KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Tampere

Julkaistu:

22.04.2014
| Kirjoittanut:

Julkaisua päivitetty 2020

Tytöt salaisina agentteina Vakoilumuseossa.

Tytöt salaisina agentteina Vakoilumuseossa.

Tampereen seudun matkaopas aikuisille (Lasten Tampere 7.4.)

Mitä tekemistä Tampereella on? Siis sen lisäksi, että käy syömässä Laukontorilla mustaamakkaraa ja Näsinneulassa ihastelemassa maisemia Suomen korkeimmasta näkötornista?

Tästä blogiartikkelista löydät kootut vinkit kaikkeen kivaan tekemiseen Tampereella ja sen lähiseuduilla. Liittyipä mielipuuhasi sitten luontoretkiin, kulttuuriin, liikuntaan tai shoppailuun niin löydät varmasti jotain juuri sinulle sopivaa.

Tapahtumat

Tampereella vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat muun muassa Kukkaisviikot, Tampereen teatterikesä, Annikin runofestivaali ja koko Pirkanmaan kattava Taidesuunnistus. Erityisesti Kukkaisviikkojen aikaan koko Tampereen keskusta täyttyy iloisesta ohjelmasta ja Keskustorille pystytetään perinteisesti maailmanpyörä. Keskustori on monien tapahtumien keskus ympäri vuoden ja siellä järjestetään muun muassa Joulutori.

Kukkaisviikot
Tampereen teatterikesä
Annikin runofestivaali
Taidesuunnistus

Uittotunnelin kahvila Näsijärven rannalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tampere on tunnetusti monipuolinen teatterikaupunki. Jos haluat viettää illan teatterissa, on vaihtoehtoina useampikin teatteri ja lukuisat näytelmät. Tampereen kaksi suurinta teatteria ovat Tampereen teatteri ja Tampereen työväen teatteri. Näiden lisäksi kaupungista löytyy Komediateatteri, Teatteri Siperia ja harrastajavoimin pyöritettävä Tukkateatteri. Musiikkiteatteri Palatsissa iltaan kuuluu myös ruokailu. Palatsin Stand up -kellarissa yleisöä viihdytetään nimensä mukaisesti Stand up -huumorilla.

Tampereen Teatteri
Tampereen Työväen Teatteri
Komediateatteri
Teatteri Siperia
Tukkateatteri
Musiikkiteatteri Palatsi ja Palatsin Stand up -kellari

Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Tampere Filharmonia on Suomessa ainoa täysimittainen sinfoniaorkesteri pääkaupungin ulkopuolella. Tampere Filharmonian konserttien päänäyttämö on Tampere-talo. Tullikamarin kulttuurikeskuksen ja Yo-talon ohjelmistoissa on monipuolista musiikkitarjontaa sekä muita mielenkiintoisia tapahtumia.

Tampere Filharmonia
Tullikamarin kulttuurikeskus
Yo-talo

Jos tanssijalkaa vipattaa, voi Tampereellakin hakeutua lavatansseihin. Tansseja järjestetään Tapiolassa ja Tanssikeskus Tessussa. Kesäkaudella pääsee tanssahtelemaan myös Viikinsaaren tanssilavalla.

Tapiola (Uudenkylän työväentalo)
Tanssikeskus Tessu
Viikinsaaren tanssilava

Vuonna 2017 avattu Prison Island sopii erityisesti kouluikäisille lapsille ja seikkailunnälkäisille aikuisille. Kuva: Prison Island Tampere

Vuonna 2017 avattu Prison Island sopii erityisesti kouluikäisille lapsille ja seikkailunnälkäisille aikuisille. Kuva: Prison Island Tampere

Luonto ja eläimet

Tampereelta löytyy useita omatoimiseen retkeilyyn tarkoitettuja luontopolkuja. Tampereen ympäristönsuojeluyksikkö järjestää luontopoluille myös opastettuja kierroksia. Parin kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Iidesjärvi, jonka luontopolulla ja lintutornissa on hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun.

Luontopolut Tampereella

Laukontorilta on noin 20 minuutin laivamatka Viikinsaareen. Viikinsaari on osittain luonnonsuojelualuetta ja siellä on 2,5 kilometrin pituinen luontopolku. Retkeilyn lisäksi Viikinsaaressa on mahdollista muun muassa uida, grillata, pelailla ja osallistua järjestettyyn ohjelmaan. Muita lähistöltä löytyviä luontoretkikohteita ovat Niihaman ulkoilumaja ja sitä ympäröivä metsä sekä Birgitan polku Lempäälässä. Birgitan polulla on eri vaikeusasteisia reittejä, joista voi valita oman kuntonsa ja taitonsa mukaan.

Luontoretkeilyä Viikinsaaressa
Niihaman ulkoilumaja
Birgitan polkuBooking.com

Huvitus

Uimisesta nauttiville ja vedessä rentoutuville löytyy Tampereen seudulta useita huvitteluvaihtoehtoja. Tampereella on neljä uimahallia, joista Hervannan uimahallissa on maanantai-iltaisin yli 17-vuotiaille naisille tarkoitettu uintivuoro. Tampereen kylpylä on rauhallinen rentoutumispaikka aikuiseen makuun. Villimmät vesileikit mahdollistaa Nokian kylpylä, josta löytyy vauhdikkaita liukumäkiä ja aaltokone.

