KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Lahti

Julkaistu:

16.06.2014
| Kirjoittanut:

Lahden seudun matkaopas aikuisille
(Lasten Lahti 9.6.)

Sibeliustalon ohjelmistossa on otettu huomioon erilaiset kohderyhmät.

Sibeliustalon ohjelmistossa on otettu huomioon erilaiset kohderyhmät.

Mitä tehdä Lahdessa? Lahti on monipuolinen matkakohde, jossa keksii tekemistä moneen makuun. Voit ihailla kaupunkia Suurmäen näköalatasanteelta tai käydä sisävesiristeilyllä siipirataslaivan kyydissä. Voit kiertää museoita, luontopolkuja tai tehtaanmyymälöitä. Jokaiselle löytyy jotakin. Tähän blogikirjoitukseen on kerätty parhaat tärpit kivasta tekemisestä Lahdessa ja mukana on myös mielenkiintoisia poimintoja lähikuntien tarjonnasta.

Luonto ja eläimet
Vaellusratsastus on hyvä tapa nauttia luonnosta hevosen selässä. Vierumäen heppavaellusretkille voi osallistua, vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta ratsastamisesta. Luonnon kauneutta voi ihastella myös laivan kyydistä sisävesiristeilyllä. Laivalla pääsee myös Enonsaareen, jossa on oivat puitteet retkeilyyn, grillailuun, uimiseen ja kivan kesäpäivän viettoon.

Vaellustalli
Lahden Järvimatkailu
Enonsaari

Lahden seudun luonnosta löytyy monia vierailemisen arvoisia paikkoja. Lahdessa on useita luontopolkuja, joista Lehmusreitti ja Koivukuja ovat kaupunkialueella. Hollolassa sijaitsee Pirunpesän luonnonsuojelualue, joka on hyvä paikka metsäretken pitämiseen. Hyvä paikka lintujen tarkkailuun on Kariniemenpuisto, josta löytyy ihmeteltäväksi myös Olavi Lanun tekemät betonipatsaat.

Luontopolkuja Lahdessa
Lahden, Hollolan ja Nastolan luontokohteet
Kariniemenpuisto (Lanupuisto)
Kariniemenpuistosta löytyy 12 taiteilija Olavi Lanun tekemää betonipatsasta.

Kariniemenpuistosta löytyy 12 taiteilija Olavi Lanun tekemää betonipatsasta.

Huvitus
Elääkö sisälläsi pieni apina? Vierumäen Flowparkissa pääset kiipeilemään puiden varaan rakennetulle seikkailuradalle: heilumaan liaanin varassa, kulkemaan huojuvilla poluilla ja kokeilemaan vaijeriliukua. Lisää vauhtia päivään saa ajelemalla muutaman kierroksen Lahden Kartingkeskuksessa.

Vierumäen Flowpark
Kartingkeskus Lahti

Uimaan ja rentoutumaan voi mennä johonkin Lahden uimahalleista. Uimahalleja on myös lähikunnissa ja Vierumäellä. Heinolasta löytyy aikuiseen makuun sopiva Kumpeli Spa, jossa voi nauttia muun muassa poreammeista, suolahuoneesta ja turkkilaisesta höyrysaunasta.

Lahden uimahallit
Kumpeli Spa

 

Shoppailu
Lahden seutu on oikea shoppailuparatiisi tehtaanmyymälöistä pitäville matkailijoille. Megamyynti Areena Orimattilassa on Suomen suurin Outlet-myymälä. Lahdessa on kaksi Luhta Outlettia, joista Luhta Torni Outletissa on myös kahvio ja historiikkinäyttely. Kenkiä on Montra Outletissa ja vaatteita Naisten Pukutehdas Oy:n myymälöissä Lahdessa ja Hollolassa. Maustemestan myymälä on hyvä ostospaikka herkkusuille. Myynnissä on muun muassa mausteita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, makeisia ja aromikahveja.

Megamyynti Areena
Luhta Outlet Laune ja Luhta Torni Outlet
Montra Outlet
NP myymälät Lahti ja Hollola
Maustemesta

Sataman käsityökauppa Ulpukka on viiden käsityöläisen osuuskunta, josta löydät muun muassa keramiikkaa, koruja ja kynttilöitä sekä paljon muuta mielenkiintoista. Jos haluat itsekin tehdä käsitöitä, hae käsityötarvikkeet Käsitteestä. Neulomisen ystävä löytää upeita lankoja Pitsi & Palmikko -liikkeestä.

