsille suunnattua ohjelmaa ja lapset on huomioitu Sibeliustalon ohjelmatarjonnassa. Lasten kanssa voi myös osallistua kirjaston satutunneille.

Lahden Kaupunginteatteri
Orimattilan Teatteri
Sibeliustalo
Satutunnit Lahden pääkirjastossa

 

Muut kohteet
Koska Lahti on talviurheilusta tunnettu kaupunki, kannattaa lomamatkalla käydä ihmettelemässä urheilukeskuksen hyppyrimäkiä. Suurmäkeen pääsee hissillä maksua vastaan ja Karpalon juniorimäkiin pääsee kiipeämään ylös ilmaiseksi. Suurmäen näkötornin lisäksi Lahdessa on myös toinen vierailemisen arvoinen torni, Lahden Ursan tähtitorni, jossa voi tutustua tähtitaivaaseen ja tähtitieteeseen.

Suurmäen näkötorni
Tähtitorni

Kaivolan perinnetilan rauhallisessa maalaismiljöössä odottaa yllätys. Tilan Willa Fanttiin on kerääntynyt suuri norsulauma. Norsunäyttelyn lisäksi tilalla on norsuaiheinen leikkipaikka lapsille. Lahdessa on useita muitakin leikkipaikkoja. Paljon kivaa tekemistä yhdessä paikassa on Launeen perhepuistossa, jossa on isoille ja pienille lapsille tarkoitettuja kiipeilytelineitä, vallihaudan ympäröimä linna, mahdollisuus vesileikkeihin sekä liikennepuisto. Launeelta löytyy myös Minigolfkeskus, jossa on erityisesti lapsiperheille suunnattu Fun Fun Perherata.

Hyppyrimäen laelta on hyvät näkymät kaupunkiin.

Hyppyrimäen laelta on hyvät näkymät kaupunkiin.

Kaivolan perinnetila / Willa Fantti
Leikkipuistot Lahdessa
Launeen perhepuisto
Minigolfkeskus Launeen Fun Fun Perherata

Jos kaipaat lomaan liikunnallista tekemistä, voit suunnata Messilän hiihtokeskukseen tai seinäkiipeilyn pariin Yogarocksiin. Joutjärven rannalla Wellamon Melontastadionilla järjestetään kesäloma-aikoina lasten ja nuorten melontailtoja. Jos lumenkaipuu vaivaa, pääsee talviurheilun pariin Hiihtomuseon toimintaosastolla.

Messilä
Yogarocks
Wellamo Melontastadion
Hiihtomuseon toimintaosasto

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Lahti

Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje, niin saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sekä tiedon uusimmista julkaisuistamme suoraan sähköpostiisi.