Särkänniemi. Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Särkänniemi. Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Tampereen uimahallit
Tampereen kylpylä
Nokian kylpylä

Jos kaipaa huvitukseksi enemmän vauhtia ja jännittäviä tilanteita, voi illan ohjelmaan liittää karting-ajelun Mansekartissa tai lasersotaottelun Tampereen Megazonessa.

Formula sisäautorata Mansekart
Prison Island Tampere & Megazone Tampere


Etsi lisää kivaa kesätekemistä n. 5 000 kohteen hakupalvelustamme, toimii kaikilla päätelaitteilla: KivaaTekemista.fi.

Shoppailu

Tampereella on mahdollista liittää shoppailukierrokseen useita tehtaanmyymälöitä. Sukkavarastoja voi täydentää Sidoste-sukan ja Sukkamestareiden tehtaanmyymälöistä. Uudet Reinot voi hakea jalkaan ReinoKaupasta. Klassisen tyylikkäitä vaatteita myydään Unica Fashion -myymälässä. Suosittu paikka käytettyjen vaatteiden osteluun on Radiokirppis.

Vapriikin Kenkämuseossa voi myös sovittaa kenkiä. (Kuva Reetta Tervakangas.)

Vapriikin Kenkämuseossa voi myös sovittaa kenkiä. (Kuva Reetta Tervakangas.)

Sidoste-sukan tehtaanmyymälä
Sukkamestarit tehtaanmyymälä
ReinoKauppa
Unica Fashion Outlet Shop
Radiokirppis

Käsityöharrastajille mieluinen ostospaikka on Suomen nauhatehtaan Poppanavakka-myymälä. Pajunpunontaa harrastavan on syytä vierailla Marjamäen Pajutilalla, jossa pajun lisäksi myydään sisustustavaraa. Käsitöitä ja sisustustavaraa löytyy Tallipihan ihanista pikkupuodeista. Tallipihan suklaapuodissa saa suun makeaksi. Laadukasta suklaata saa myös Suojärven suklaatilalta ja Dammenbergin suklaatehtaalta.

Poppanavakka
Marjamäen Pajutila
Tallipiha & Tallipihan Suklaapuoti
Suklaatila& Fröökynän herkku
Dammenbergin suklaatehdas

Mediamuseo Rupriikki.

Mediamuseo Rupriikki.

Muut kohteet

Tampereen museoista löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Museokeskus Vapriikissa on saman katon alla useampia museoita ja näyttelyitä. Sieltä löytyy muun muassa Jääkiekkomuseo, Kenkämuseo ja Luonnontieteellinen museo. Viestintävälineiden historiaan voi tutustua Mediamuseo Rupriikissa, jonka yhteydessä on myös TR1 Taidehalli. Tampere on vanha tehdaskaupunki ja paikalliseen työläisten historiaan voi tutustua Työväenmuseo Werstaassa ja Amurin työläismuseokorttelissa.

Vakoilijoiden elämään ja tehtäviin voi perehtyä Vakoilumuseossa ja poliisien työhön Poliisimuseossa. Lenin ja Stalin tapasivat toisensa Tampereella vuonna 1905, minkä vuoksi Tampereelta löytyy myös Lenin-museo.

Vapriikki
Mediamuseo Rupriikki
Työväenmuseo Werstas
Amurin työläismuseokortteli
Vakoilumuseo
Poliisimuseo
Lenin-museo

Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Kuva: Mimmi Kyrö/ Mimmistiina Photography

Paikallisia erikoisuuksia ovat Pyynikin näkötorni ja Pispalan uittotunneli. Pyynikin näkötornista voi ihastella kauniita näkymiä, minkä jälkeen maistuvat munkkikahvit tornin kahvilassa. Pispalan uittotunneli on tunneliputki Näsijärven ja Pyhäjärven välillä, jota ei ole koskaan käytetty alkuperäiseen tarkoitukseensa tukinuittoon. Nyt tunneli on kävelijöille tarkoitettu erikoinen kulkuväylä, jonka Näsijärven puoleisesta päästä löytyy kesäkahvila.

Pyynikin näkötorni ja munkkikahvila
Pispalan uittotunneli ja kahvila

Liikunnallisempaa kivaa tekemistä etsivät voivat lähteä hohtokeilaamaan Kaatopaikalle, Space Bowling & Billiards -halliin tai Kaupin keilahalliin. Minigolf-rata löytyy koulukadulta ja Viikinsaaresta. Seinäkiipeilyyn on mahdollisuus Tampereen kiipeilykeskuksessa.

Kaatopaikka
Space Bowling & Billiards
Kaupin keilahalli
Koulukadun ratagolf
Tampereen kiipeilykeskusBooking.com

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Tampere

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista artikkeleista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).