Ulpukka
Käsite
Pitsi & Palmikko

WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI AUTTAA SINUA LOMASI SUUNNITTELUSSA. KÄYTÄ MYÖS SÄDEHAKUA MATKAN VARRELLA, NIIN LÖYDÄT HELPOSTI SINUA LÄHELLÄ OLEVAT KOHTEET! –

 

Laivalla pääsee muun muassa Vääksyn kanavalle ja Enonsaareen.

Laivalla pääsee muun muassa Vääksyn kanavalle ja Enonsaareen.

Tapahtumat
Lahdessa järjestettävä vuosittainen kesäfestari on Lahden yöt. Perinteiseksi on muodostunut myös Lahden sataman valtaava pienpanimoliiton Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma, jossa pienpanimot esittelevät tuotteitaan. Hollolan keskiaikaisen kirkon luona pidetään kesäisin keskiaikamarkkinat, joissa riittää ihmeteltävää ja koettavaa.

Lahden yöt
Suuret Oluet – Pienet Panimot
Hollolan keskiaikamarkkinat

Jos olet kiinnostunut teatterinäytelmistä, voit tarkastaa Lahden Kaupunginteatterin, Teatteri Vanhan Jukon ja harrastajateatteri Lauantainäyttämön ohjelmistot. Lahdesta löytyy myös Kino Iiris, joka keskittyy ohjelmistossaan valtavirrasta poikkeaviin elokuvavalintoihin.

Lahden Kaupunginteatteri
Teatteri Vanha Juko
Lauantainäyttämö
Kino Iiris

Musiikkinautintojen pariin voi Lahdessa hakeutua Sibeliustalolle, jonka ohjelmistossa on monenlaista musiikkia. Kannattaa tutustua myös Lahden konservatorion konserttitarjontaan. Suomessa ainutlaatuinen musiikkikokemus on musikaalisen suihkulähteen eli Vesiurkujen vesi- ja musiikkinäytös. Lavatansseja järjestetään Teivaan Lokissa, Pesäkalliolla ja Orimattilan Kehräämöllä.

Sibeliustalo
Lahden konservatorio
Vesiurut, musikaalinen suihkulähde
Lavatanssit Teivaan Lokissa
PesäKallio
Orimattilan Kehräämö

Radio- ja TV-museo esittelee radion ja television historiaa.

Radio- ja TV-museo esittelee radion ja television historiaa.

Muut kohteet
Lahdesta löytyviä museoita ovat Historiallinen museo, Julistemuseo, Radio- ja TV-museo, Lahden ilmasilta -museo, Suomen Melontamuseo, Suomen Moottoripyörämuseo ja Hiihtomuseo. Hiihtomuseossa vieraillessasi voit käydä tuolihissillä Suurmäen näköalatasanteella ihastelemassa maisemia.

Lahden museot
Suomen Moottoripyörämuseo
Suurmäen näkötorni
Lahden Ilmasilta
Suomen Melontamuseo

Keilahalleja Lahdessa on kaksi. Jos matkailet myös lähikunnissa, löydät keilahallit Vierumäeltä ja Heinolasta. Frisbeegolf-ratoja on Lahdessa Launeella ja Mukkulassa. Lähikunnista löytyy lisää ratoja, joista uusin on vasta avattu 9-väyläinen rata Hollolan Hirvessä. Lahden Minigolfkeskus sijaitsee Launeella.

Lahden Hohtokeila
Lahden keilahalli
GR8 Bowl Vierumäki
Heinolan keilahalli

Frisbeegolfradat Mukkula ja Laune
Hollolan Hirven Frisbeegolf-rata
Lahden Minigolfkeskus Laune

Lue myös KivaaTekemistä -matkaopas: Lasten Lahti

Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje, niin saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sekä tiedon uusimmista julkaisuistamme suoraan sähköpostiisi.

Yksi vastaus artikkeliin ”KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Lahti

  1. kipsu koo

    Lahdessa kirppareita on paljon ja joka lähtöön. Willa fantti Nastolassa. Immilän myllykahvio. Retrosiskon puoti ja Kylähulllu. Taarastinnnaiteen

Kommentointi on suljettu.