KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Kuopio

Julkaistu:

08.07.2014
| Kirjoittanut:

Torilla riittää ihmeteltävää.

Torilla riittää ihmeteltävää.

Kuopion seudun matkaopas lapsiperheille
(Aikuisten Kuopio 15.7.)

Mitä kivaa Kuopiossa voi tehdä lasten kanssa? Kuopion tori on mualiman napa, ja siellä voit herkutella kalakukolla. Jos kuitenkin kaipaat lomamatkalle muutakin ohjelmaa, kerää muistiin mielenkiintoisimmat vinkit tästä blogikirjoituksesta. Mukaan on kerätty parhaat ideat lapsiperheille sopivasta kivasta tekemisestä Kuopiossa ja sen lähiseudulla.

Kesäinen risteily Kallavedellä.

Kesäinen risteily Kallavedellä.

Luonto ja eläimet

Kuopion museossa on luonnontieteellinen perusnäyttely, jossa luontoon ja eläimiin tutustutaan vuodenaikojen kierron mukaan. Museossa on harvinainen mahdollisuus tutustua aidon oloiseen mammuttiin. Eläimiä pääsee katsomaan Kuopion eläinpuistossa sekä Savolaistorppa Konttilassa, joka on perinnetila keskellä Puijoa. Samalla reissulla voi kiertää myös Puijon luontopolkuja ja ihastella maisemia Puijon tornista.

Luonnontieteellinen perusnäyttely
Kuopion Eläinpuisto
Savolaistorppa Konttila
Puijon Torni

Puijon tornista näkee kauas.

Puijon tornista näkee kauas.

Kaupunkia voi katsella hevosen hännän takaa vossikka-ajelulla. Järvimaisemia ja luontoa näkee Kallavedellä risteillen. Kuopiolaisten suosittu paikka ulkoiluun ja harrastamiseen on Väinölänniemen ulkoilualue. Kaupunkipuistoista myös Valkeisen puistosta löytyy hyviä paikkoja eväsretkeilyyn ja puuhailuun. Siellä sijaitsee myös Niiralan liikennepuisto. Luonnon keskelle pääsee lähtemällä retkelle jollekin Kuopion seudun luontopoluista. Kuopiossa on myös kaksi lintutornia.

Vossikka-ajelu
Roll Risteilyt
Väinölänniemen ulkoilualue
Kaupunkipuistot
Luontopolut
Lintutornit

– OLETKO KUOPIOLAINEN YRITYS JA HALUAT ILMOITUKSESI NÄIHIN KUOPION SÄHKÖISIIN MATKAOPPAISIIN. LÄHETÄ VIESTI

Huvitus

Etsitkö hyvää uimapaikkaa? Kuopiossa on Rauhalahden kylpylähotelli vesileikeistä nauttiville. Vaihtoehtona on myös suunnata johonkin Kuopion uimahalleista. Siilinjärven puolelta löytyy kaksi kylpylävaihtoehtoa, Fontanella ja Kunnonpaikka

Kuopion kiipeilykeskus VOEMAssa lapsetkin pääsetvät kiipeilemään seinille.

Kuopion kiipeilykeskus VOEMAssa lapsetkin pääsetvät kiipeilemään seinille.

Kylpylähotelli Rauhalahti
Virkistyskylpylä Fontanella
Kunnonpaikka
Kuopion uimahallit

Lisää huvitusta on tarjolla paikallisessa HopLopissa ja Rauhalahti Bowlingissa, jossa myös lapset voivat keilata. Jännittäviä hetkiä on tarjolla Voema-kiipeilykeskuksessa, jossa on myös lapsille sopiva kiipeilyseinä.

Kaupungilla voi huvitella lähtemällä kiertoajelulle Kukko Pekka -katujunan kyydissä. Junan kyytiin mahtuu myös lastenrattaiden kanssa.

Hoplop
Rauhalahti Bowling
Voema
Kukko Pekka -katujuna

 

– TEE LOMASTASI HELPOMPI. TUHANSIA SUOMEN PARHAITA KÄYNTIKOHTEITA MAKSUTTA MYÖS KÄNNYKÄSSÄ: WWW.KIVAATEKEMISTA.FI –

Shoppailu

Kun Kuopion tori on tullut jo koluttua läpi, kannattaa kurkata myös Kauppahalliin ja Pikku Pietarin torikujalle. Vaikka torikujan putiikit ovatkin aikuiseen makuun suunnattuja, on kujan puutalomiljöö kokemisen arvoinen myös perheen “pikku pietareille”. Kuopiossa on kaksi lastentarvikekirpputoria: Pikku Vanha ja Lastentori Pikkukirppu. Lastenvaatteita ja -tarvikkeita löytyy hyvin myös Kirpparilla.fi-kirpputorilta.

Kauppahalli
Pikku Pietarin torikuja
Pikku Vanha
Lastentori Pikkukirppu
Kirpparilla.fi

Pikku Pietarin torikujalla voivat vanhan ajan tunnelmasta nauttia lapsetkin.

Pikku Pietarin torikujalla voivat vanhan ajan tunnelmasta nauttia lapsetkin.

Tapahtumat

Kuopiossa vietetään talvella Lasten Pakkaspäiviä. Tapahtuma on lasten ja nuorten kulttuuri- ja liikuntatapahtuma monenlaisine aktiviteetteineen. Muita lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ovat Supersyysloma ja Hyperhiihtoloma, jotka sijoittuvat koulujen syys- ja talvilomaviikoille. Satujen maailmaan voi sukeltaa Nukketeatteri Satuaarteen näytöksissä ja kirjastojen satutunneilla.

Nukketeatteri Satuaarre
Kirjastojen satutunnit
Muut kohteet

Kuopion museossa on luonnontieteellisen perusnäyttelyn lisäksi myös kulttuurihistoriallinen näyttely ja mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Kuopion automuseossa on paljon mielenkiintoisia autoja ihasteltaviksi. Korttelimuseossa esitelläään perheiden elämää 1800- ja 1900-luvuilla.

Kuopion Museo
Kuopion Automuseo
Kuopion korttelimuseo

Katujunalla pääsee kaupunkikierrokselle.

Katujunalla pääsee kaupunkikierrokselle.

Nukketeatteri Satuaarteen iloinen väki toivottaa katsojat tervetulleiksi.

Nukketeatteri Satuaarteen iloinen väki toivottaa katsojat tervetulleiksi.

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Kuopio

Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje, niin saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sekä tiedon uusimmista julkaisuistamme suoraan sähköpostiisi.

Yksi vastaus artikkeliin ”KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Kuopio

  1. Kaija Nousiainen

    Katselin netistä minne Kuopiossa voisi viedä kylään tulevat lapsenlapset. Toimintaa löytyi, mutta erikoista on se, että hintoja ei yleensä löydy. Hinnattomia ovat esim. katujuna, vossikka ja Automuseo. Ilahduttava poikkeus on Palomuseo, joka heti ilmoittaa olevansa ilmainen. Maksullisiinkin paikkoihin lähtisi mielellään, jos vain osaisi arvioida etukäteen koko porukan kulut. Nyt saattaa jäädä lähtemättä, kun hinta arveluttaa. Olen varma, että useammat, jotka tietäisivät hinnat etukäteen, käyttäisivät palveluita. Luultavasti hinnat ovat aivan kohtuullisia, mutta pitäisi kyllä tietää ennen kuin lähtee isommalla porukalla katsomaan.

Kommentointi on suljettu.